torsdag 19 februari 2009

Värsta Bloggen-priset

Filmvärlden har en rad galor världen över där priser delas ut till förnämliga prestationer framför och bakom kameran. Störst är förstås Oscarsgalan. Vi har Nobelpriset, Stora Journalistpriset, Jerringpriset och massor av andra priser för människor som anses ha gjort något bra. Och från och med i år har vi även Stora Bloggpriset, som delades ut i början av februari. Allt för människor som gillas av andra människor.

Filmvärlden har emellertid något som inte finns någon annanstans: värsta insatsen-priset, det så kallade Golden Raspberry eller bara Razzie Awards som ges till de filmer och skådespelare som anses ha gjort allra sämst ifrån sig under året som gått (nominerade för sämsta skådespelarinsatser under 2008 är bland andra Al Pacino, Tom Cruise, Mark Wahlberg och Eddie Murphy).

Det är ett pris som ytterst sällan tas emot av "vinnarna". Men roligt är det. Borde inte bloggosfären, som nu vuxit och mognat tillräckligt för att ha en egen prisgala, också ha ett eget värsta bloggen-pris? Inte sämsta bloggen-pris, för sådana finns det alldeles för många av. Det räcker att sakna svenskkunskaper eller inte uppdatera bloggen mer än tre gånger per år. Nej, en blogg som du bara rent ut sagt hatar eller ogillar på grund av vad som står där. Den som retar gallfeber på dig. Den skulle kunna få Värsta Bloggen-priset. Det skulle vara en rolig avslutningskategori på nästa års bloggala.

När får vi en bloggmotsvarighet?

34 kommentarer:

Anonym sa...

http://veronica-palm.blogspot.com/

Anonym sa...

http://www.BevaraFRA.se

Anonym sa...

http://monicagreen.webblogg.se/

Förtjänar priset även om hon kan vara underhållande ibland. Har lockat till många skratt.

Anonym sa...

jinge!

Anonym sa...

Håller med:

http://monicagreen.webblogg.se/

Sami sa...

Det var ju inte svårt! Blondinbella!

Anonym sa...

Lätt blondinbella. En blogg som bara går ut på för att lura på småflickor kläder de aldrig kommer ha råd med, endast för att själv (18 år eller yngre) få nog med pengar och kläder för att kunna efterlikna en ungefär 50-årig stifler's mom.

Anonym sa...

HAX

Anders Carlsson sa...

Måste bli http://monicagreen.webblogg.se/

Anonym sa...

Jinge!
Värre Twingly-hora får man leta efter.

Anonym sa...

http://monicagreen.webblogg.se/

Anonym sa...

Dick Erixon?

Anonym sa...

Jag har länge avskytt den så kontextberoende ilskan och aningslösheten man kan hitta på Esbati och hans ständiga angrepp på sunda företeelser. Kolla till exempel gårdagens postning om hur depraverande och orättvist mot de kommunala dagisen det är att ge privata liknande villkor (dvs. cirka 80%-ig subventionering sist jag kollade).

Anonym sa...

http://monicagreen.webblogg.se/

Anonym sa...

Typ din egen?

Anonym sa...

http://motpol.blogspot.com

Anonym sa...

Får man tipsa om sin egen blogg? Jag skulle bli hemskt glad om den väckte så starka känslor att någon ville kalla den för "värsta bloggen".

http://infallsvinkel.wordpress.com/

Anonym sa...

Antisemiten Jinge, extremisten och kommunisten Anders Svensson (zaramis) och Förintelserevisionisten Hampus Eckerman (Motbilder).

Anonym sa...

Efter en titt på din blogg tycker jag att du gör dig förtjänt av en nominering till ditt föreslagna pris. Dessutom ser jag gärna att du, ur din presentation av dig själv, tar bort att du har ett förflutet som jämte. - Så slipper vi skämmas.

Hans Li Engnell sa...

Jag får lov att prisa Torbjörn Stridh som har förstått poängen. Det är faktiskt en ära att politiska motståndare nominerar en som särskilt avskyvärd eller hemsk - det betyder ju att man måste ha gjort något rätt.

Vad anonym (kl 18.57) beträffar: varför vågar du själv inte ens stå för din åsikt som jämte om du tycker att det är JAG som ska skämmas? Min blogg är bred och det finns potentiellt många saker att "skämmas" för (allt från åsikter om Kina till ställningstaganden för sexuell frihet om allas rätt till sin kropp) - kan du kanske vara lite mer specifik?

