tisdag 7 februari 2017

Statsministerns varma luft


Varannan svensk tycker att samhällsutvecklingen går åt fel håll, enligt en Ipsosmätning. Halva befolkningen är sålunda vad vissa i kultureliten valt att kalla "gnällspikar". Statsministern själv har som bekant tidigare deklarerat att uppfattningen att Sverige utvecklas åt fel håll är rent "surrealistisk".

Uppenbarligen inser Socialdemokraterna ändå sprängkraften i alltfler människors upplevda oro, annars skulle partiet knappast ha satt "Trygghet i en ny tid" som paroll för sin kommande partikongress i april. Det ska alltså bli en trygghetskongress. Alla som minns Pär Nuders flammande tal på Socialdemokraternas "tillväxtkongress" 2004 inser nog hur många luftballonger som går att fylla med den varma luften från årets kongressparoll.

Stefan Löfven har inte bara en fäbless för annorlunda och spännande språkliga uppfinningar som "industrikansler" och "innovationskatapult" - han gillar också att sätta ned foten i retoriken och låta tydlig och en smula bestämd.

Alla som kan arbeta ska arbeta, upprepar statsministern ofta. Ja, men hur ska det gå till? Hur ska det växande antal av människor som saknar både utbildning och yrkeskompetens bli anställningsbara? Här är det väldigt tyst på nya åtgärder.

Det ska vara ordning och reda i migrationspolitiken, säger Löfven. Här har regeringen tillsammans med delar av oppositionen infört en striktare lagstiftning - som är tillfällig och där både vissa oppositionspartier och delar av Socialdemokraterna vill återgå till de gamla generösa reglerna så snart som möjligt. Det blir strid om detta på kongressen.

Partisekreteraren menar att S gör en "positionsförflyttning" när partiet börjar prata om frågor som vi kanske mer kommit att förknippa med Moderaterna: trygghet, ordning och reda, fler poliser, mer pengar till försvaret. Det är definitivt en retorisk ompositionering, men i konkret politik? Inte mycket.

Samtidigt som regeringen filar på nya trygghetsfloskler fortsätter det grova våldet att öka. En polischef i Uppsala angreps nyligen på hemmaplan genom att någon sprängde hans bil. Till och med rikspolischefen tycker att det är allvarligt. Stefan Löfven hävdar att samhället måste "ta i riktigt hårt", ja, rent av "vara stenhårda". Låt mig uttrycka det som så att jag ifrågasätter statsministerns potens här.

Det är således många stora ord om trygghet från regeringspartiet, men vad gör Socialdemokraterna i form av praktisk politik? De föreslår marginella straffskärpningar och lite fler poliser. Det är tydligen Löfvens definition av att vara "stenhård". Jag tror inte den organiserade brottsligheten, eller den oorganiserade heller för den delen, darrar. (Därutöver ges några miljarder extra till den försvarsmakt de i decennier gladeligen monterat ned.)

Det som gör hela snacket om "trygghet i vår tid" så generande ihåligt är att det är just detta parti, Socialdemokratiska Arbetarepartiet, som är huvudansvarigt för alla de problem det nu lovar att åtgärda. Det är detta parti som under decennier av slapphet har möjliggjort den bristande respekten för polisen och burit det mesta av ansvaret för att utanförskapsområdena tillåtits växa fram och cementeras. Och säg hur ett parti vars tankegods känns lika modernt och nytänkande som ett gammalt avsnitt av Antikrundan ska lyckas vända utvecklingen?

Man kan även ställa frågan så här: skulle du lita på pyromanen när han erbjuder sig att vakta ditt hus? Skulle du låna ut din nya bil till den som nyss stal din gamla?

Läs även:
HAX, Fnordspotting

30 kommentarer:

Anonym sa...

Det här borde oroa många.

https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

Anonym sa...

Så det visar sig att Aftonbladet och Sydsvenskan sprider #FakeNews.Trots kampanjer och vidlyftiga löften så är hitte-på-nyheter inget man drar sig för.
Aftonbladet publicerar vad som helst bara det stämmer med värdegrunden.Minns någon Tobias Lagerfeldt?
Ahmed i Malmö, som tog ut 600 000 från Swedbank och skickade till dom fattiga i Jemen, nä just det - inte sant!Men det lät ju så bra ett tag.Storyn passade värdegrunden som handen passar handsken.Så Aftonbladet och Sydsvenskan köpte lögnen och spred den.Trots fina kampanjen.Utan en tanke på den där Tobias Lagerfeldt.
Utan en tanke på den där källkritiken som både Lindberg och Virtanen skrivit sig så rödkindat varma över.
Om det är besvärande? Det borde det ju vara? Nja, inte egentligen.Lite skämmigt på sin höjd.Ibland går det,ibland inte som man säger.
Och det bevisar ju bara det alla redan visste.MSM ljuger, mörkar och sprider #FakeNews.

/Charader i rader

utlandssvensk sa...


" skulle du lita på pyromanen när han erbjuder sig att vakta ditt hus? Skulle du låna ut din nya bil till den som nyss stal din gamla?"

87% av svenskarna föreföll svara ja på båda frågorna 2014..............

Fd moderat sa...

"trygghet i vår tid" låter misstänkt likt en paroll som en brittisk premiärminister kom hem med hösten 1938.

Varför skall jag lita på något parti i sjukövern när det är de som är ansvariga för den situation som har uppstått? En del hävdar att SD inte har några lösningar på integrationen. So what? Har något annat parti det?

Centern har massa floskler om att man skall sänka trösklar. Problemet är inte bara att de som har kommit saknar kompetens. De är heller inte pålitliga, saknar servicekänsla och klarar inte av att hålla tider. Det är de tre egenskaper arbetsgivare efterfrågar mest. Om man saknar i de flesta fall samtliga tre egenskaper kommer ingen att vilja anställa en sådan person.

Anonym sa...

"Det som gör hela snacket om "trygghet i vår tid" så generande ihåligt är att det är just detta parti, Socialdemokratiska Arbetarepartiet, som är huvudansvarigt för alla de problem det nu lovar att åtgärda. Det är detta parti som har under decennier av slapphet har möjliggjort den bristande respekten för polisen och burit det mesta av ansvaret för att utanförskapsområdena tillåtits växa fram och cementeras."

- Precis!!!

Det är gång på gång så att "styrande" parti (S) tar naiva beslut, eller för all del beslut som står i motsats till vad "andra läger" förespråkar, som skapar problemen som uppstått.
Sedan kliver de fram "och minsann skall ta tag i problemen", "och ta fram lösningar så att det blir bra för oss igen"...
Rena idiotin.
Det är precis som du skriver de som skapat problemen.

De förstår de inte själva.
De erkänner det definitivt inte.

Men de påstår ändå att de skall lösa det?

Att folk är så blinda och går på detta, gång på gång...
Val efter val.

Ingen med sunt förnuft borde lägga sin röst på detta parti igen, förrän det gått minst en generation av politiker, nya "politiker-broilers" slutat i partiet, och allt i deras politik ändrats till rimligt förnuftigt dito.
Samt att deras agerande under denna långa period bevisar att deras nya ord också omvänds i handling.
Då kan man åter igen överväga att lägga sin röst på dem.


Ett tips till alla röstberättigade:
Lägg aldrig din röst baserat på vad ett parti säger inför valet, utan i stället på vad de har företagit sig under perioden som var.


Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Hej.

@Magnus Sjöström:

Mycket sanna ord, och ändå så svåra att få många att begripa:

"Lägg aldrig din röst baserat på vad ett parti säger inför valet, utan i stället på vad de har företagit sig under perioden som var."

Jag undrar hur länge till det tar för fler att inse att själva det partipolitiska systemet, den offentliga administrationen, rättsväsendet och myndigheters ledarskikt flutit ihop till en enda sörja av allt mer ineffektiv ledning.

Snart nog står vi inför valet mellan att rädda land och folk i ena vågskålen, och demokraturen i den andra; och deprimerande nog verkar inga svenska politiker läsa sådana som Huntington eller Fukuyama - eller ens Rothstein.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare

Lotta Trouble sa...

@fd moderat! Tack för dagens skratt! :-) "trygghet i vår tid"...

Det som är ytterst förvirrande är att för ett år sedan, ett halvår sedan, så hade Sverige aldrig varit tryggare... Och nu spränger de polischefens bil. Hur kan landet gå från Bullerbyn till Chicago på ett halvår?

Problemet är att extremhögern har haft rätt i sin beskrivning. Men jag anser inte att de, lika lite som vänstern, har några realistiska lösningar. (Det är lika få som kan tänka sig att hysa flyktingar i sina hem som det är som kan tänka sig att hänga dem i lyktstolparna.) Den realistiska lösningen är därför kåkstäder, sänkt lönenivå till 6-800 kr/månad - och massiv kriminalitet. Man kanske iofs kan tänka sig den amerikanska lösningen med ett återupprättande av spinnhus/koncentrationsläger* som ett kompromissalternativ** till den, enligt mig, troliga brasilianska lösningen.

(* I USA sitter fler i fängelse än vad som gjorde i Sovjet. Dessa fångar arbetar också, så det är tämligen korrekt att beskriva de amerikanska fängelserna som arbetsläger/koncentrationsläger.)

**Kompromiss, eftersom jag gissar att lönenivån på spinnhusen skulle vara något högre än minimilönerna (om 800 kr/månad).

Magne sa...

Trouble:

"Problemet är att extremhögern har haft rätt i sin beskrivning."

Du och din extremliberalism. Du har ju det gemensamt med extremhögern att ni båda är extrema på era vis. Jag tror du kan samtala med extremister och komma väl överens med dem. Om ni nu inte är extrema åt olika håll.

utlandssvensk sa...

@Lotta,

"Problemet är att extremhögern har haft rätt i sin beskrivning. Men jag anser inte att de, lika lite som vänstern, har några realistiska lösningar. (Det är lika få som kan tänka sig att hysa flyktingar i sina hem som det är som kan tänka sig att hänga dem i lyktstolparna.)"

Nu får vi lugna ner oss med halmgubbarna! Vem är det som vill hänga migranterna? SD står för en blandning av repatrieringar och deporteringar. Självklart är detta en lösning, i den bemärkelsen att det möjliggör för Sverige att fortsätta att fungera som ett västland.

Det du pratar om sen är inga lösningar, utan bara beskrivningar av möjliga utfall. Ett resultat i stil med Brasilien är vidare inget som sker av sig själv. Givet demografin, är Brasilien ett av världens absolut mest framgångsrika länder. Det kräver omfattande planering och ett stort antal väldigt hårda beslut för att uppnå detta.

Segregering måste upprätthållas med mycket brutalt våld och man måste acceptera massiva skillnader i levnadsstandard. Allt som sker nu i Sverige verkar åt motsatt håll. Istället för segregering sker tvångsberiking av de sista vita områdena. Istället för att tillåta öppen fattigdom och slum, fokuserar staten järnhårt på att föra över pengar från den produktiva medelklassen till migranterna. Istället för kravallpolis som håller migranterna på plats, satsar man på "hatbrottsenheter" som ska jaga svenskarna som protesterar mot sin egna utplåning.

Sveriges sannolika framtid är därför inte bli som Brasilien, utan att bli ett MENA land. Det kommer förvisso också att innebära kåkstäder och låga löner, men de etniska svenskarna kommer knappast att kunna bo i rimligt säkra enklaver med västerländsk standard. Glöm det. Mer troligt är att de fördrivs, eller kanske får stanna som sophanterare på samma sätt som de kristna i Egypten (som en gång var i majoritet)

" I USA sitter fler i fängelse än vad som gjorde i Sovjet. Dessa fångar arbetar också, så det är tämligen korrekt att beskriva de amerikanska fängelserna som arbetsläger/koncentrationsläger."

Jo, ungefär. Men framförallt bör man betrakta det amerikanska fängelsesystemet som ett sätt att upprätthålla segregering. Cirka en tredjedel av alla svarta män hamnar i fängelse. Vidare har man faktiskt även gått hela vägen runt till 1860 och förvandlat vissa fängelser till i princip klassiska plantager. "Maximum security prison farm" kallas det nu!

utlandssvensk sa...

@ Lotta,

Ett tillägg:

Brasilien påminner mest om en klassisk kolonialmakt i Afrika, med en mindre grupp vita som styr en större grupp svarta. Totalt tog man in ungefär 10 gånger så många slavar som USA och hade dessutom mycket mindre vit immigration.

Jag har haft några längre debatter kring detta på DGS. Här är en:

https://detgodasamhallet.com/2016/07/21/ett-bidrag-till-genusvetenskapen/

Lotta Trouble sa...

@Utlandssvensk: ha ha! Ja, ok då om halmgubbe - men till mitt försvar skulle jag ändå vilja påstå att det bara är en liten halmgubbe. Hur tror du att man öht skulle kunna genomföra deporteringar och repatriering? Rent praktiskt? Fysiskt? (Visst, med rejäla återvändarbidrag (uppåt halvmillen/gubbe) kan man kanske komma åtminstone halvvägs - men den andra halvan?)
Ja, du har nog rätt om Brasilien. Det är ju därför som jag förespråkar det som en POSITIV lösning. Och som en realistisk lösning. (En lösning på frågan "Hur får vi ett bra och fungerande samhälle?") Om Sverige blir som MENA så är det INTE en positiv lösning. För alternativet, att lösningen skulle vara att Sverige blir som, tja Sverige, den finns inte. Det är lixom ingen idé att sitta och gnöla (vilket jag anser att SD sysslar med) om att Sverige borde vara som Bullerbyn eller Saltkråkan - it ain't gonna happen. Har inte Reinfeldt, eller Göran Persson, triumferande sagt att det gamla Sverige inte kan återkomma? O det har han/de rätt i. Man har fattat en rad beslut, som har lett till den situation som vi har idag. Antingen tycker man jo, det är ju hunky dory att käka kebab för 20 spänn och åka taxi för 59 kr i hela Malmö, men priset är att 10% av kvinnorna blir våldtagna och polischefens bil sprängs i luften. Eller så anser man att detta är ett problem som måste lösas. Och jag förespråkar Brasilien som lösning. (Att konfiskera egendom och ge till migranter tror jag inte heller är en positiv lösning. Dessutom vore det ett brott mot de mänskliga rättigheterna.)

Anonym sa...

Det är inte svårt att bli hårdare mot de hårda, när till exempel landsförvisning vid våldtäkt är tidsbestämd.

Magne sa...

"Och jag förespråkar Brasilien som lösning. (Att konfiskera egendom och ge till migranter tror jag inte heller är en positiv lösning. Dessutom vore det ett brott mot de mänskliga rättigheterna.)"

Du kanske inte svarar på detta, men jag undrar verkligen om du har tänkt igenom klimatfaktorn. Brasilien, Venezuela och andra länder i Sydamerika är det förmånligare att leva i en slum än i ett kallt Sverige, eftersom du inte behöver värma upp ett hus som är - 10 eller 0 grader Celsius.

En stor andel av människor i dessa tilltänkta svenska slumområden skulle på grund av kylan att drabbas av sjukdomar: lunginflammation, hög feber; och kombinerat med droger att avlida. Det är kanske den lösningen du har i stället för att repatriera till varmare klimat där de kan leva i stenhus och ha 15-40 grader Celsius året runt?

utlandssvensk sa...

@ Lotta,

Enligt min uppfattning krävs det nästan exakt samma sak för att bli som Brasilien, som det krävs för att deportera MENA immigranterna. I båda fallen behövs nämligen en stor och militariserad polisstyrka och inte så mycket annat. Men det är djupt osannolikt att svenska politiker tar sig samman och sätter upp en polisstyrka av den typ som krävs. Därav följer att både deporteringar och en brasilienmodellen inte kommer att vara genomförbara.

Repatrieringar via mutor (återvändarbidrag) kräver däremot endast pengar och dessutom väldigt lite pengar, i relation till vad berikarna nu kostar. Det lär dessutom även bli mycket billigare på sikt, jämfört med att driva en stor polisstyrka på kanske 100 tusen man. Men likväl är även detta alternativ osannolikt, fast något mer troligt än den stora polisstyrkan.

Men med all sannolikhet tuffar vi bara vidare ungefär som nu, tills landet bryter samman om 5-15 år. Kanske kan det då uppkomma vita områden där västerländsk civilisation är fortsatt möjlig. Men det är inte uppenbart.

Anonym sa...

@ Lotta Trouble

Ja liknande det som fanns för blir det ju så klart aldrig.

Repatrieringar och deporteringar blir inte lätt, men är dock både realistiskt och nödvändigt.
Hur långt man kan lyckas är en annan sak.

För att underlätta detta måste lagändringar till, som t.ex. att sjukhus etc skall tillkalla polis omgående när person utan giltig ID handling (eller grov misstanke om fejk).
Angiveri är också en kompletterande metod.
Kriminalisera skyddande av personer som olagligen uppehåller sig i landet är ett sätt.

De som är fällda för brott över viss brottsgrad skall självklart deporteras efter avtjänat straff (föremål för diskussion...).

Krav på Identifikation skall vara A och O så klart, annars blir det nästan omöjligt för någon att få uppehållstillstånd.

Man skall ha i minne att varje individ som befinner sig i landet olovligen i princip är en kostnad, vilken skall vägas mot omkostnader för vidtagna åtgärder, om nu någon har detta som argument MOT repatrieringar och deporteringar.

Sedan skall alla förstå att dylika åtgärder INTE är till för att generellt "bli av med" grupper från landet (mer än olovliga, respektive kriminella etc), utan i stället respektera de som är i äkta behov av hjälpen, samt skydda landet mot "destabilisering".

Mvh
Magnus Sjöström

Anonym sa...

Peter Springare,polis och populist och hets-mot-folkgrupp-hatare och riktiga kriminologers-och-journalisters röda skynke för dagen.
Inte ens Sverige har varit så här skitnödigt förut.Den varma luften avslöjas.
Riksrevisionen drar ner brallorna på Anders Danielsson och migrationsverket.
Och politikerna ovanför med ansvaret.
Nya våldtäkter.Sprängda polisbilar.
Allt är toppen i den svenska modellen.
I varje fall för Löfven,Wolodarski och Schyffert.

utlandssvensk sa...

@ Magne,

Angående klimatfaktorn kan man notera att Kabul är ungefär som Stockholm:

"The warmest month of the year is July, with an average temperature of 23.2 °C. In January, the average temperature is -2.9 °C"

https://en.climate-data.org/location/120/

Likväl är Kabul världens femte snabbast växande stad. Befolkningen har gått från 1.5 miljoner 2001 till 6 miljoner nu. Cirka 70% lever i någon form av slum:

https://www.theguardian.com/cities/2014/dec/11/kabul-afghanistan-fifth-fastest-growing-city-world-rapid-urbanisation

Välkommen till framtiden! Säkert dör många, men det föds ännu fler......Anonym sa...

Snart nog står vi inför valet mellan att rädda land och folk i ena vågskålen, och demokraturen i den andra; och deprimerande nog verkar inga svenska politiker läsa sådana som Huntington eller Fukuyama - eller ens Rothstein.

Men Löfven har ju läst Arnstads bok. Räknas inte det?

Lotta Trouble sa...

@Magne: förutom att folk har bott i det här landet i 1000-tals år, med utedass o utan golvvärme, och det har funkat (Tips: kolla statarstugan på Skansen! Den bodde folk i så sent som 1968.) så tror jag att en mer realistisk, modern, svensk kåkstad vore om kommunerna köpte husvagnar och ordnade trailer parks. Den som bor i en trailer går det inte direkt nöd på och inte fryser hon ihjäl. Detta vore en lösning som är otroligt mycket billigare framför att kommunen skulle köpa bostadsrätter eller bygga nytt (INGET nybyggt kommer under 10 papp i månaden). Vem vet, det kanske t.o.m. är mysigare att bo i en trailer framför att bo i en byggbarack/modulhus/ombyggd bilhall/gymnastiksal? Min granne bor i husvagn - frivilligt - och betalar för det! - hela sommaren. Medan inte ens ungar gillar att sova i en gympasal.

@Utlandssvensk: jepp, vi tuffar vidare på exakt samma sätt - och det kommer alltid att finnas enklaver. (Jag tror fortfarande inte att man behöver Brasiliens brutaliserade polisstyrka för att upprätthålla det. Vad är det för fel med privata väktare?) Dessutom, det är extremt ovanligt att buset rör sig utanför sina egna områden. Ja, igår sprängde de i Täby, för ett par månader sedan var det någon som blev bilrånad (Lamborghini, tror jag) på riktigt = under pistolhot fick de kliva ur bilen på Lidingö, men sånt är ändå extremt ovanligt.

@Msjöström: Jag anser inte heller att syftet är att bli av med vissa grupper. Och jag tror att det kan bli lättare att deportera kriminella i framtiden när (om!?!) EU's "safe zones" (=koncentrationsläger utanför EU) upprättas. Som sagt, EU har planer på att Frontex ska patrullera afrika kusten och skicka tillbaka båtarna till Libyen, upprätta safe zones där man kan söka asyl ifrån, (etc, etc som extremhögern har snackat om i 10 år).

Anonym sa...

Nu är Hans Rosling död.Vi ska inte problematisera utan det som inte passar sopar vi in under mattan.Hans Rosling gav ju Jimmie Åkesson rätt innan han försvann från offentlighetens ljus.Han sa alltså att politikerna var ute och cyklade.I badkaret.Det var vad han sa.
Nu är Hans Rosling död.Han hjälpte oss att förstå världen med sin statistik.Så vi sopar in det där han sa om Jimmie Åkesson under mattan.För just det kan ju aldrig vara rätt.

Anonym sa...

Det är inte svårt att bli hårdare mot de hårda, när till exempel landsförvisning vid våldtäkt är tidsbestämd.

