tisdag 22 september 2009

Superhjältemöte i New York

Det har varit klimatalarmistmöte med Bamseklubben (FN) i New York i dag. Världens alla superhjältar har varit på plats och hållit storstilade tal till alarmismens lov. Barack Obama levererade, som vanligt, välartikulerade plattityder och skyndade därefter iväg för nya möten.

En av få som verkar ha varit kort och koncis är Kinas president Hu Jintao. I sitt korta tal lovade han att Kina ska arbeta hårt för att energieffektivisera och satsa kraftfullt på kärnkraft och förnyelsebara energikällor. Han påminde samtidigt om att den största bördan bör dras av den utvecklade världen. Det är inte mer än rätt. Kina är förvisso en stor miljöbov, men sett till vad varje kines i genomsnitt står för i utsläpp är varje amerikan 20 gånger värre.

Det är stora ord som ledarna tar i sina munnar. FN-chefen Ban Ki-Moon påminde om att de beslut som fattas av världens ledare kommer att få "monumentala konsekvenser". Fredrik Reinfeldt hävdar att "för varje dag som går utan att vi vidtar åtgärder kommer konsekvenserna att bli svårare." Politikerna tror alltså på fullt allvar att människan styr klimatet och att om vi upphör med utsläpp av växthusgaser kommer det inte att ske vare sig någon uppvärmning eller nedkylning av klimatet.

Ursäkta, men klimatet låter sig faktiskt inte styras av politiska beslut! Det är fåfängt, dumdristigt och infantilt att tro att jordens klimat kommer att vara stabilt och oföränderligt bara för att vi slutar använda olja.

Men det går att förstå logiken bakom det som nu sker. Medierna älskar skräckscenarier, politikerna älskar att "ta ansvar". Nu får medierna rapportera om jordens undergång och politikerna skynda till och rädda världen. Alla är glada och nöjda. Utom alla vi som måste betala kalaset. Det är inget annat än en jävligt dyr fars vi ser just nu.

När jag gick i låg- och mellanstadiet var det försurningen det pratades mest om. Vi fick veta att utsläpp från bilar och industri orsakade försurning i sjöar och att det även drabbade vår fina svenska skog. Och allt var Polens fel ty de brydde sig inte om miljön. Jag kan föreställa mig vad de stackars barnen matas med i dag...

Klimatbluffen påminner om den nya vokabulär som fötts i och med klimatalarmismen. Vad sägs om följande?

Koldioxidbantning
Klimatbekämpning (nej till klimatet?)
Koldioxiddirektör (i motsats till metangasentreprenör?)
Klimatneutral (opartisk angående vädret?)
Klimatkompensera
Klimatbistånd (om ni får vår snö så får vi er tidigare vår?)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen... En sansad röst! Hur vågar du? :-)

Annika B sa...

Envisa rykten gör gällande att Reinfeldt också försöker smyga in frågan om jordaxelns lutning i klimatförhandlingarna.

SMHI har funnit att årstidsväxlingarna blir onödigt stora, och därmed energikrävande med åtföljande utsläpp av koldioxid, med nuvarande lutning på jordaxeln (23,5 grader) och har därför rekommenderat en upprätning av jordaxeln till åtminstone 15 grader.

Beslut i frågan väntas först i Köpenhamn.

Hans Li Engnell sa...

:-)