Anonym sa...

Vilken blogg som helst på s-info. Dom är kompletta idioter hela bunten. Helt fascinerande.

Mattias sa...

Det skulle vara en rolig avslutningskategori på nästa års bloggala. (Min fetstil, markerade något som många verkar ha missat).

Men då alla redan är i gång måste ju jag få nominera en person själv:

Blogge Bloggelito (http://tianmi.info/blogge/), "liberal" som bland annat brukar försvarara Kinas diktatur, attackera demokratin Israel rätt att existera, attackera religionsfriheten och försvara misshandel (http://tianmi.info/blogge/posts/09/01/27/Mental-installation/).

Anonym sa...

De två värsta bloggarna är:

-Jinge: värre vänsterextremistisk antisemitisk smörja får man leta efter.

-Blogge Bloggelito: Blogges smörja är oftast något mindre dålig i sig än Jinges, men då blogge utger sig för att vara liberal samtidigt som han försvarar den kinesiska diktaturen och Hamas är han på sätt och vis värre än Jinge.

Fredrik Segerfeldt gillar jag inte heller av liknande skäl som Blogge.

Anonym sa...

Jag nominerar Ingerö eftersom han ville bli nominerad ;=)

Anonym sa...

http://monicagreen.webblogg.se/

eftersom hon är både riksdagskvinna och representerar S-bloggar väldigt bra!


Fast det känns lite elakt kanske...

Anonym sa...

http://monicagreen.webblogg.se/

Jag läser hennes blog regelbundet, som utlandssvensk så har den ersatt Aftonbladets hemsida som den bästa medicinen mot hemlängtan.

En intellektuell katastrof. Jag skulle inte anförtro den här människan till att vara vikarie till Ronald MacDonald.

Lyteskomik på hög/låg nivå och om det inte vore för det faktum att människan faktiskt sitter i riksdagen och bestämmer över andra människor så skulle jag faktiskt hålla med Johan P. om att det vore (mycket) elakt att nominera henne.

Med tanke på hennes position så är hon en "slam-dunk" av sällan skådat slag för det här priset.

Per Burman

Anonym sa...

Ett grupp-pris borde också delas ut till http://www.s-info.nu/.

Thomas Huxley skulle omedelbart ta tillbaka sitt berömda uttalande om "If given an extremely long period of time, an infinite amount of ink, six monkeys who never die and six typewriters that never break, the monkeys would eventually type the complete works of Shakespeare” om han hade beökt s-info.

S-info består i princip av samling retoriska Pavlov-hundar som rapar ut sig en massa inlärd idelogisk smörja om solidaritet. De få människor med förmåga till eget tänkande som fanns där har för länge sedan lämnat sajten.

Som en antropologisk studie i beteendet bland en grupp hjärntvättade människor i ett ideologiskt "flatland" kan s-info kanske ha ett värde. Annars så är s-info en intellektuell kloak där de moraliska övermänniskorna huserar.

Unknown sa...

Solklart Jinge! Oslagbar kombination av vidriga åsikter, stalinistisk kommentarpolicy och intellektuell ohederlighet.

Anonym sa...

Tvekade mellan Jinge och Blogge. Blogge vinner, en ”liberal” som försvarar Kinas övergrepp i Tibet och Hamas, som tycker att Israel har ingen existensberättigande är ett strå vassare än en kommunistisk psykopat.

/ lubbe ferrysson

Hampus Eckerman sa...

Jag tror nynazisten, barnätaren, kattsparkaren och lupohalkofobisten Mats ovan.

Anonym sa...

Jinge såklart. Politisk analfabet. Judehatare. Censur minister. "intressant att judarna försökte döda mohammed så många gånger"...bla bla bla....tyska nazistjävel

Anonym sa...

Anonym 22:37 borde få årets ironipris, om det fanns något. Jag håller helt med.
/Bruksortsliberalen

Anonym sa...

Utan ett ögonlocks tvekan...
http://monicagreen.webblogg.se/

En mera intellektuellt vanlottad ideologisk papegoja får man leta efter, även i aphuset på Helgeandsholmen. Hur människobedrövelsen lyckats avancera förpi posten som tredje vice kaffekokare i arbetarekommunen i Illaloukta är för mig en gåta. Men det säger kanske mera om sossarna än om Green.

Anonym sa...

Två solklara:
Ingarö - startar fejakde kampanjer på internet och måste lämna uppdrag...snyggt!

Erixon - liberalen med avstängd (ingen) kommentarsfunktion