Det är värre än så. "Fem års utvisning" räknas från domens datum. När fängelsestraffet avtjänats är det knappast värt att deportera vederbörande, då denne ändå snart är välkommen tillbaka.

utlandssvensk sa...

@ Lotta,

Du hänger inte med! Det pågår en extremt snabb tvångsberikning i kommuner som Täby och Lidingö. Som du kanske kommer ihåg, har jag skrivit en del om Lidingö här tidigare. Det är helt uteslutet att den kommunen kommer att fungera som enklav mer än max några år. Detsamma gäller Täby, Danderyd, osv.

Anonym sa...

Apropå statsminister steffe, med bara 30% stöd av väljarna bakom sig(70% röstade inte på steffe).
Då har han enligt internationell rätt inte så stor rätt att ikläda sig statsministerämbetet.

Magne sa...

Utlandssvensk och Trouble:

Trouble säger att repatrieringar inte är genomförbara blablabla, viljan finns inte bla bla blaaaa. Men det är nu det. Hur många hade invandringsfrågan på agendan innan 2014? När har vi repatrieringsfrågan på agendan, om 2 eller 4 år? Den kommer dyka upp! Var så säkra. Realistiska lösningar kommer dyka upp med morot och piska eller tvång.

Anonym sa...

Jag hörde Leif GW Persson babblade idag att Polisen Springare, som avslöjade sin trötthet på mörkandet inte ger hela bilden. Det behöver ingen polis ange tycker jag och gör det inte mindre sant. Jag blir mäktigt irriterad på den typen av professor argument och kritik. Han fyllde även på med att vi klarar oss inte utan invandring. Även att många är laglydiga och vill inget annat. Ja man blir mörkrädd över hur GW är så övertydlig om vad hela Svenska folket inklusive SD-väljare redan vet. Men att övervägande andel i fängelser och dagliga brott är invandrare trots att de bara är en femtedel av befolkningen kan inte bortförklaras. Dessutom är det övervägande från MENA-länder. Det är klart att invandring från MENA-länder måste minska innan alla samhällsfunktioner är helt överbelastade från följderna av brott och våld.

Anonym sa...

""Fem års utvisning" räknas från domens datum. "
Tack, hade ingen aning om det. Trodde i min enfald att det betydde så många år utomlands.

Man skall inte be om mer information, det kan alltid bli värre!

Anonym sa...

Det verkar inte sannolikt att det kommer att genomföras någon storskalig repatriering. Dels saknas den politiska viljan, dels saknas personella resurser, dvs. poliser. Vi kommer inte att bli av med mer än ett försvinnande litet fåtal av dem som väl kommit hit. Sedan kommer deras anhöriga, varpå vi kan vänta oss ett storskaligt barnalstrande. Redan nu märks en önskan från många politiker och andra samhällsaktörer att roffa åt sig pensionärernas villor till förmån för de stora migrantfamiljerna. Det ska bli dyrare att äga, men förmånligare att sälja... Kanske finns en plats ledig i någon container åt mormor när man gjort det för dyrt för henne att bo kvar i sin färdigbetalda bostad? Det vittnar om en total brist på respekt för en av demokratins viktigaste hörnpelare, nämligen äganderätten. Har jag själv köpt och betalalt en bostad, angår det faktiskt inte politiker om jag bor i ett rum eller tio. Detta är en utveckling jag tror bara är i sin linda ännu, men som kommer att bli allt mer märkbar ju desperatare man blir i jakten på bostäder åt MENA-familjerna. Sverige som det har blivit äcklar mig.

Anonym sa...

Gissa förresten varför EUs vapendirektiv, som syftar till att avväpna civilbefolkningen, kommer just nu...

Anonym sa...

Vi måste göra oss av med de här skrymtarna. Det är våra liv det är fråga om! Och våra barns, barnbarns osv. Ska de här halvfigurerna till förrädare få fortsätta destruera det här landet som var ett av världens främsta exempel på tillväxt och social trygget??? AGERA NU!!!

Anonym sa...

Lyssnade på TV forum en debatt och frågestund om Försäkringkassan och assistansersättningen som tydligen behöver friseras.Men vad händer om drygt 300 tusen anhöriginvandrare anländer de kommande åren,hur många av dessa behöver assistans hjälpmedel,lägg till de 35 tusen invandrare som väntas komma 2017,och som i jakten på ett bättre liv flyr genom hela EU.Vem kan se opptimistiskt på utvecklingen?Kommer inte en majoritet av svenska folket till sans 2018.är det kört!