tisdag 8 juli 2008

En studie i arrogans

Karl Rove illustrerar hur den svenska regeringen
har bemött FRA-kritikerna.


Karl Rove är på plats i Almedalen, inbjuden av Timbro. Han menar att den svenska regeringen är i behov av en "bloggstrategi" för att möta vad som skrivs på nätet. I USA togs enligt Rove "de första trevande stegen" 2003-2004 för att sedan fungera fullt ut något år senare. Det handlar om att bemöta bloggare direkt på nätet, inte att försöka tiga ihjäl dem. Problemet är förstås inte bara att alla bloggare inte har bemötts av regeringen - det kan vi kanske stå ut med - utan att regeringens företrädare uppträtt så arrogant när de väl valt att svara på kritiken från experter och allmänhet. Att detta är ett ganska dåligt sätt att bemöta en kritikerstorm behöver man nog inte bjuda in Karl Rove för att få bli varse.

Regeringen tycks själv inse hur dåligt den har hanterat FRA-frågan men sätter något slags stolthet i att envist hålla fast vid beslutet. Samtidigt som Sten Tolgfors ger socialdemokraterna kalla handen passar sossar och miljöpartister på att enas om att ta bort FRA-lagen och börja om från början.

Rick Falkvinge har för övrigt lyckats översätta Maud Olofssons tal i Almedalen.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Rick Falkvinges mödosamt framkrystade roligheter övertygar inte mig.

FRA-köret: dags blåsa av nu. Det blir tjatigt.

Anonym sa...

Arrogans är bara förnamnet. Mellannamnet är dumhet. Efternamnet - väljarförakt.

Sahlin kommer att ta upp FRA-lagen i Almedalen idag.
Du som vill "blåsa av" denna viktiga fråga kan därefter nog "slänga dig i väggen".

Hans Li Engnell sa...

Kraxpelax:

Det är klart att politikerna skulle vilja blåsa av debatten. Men den har i själva verket bara börjat. Man kan inte bete sig hur som helst och tro att man ska kunna komma undan med det. Inte heller i Sverige.

Anonym sa...

Nu måste det snart vara dags för en protest av fransk modell mot denna parodiska lag. dvs låt oss parkera bilar och liknade på infarterna till stockholm så att det börjar märkas vilket motstånd som finns

Hans Li Engnell sa...

Vi kanske borde samarbeta med bussförarna... ;-)