onsdag 25 februari 2009

Lägg ned!

I går eftermiddag gick det inte att titta på svensk TV. Det handlade bara om en förlovning.

Nog för att kändisfokuseringen som företeelse är sjuklig, inte bara i Sverige utan i hela världen, men fokuseringen på människor som inte har gjort något annat än att födas i "rätt" familj är snäppet värre. Jag begriper inte hur någon orkar bry sig om en förlovning mellan två människor som man bara har sett på TV och möjligen sett vinka någon gång till folket på nationaldagen eller födelsedagen. Det är sjukt, skadat, galet.

Allt går dessutom på din och min skattenota. Det pratas om förlovningsringar på en miljon kronor. Och bröllopet kommer naturligtvis inte att bli någon billig affär. Det är synnerligen osmakligt. Samtidigt försöker de kungliga företrädarna "göra gott" genom att prata om saker som sätter fart på människors känslor, som sexuella övergrepp på barn - och lyckas då visa odemokratiska drag.

Victoria och herr Westling är säkert rekorderliga och trevliga människor. Kungen själv verkar vara en rolig fyr. Men det ger dem inte rätten att leva lyxliv på andra människors bekostnad. Monarkin är en äcklig kvarleva som borde avskaffas. Sverige kallas ett modernt land men kan aldrig vara det innan monarkin ersätts med republik.

Tyvärr är utsikterna för ett avskaffande av monarkin mycket dåliga. Kungahuset har starkt stöd bland svenska folket, som verkligen bryr sig om detta tragikomiska skådespel. Och jag kan för min själ inte begripa varför.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att ingen diskuterat och protesterat mot att den rättmätige tronarvingen Kronprins Carl Philip "avsatts" vid nio månaders ålder av några knäppa feministkäringar i riksdag och regering, det finner jag besynnerligt. Om Carl Philip och Emma förlovat sig så hade det framstått mycket mera seriöst. Jag tror inte heller att Emma hade kallat sin kronprins Carl Philip för kroooonprinsen. Visserligen är Victoria dyslektiker (obegåvad med läs och skrivsvårigheter!!) men det ursäktar inte detta ständiga krooonprinsessande. Vad bröllopet beträffar så är fam Bernadotte stenrika utan att ha uträttat ett handtag, bara klippt lite fåniga band och rest, rest, rest. gratis och i lyxklass, jorden runt ständigt. Därför kan Carl Gustaf betala sina barns bröllop själva, det är skamligt att skattebetalarna ska behöva göra det.
Victoria, dags att avsäga dig tronföljarskapet och bli mamma!
Carl Philip har blivit orättfärdigt behandlad av löjliga feminister.