lördag 18 juni 2011

Fascister!

Johan Pehrson (FP) vill ha narkotikahundar springande på högstadieskolorna. Han lär glädjas åt att Helsingborgspolisen nu ska börja drogtesta 12-åringar mot föräldrarnas vilja.

Det kan uppelvas som integritetskränkande att 12-åringar - barn - måste visa snoppen eller snippan för polisen. "Men hellre det än att fler börjar använda droger", tycker Helsingborgspolisen. Javisst. Vad som helst för nolltoleranspolitiken! Vad som helst för att upprätthålla kontrollen! Jag är förbaskat glad att jag inte går i skolan längre.

Den svenska narkotikapolitiken har passerat alla rimlighetens gränser. Det är nu frågan om ren och skär fascism. När ska fler vakna upp och inse att det inte kan fortsätta så här?

8 kommentarer:

Micke sa...

Jag gillar att den nyliberala högern tillsammans med näringslivet var helt avgörande för att ge "fascisterna" makten för 6 år sen.

Det ger perepketiv på deras hat mot "sossarna".

Tyvärr ger det också känslan av att ingenting betyder nånting.

Nisse sa...

Och sossarna hade förstås som alla vet en helt annan agenda i såna här frågor - eller hur Micke?

Vad vi har (och hade) att välja på är en auktoritär stat med extrem vänsterpolitik i ekonomiska frågor, eller en auktoritär stat med något mindre extrem vänsterpolitik i ekonomiska frågor. Så ser valet ut i Sverige och det finns ingen annan att skylla på utom oss själva.

Micke sa...

Det är inte frågan om vad dom hade för agenda.Det handlar om ER agenda och VAD ni gör för att driva den och hur man som utomstående ska värdera det ni gör och vart det syftar.


Ditt snack om extrem vänsterpolitik är ett fint exempel på den fantasivärld som ni baserade er helhjärtade kamp att få "fascisterna" på plats.

Sverige är inte och har ALDRIG haft en extrem vänsterpolitik ens om man jämför med Storbrittaninen Frankrike eller Väststyskland och ÄNNU mindre om man jämför med Östblocket.

Anonym sa...

Sett på Sveriges socialpolitik från 30-talet och framåt så blir det svårt att definiera den som något annat än extrem. Den får nog t.o.m. de forna öststaterna att komma på skam. Makarna Myrdals "bidrag" är kanske det främsta exemplet på detta.

Micke sa...

Fortfarande okunnigt svammel

Sveriges socialpolitik var INTE på något sätt extrem om den ställs i relation till dom länder jag nämner ovan.

Läs läxan ock sluta rapa floskler

Anonym sa...

Tvångssterilisering i kombination med omfattande statlig planering av det privata livet, är inte extremt?

Visst kan du sätta politiken i relation till andra länders, men det gör den knappast mindre avskyvärd.

Micke sa...

Tvångssterilisering i kombination med omfattande statlig planering av det privata livet, är inte extremt?
--------------

Nej inte om det ställs i förhållade till at samma typ av misshandel av "avikande" och psyjkiskt sjuka systematiskt förekom i Usa, Storbrittanien Tykland (fram till 45) Frankrike och sannolikt i hela övriga Europa.

Regleringarna av det privata livet var dessutom inte mindre i t.ex Usa som i praktiken inte avskaffade slaveriet förrän i mitten på 60 talet.Visst kan du sätta politiken i relation till andra länders, men det gör den knappast mindre avskyvärd.
--------------------
Nej den blir inte mindre avskyvärd men det blir begripligare och det är ju inte intressant för er då det viktiga är att utmåla era motståndare som satan själv.

Joacim Persson sa...

"Nej inte om det ställs i förhållade till [...] Usa, Storbrittanien Tykland (fram till 45) Frankrike och sannolikt i hela övriga Europa."

Det är just när man jämför Sverige och andra länder under samma period som Sverige framstår som avangardet inom rasbiologin. Se Maciej Zarembas "De rena och de andra".

Och Tyskland var en socialistisk diktatur till 1945. Oklart vad din poäng skulle ha varit med att nämna det. Nazism var, är och förblir "vänster".