tisdag 21 december 2010

Nytt nummer av Nyliberalen


Ett nytt nummer av Nyliberalen når alla prenumeranter vilken dag som helst. I detta nummer kan du bland annat läsa om följande:

Caspian Rehbinder förklarar värdet av informationsfrihet på internet och varför barnporren har blivit ett så populärt redskap för upphovsrättsindustrin.

Hans Engnell målar en dyster bild av samhällsutvecklingen med övervakning, integritetskränkningar och ökad statlig kontroll av våra liv , allt motiverat med att världen har förändras sedan den 11 september. Tyvärr accepterar folkflertalet kränkningarna utan protest.

Demokraterna förlorade majoriteten i representanthuset i mellanårsvalet och Republikanernas mål är att göra Barack Obama till en fyraårspresident. Mathias Sundin förklarar hur Obama skulle kunna lära av Bill Clinton.

Alliansen vann valet. Men resultatet blev tvetydigt. I de borgerliga partierna har vissa liberaler börjat misströsta och rent av beslutat sig för att starta eget. Adam Cwejman manar till tålamod och hävdar att det fortfarande finns en liberal kärna i Folkpartiet.

Camilla Lindberg ser tillbaka på tiden som riksdagsledamot i en alliansregering som både införde FRA-lag och drev på moralismen.

Kristian Tiger pratar Sverigedemokraterna, klimat och privat välfärd med Timbros nye vd. Markus Uvell anger tre huvudspår som han vill ska prägla Timbros arbete framöver – integrationsfrågan, välfärdsfrågan och miljö kontra tillväxt.

Henrik Alexandersson beskriver den postrepresentativa demokratin EU. Den enda kontakten med väljarna, Europaparlamentet, har i realiteten mycket begränsade möjligheter att påverka. Systemet är helt enkelt riggat för att hindra insyn och för att begränsa de folkvaldas makt.

Jonas Virdalm berättar om sitt engagemang för den fängslade egyptiske bloggaren Kareem som släppts ur fängsligt förvar efter fyra år.

Plus recensioner, attacker och annat!

Är du frihetligt sinnad men inte prenumerant ännu? Sätt in 200 kronor för 4 nummer på PlusGirokonto 449 71 84 – 4 och testa på!

Det går även att köpa lösnummer om du inte vill teckna dig för 4 nummer på en gång. Sätt in 49 kronor+20 kronor i frakt på samma PlusGirokonto och glöm inte namn och adress!

Inga kommentarer: