lördag 12 november 2011

Ett mindre skrikigt USA?

Världen har förändrats på många sätt sedan den 11 september 2001. Terrornojan har både underminerat rättssäkerheten och gjort det till en ren jäkla pina att flyga.

USA ska försöka göra om sitt sargade varumärke. Sedan den 11 september har säkerheten skärpts - inte minst för alla som reser in i landet. Exempelvis har nakenskannrar har installerats. "Det senaste tio åren har det uppfattats som att USA bara fokuserat på säkerhet, vilket gjort att besökare inte har känt sig välkomna. Nu gör vi om varumärket USA", säger Jim Evans vid USA:s marknadsföringsorganisation. Amerikaner ska bli mindre arroganta och skrikiga, är tanken.

Lycka till, säger jag. Ni kan ju börja med att göra om TSA (Transportation Security Administration), som numera har till uppgift att klämma människor mellan benen eller studera dem genom nakenskannrar när de äntrar landet. Ifrågasätter man dessa statligt sanktionerade sexuella trakasserier kan det gå illa. Se klippet som John Tyner spelade in med sin mobiltelefon när han vägrade finna sig i att bli undersökt. "Upon buying the ticket you gave up a lot of your rights"...

Inga kommentarer: