torsdag 24 november 2011

Till slösarens hjälp

Carl B Hamilton, som redan gjort bort sig en debatt med Johan Norberg i höst, strör ytterligare grovsalt i sina egna sår när han hävdar att Sverige måste ställa upp för de krisande ekonomierna av solidaritet och självbevarelsedrift.

Resonemanget går ut på att om Sverige stöder krisande EU-ekonomier i dag kommer vi att köpa oss deras välvilja ifall det skulle gå på tok för oss i framtiden. Genom att hjälpa länder som misskött sin ekonomi kan vi alltså räkna med att få hjälp av dem i framtiden ifall vi skulle missköta vår egen.

Och Hamilton är alltså ekonomisk-politisk talesperson för sitt parti... Vad hände med folkpartisternas kravliberalism?

2 kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

Det är egentligen alldeles fruktansvärt hur EU förstör partiernas ideologier. Hamilton ger upp allt han i övrigt står för för sin älskade euro. Dessutom använder han sig av falska argument eller så avslöjar han en avgrundsjup okunskap om ekonomi, det ämne där han innehar en professur!

Trash sa...

Men jag stöder redan Grekland på det liberala viset: jag konsumerar mängder av Grekisk fetaost och jag var där och semestrade förra sommaren. Jag hade konsumerat mer grekiskt om priset varit lägre, vilket det blir efter euron.