tisdag 2 juli 2013

Med sinne för humor

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist intervjuades i helgen i DN Kultur och gratulerades på sin 50-årsdag. Rubriken "Ledare med sinne för humor" kändes träffande.

Är det något en GD för Arbetsförmedlingen måste ha, är det förmodligen just humor. Förtroendet för myndigheten är lågt - den hamnar längst ned på Sifos anseendeindex. Och det med all rätt. Arbetsförmedlingen är nämligen usel på att göra det den finns till för - att förmedla jobb. Alla som har haft kontakt med myndigheten vet detta.

Den som blir aktuell hos Arbetsförmedlingen märker det väldigt snabbt. Har man haft kontakt med myndigheten vill man förmodligen inte tillbaka.

Det måste sägas att det finns bra handläggare på Arbetsförmedlingen. Handläggare som vill väl och jobbar hårt för sina klienter. Men myndigheten som sådan skulle behöva lite hälsosam konkurrens från privata arbetsförmedlare.

Innan det sker borde Arbetsförmedlingen fokusera på att göra det den ska - förmedla arbeten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lägg ner skiten. I Danmark finns ingen arbetsförmedling, och få annonserar om lediga platser. Man förväntas själv aktivt gå ut och söka jobben.