söndag 12 juni 2011

Vem målar hos din målare?

Visst kan jag tycka att det är fel att skattesubventionera enskilda branscher. Varför ska andra människor med sina skattepengar göra det billigare för dig att städa vardagsrummet? Obegripligt. Ett argument för reformen är att den betalar sig själv genom att skapa jobb och att därmed öka skatteintäkterna. I bästa fall går således reformen jämnt upp samtidigt som den underlättar för människor att få ihop det berömda livspusslet och skapar arbeten.

Personer på vänsterkanten har hånfullt kallat städjobb för "pigjobb". De försöker måla bilden av den gamla överklassen som utnyttjar fattiga personer utan bättre alternativ i livet. Tänk städköpslag. Kommunisten Åsa Linderborg gillar förstås inte avdraget för hushållsnära tjänster. Om hon hade haft ett rimligt argument, som det tveksamma i att staten ska subventionera vissa branscher, hade jag kunnat köpa hennes invändningar. Men nej, hon lägger förstås ett klass- och maktperspektiv på det hela. Vilket bara blir tröttsamt.

Vem städar hos din städerska? undrar Linderborg syrligt till Johanna Koljonen. Ja, vem målar hos din målare? Vem plåstrar om din sjuksyrra? Vem lagar skomakarens skor? Åsa Linderborg, vem fan bryr sig?

4 kommentarer:

Medborgare X sa...

Hans!
Ja, egentligen borde man inte bry sig. Men något som jag reagerar på är Johanna Koljonens påstående att "hon arbetar 14 timmar om dagen bland annat ”för att skapa bra jobb åt andra”".

Vad skapar en skattebetald kulturkofta som Johanna Koljonen för jobb? Skapar hon överhuvudtaget något värde till samhället eller är allt hon gör finansierat av skattebetalarna?

Eller syftar hon på att hon skapar städjobb när hon använder RUT för att få rent i sin egen lägenhet? Med tanke på att det mesta hon gör finansieras med skattemedel så blir det i sådana fall enbart rundgång på pengarna.

Kent K. sa...

Upp till bevis på att RUT och ROT är lönsamma för oss skattebetalare! Arbetskraftsinvandringen inom dessa branscher är stor! Ofta är de formellt anställda av icke Svenska företag och betalar väl knappast någon skatt i Sverige!? Arbetslösa boende i Sverige är fortfarande arbetslösa och uppbär någon form av arbetslöshetsersättning! Har INTE sett en enda undersökning som bevisar att RUT och ROT är en "vinstmaskin för oss skattebetalare, ja förutom för de som har råd att utnyttja dem! ROT i lågkonjukturer men inte i högkonjukturer och INTE med importerad arbetskraft som får jobba här under urusla arbetsförhållanden och likaledes urusla löner! RUT skall bort helt och hållet, möjligtvis kan man ha ett RUT med större avdrag än 50% riktat enbart till pensionärer under en viss inkomstnivå men fortfarande INTE med importerad arbetskraft! Så visa upp en undersökning son BEVISAR att RUT är lönsam!

Micke sa...

Kan man inte göra som med vården skolan och omsorgen?

Man inför korporativism och kallar det för fritt val.

Anonym sa...

Själv skulle jag vilja veta vem som skriver nonsens hemma hos Åsa Linderborg. Vem fan bryr sig?
/B