tisdag 14 december 2010

Vägen utför

Efter terrordådet: Tycker du att det är okej med hårdare övervakning?

Ställningen just nu (14 563 röstande):

Ja (72.8 %) Alternativ ALT1
Nej (23.0 %) Alternativ ALT2
Bryr mig inte (4.2 %) Alternativ ALT3Aftonbladet frågar svenska folket om inställningen till utökad övervakning till följd av terrordådet i lördags. Ingen kan vara förvånad över resultatet. Och då ska vi komma ihåg att ingen oskyldig dödades.

Samtidigt vill Socialdemokraterna ge Säpo rätt att signalspana. FRA-shoppen ska alltså öppnas. Regeringen har knappast något emot detta. Om detta drivs igenom läggs den gamla FRA-uppgörelsen i praktiken i grus. Socialdemokraterna visar nu hur mycket spel för gallerierna motståndet mot FRA-lagen hela tiden var.

Det jävligaste med terroristincidenter är inte bara de civila offer de ofta skördar utan att politiker är blixtsnabba att utnyttja dem för att flytta fram statens makt på medborgarnas bekostnad. USA har gått i spetsen för ett nytt övervakningssamhälle och Europa följer villigt efter. Nakenskanningen motiveras i dag med den nigerianske bombman som gjorde ett misslyckat försök att spränga ett plan till Detroit för ungefär ett år sedan. Varje enskild incident leder alltså till att vårt öppna samhälle monteras ned steg för steg. Nakenskanning är redan godkänd av EU-kommissionen och är på väg att installeras på centralstationer i Italien. Och folk bara gapar och tar emot.

2 kommentarer:

Rickard sa...

En muslim spränger bomber och det är vi Svenskar som blir övervakade? Vad tusan är det för logik? http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/musse-sm%C3%A4ller-bomber-och-s%C3%A4po-f%C3%A5r-en.html

Anonym sa...

Folk dör och har dött sen dag ett. Ofta oerhört tragiskt, men sånt är livet. Ska man inskränka friheten hos oss levande människor för att vi, vaddå... inte ska dö? Död händer, deal with it!