fredag 25 september 2009

Bakåt i Polen

Polens parlament har godkänt en lag om obligatorisk kemisk kastrering av dömda barnsexbrottslingar (i vardagsspråk kallade "pedofiler", vilket inte nödvändigtvis behöver vara sant) innan fängelsestraff avtjänas.

Det ska dessutom bli förbjudet att rättfärdiga pedofili eller trivialisera barnsex. Det är mycket sannolikt att de flesta i Sverige applåderar denna lagstiftning. Men det enda det gör är att ytterligare stigmatisera en sexuell läggning och dra likhetstecken mellan läggningen och övergreppen. Det är sedan länge välkänt att de flesta som begår sexuella övergrepp mot barn är så kallade situationsförövare och inte alls har en pedofil läggning.

Men att försöka föra en sansad diskussion i det här ämnet är lönlöst...

3 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Jag håller med dig, det är omöjligt. Till stor del består mobben i det här fallet av bindgalna småbarnsmorsor, och de skriker rejält.

De ser till ett människovärde och ett endast; sina egna telningar. Får man tro det man läser på föräldrasajter och bloggar skulle runt hälften av dem kunna dömas för HMF om det var en realitet.

Anonym sa...

Ok, då jag förespråkar nackskott och uppsprättning av äckliga, finniga, underutvecklade liberalfittor som dig! Är det ok så länge jag inte går till verket? Ska försöka hålla ett öppet föredrag på din skola imorgon.

Allt är ok i yttrandefrihetens namn inte sant?

/Realist med fötterna i universum

Jay sa...

Ja, allt är OK i yttrandefrihetens namn.
Det är också OK att stämma dig för dina yttranden (om jag vore Hans).
Eller att yttra mig emot.

Yttrandefrihet innebär att man tar ett ansvar för sitt yttrande också, inte att ansvarslöst säga vad som helst.

När du förespråkar nackskott, måste du också vara beredd att ta det ansvar som kan läggas på dig - om någon t.ex. tar dig på orden och genomför dådet.