söndag 3 oktober 2010

Var rädda, tack!

Just nu sprids terrornojan som en löpeld över världen igen. "De kan slå till när som helst", får vi veta. "Ökat hot mot Sverige", påstår vissa. "Planerade attentat i Danmark har koppling till Sverige", berättas det. Självaste bin Ladin, terroristspöket i skägg, sägs ha godkänt. Är det så al-Qaida fungerar? Är bin Ladin själv världsterrorismens självaste enmansriksdag?

Visst är det obehagligt det där med terrorhot. Just oförutsägbarheten gör att rädsla och nojor tar fart. Det kanske värsta är att eftersom säkerhetstjänsternas arbete per definition är hemligt, kan ingen utomstående granska om huruvida det fanns grund för en höjd terrorberedskap, om de påstådda hoten var reella eller bara påhittade. Vi står utanför allt detta och har endast rykten och spekulationer att förhålla oss till. Vilket är ett klart argument för att hålla mössan på och vara på sin vakt mot allt som kan tänkas dyka upp i den politiska idélådan.

Jag minns faktiskt att jag kände vissa lätta obehagskänslor av att åka tunnelbana direkt efter den 11 september. Men det var förstås bara nojor, förmodligen precis de nojor som politiker, militärer och säkerhetstjänst vill att vi ska känna så att de kan legitimera mer övervakning, fler rättsövergrepp och fler stolspiller i trygghetens namn.

Efter Londonbomberna 2005 fortsatte Londonborna att åka buss och tunnelbana så gott de kunde precis som tidigare. Argumentet var att terroristslynglarna inte skulle få rubba vårt sätt att leva. Detta var precis rätt reaktion. Så bör även vi stockholmare reagera om vi, gud förbjude, skulle drabbas av ett terrorattentat.

Risken att drabbas är dock så liten att den knappt går att beräkna - och det gäller faktiskt alla städer förutom möjligen vissa i Somalia, Irak och Afghanistan. Det vi bör göra är att vara på vår vakt mot ny lagstiftning som inskränker vår frihet i trygghetens namn. Den risken är betydligt mer överhängande.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är löjlig att SÄPO går ut med insunationer om hot när Usama bin Ladin har varit död i över 7 år http://www.dailymail.co.uk/news/article-1212851/Has-Osama-Bin-Laden-dead-seven-years–U-S-Britain-covering-continue-war-terror.html

http://www.prisonplanet.com/articles/july2007/180707oldfootage.htm

Om det är någon som spränger en bomb i USA, eller i total ruttna patetiska NWO Polistaten 1984 England, så kommer det från Al Qaeda = Al CIAda eller MI5 som jobbar för samma folkmords Militärindustriella Komplexet som numera SÄPO slickar i röven #L#

Ps – det är troligen det tredje världskriget med Iran det numera dollar bankrutta USA Pentagon snart kommer att starta.
Mvh JIMMY.

Anonym sa...

Ännu en "False Flag Operation" kommer inom kort. Ännu en gång ska vi bli lurade av högre makter! Suckered!
Kollade upp ett tips om Blueprint på http://video.google.com/videoplay?docid=-8182697765360042032#
och måste säga att det öppnade mina ögon!
Kan verkligen rekomenderas!

Anonym sa...

@ Kalle (Anonym 4 oktober 2010 00:52)

Vems desinformationsbyrå representerar du?

Vilka är högre makter som lurar oss hjärnlösa?

Anonym sa...

Fan vad irriterande, jag ska ju iväg på långresa här inom 3 veckor och blir det en false flag så ställs den kanske in.

Fan vad trött jag blir på USA när deras motiverande(false flag) till energikrig mm går ut över mig.........

Anonym sa...

@ Anonym sa...(5 oktober 2010 09:34)

"Fan vad trött jag blir på USA när deras motiverande(false flag) till energikrig mm går ut över mig........."

Terrorhoten mot Europa är alltså påhittat av USA... "Tysk terrorcell utplånad i Pakistan"[DN]
"Drone attack kills German militants 05/10 00:44 CET" [EURONEWS]
"'Germans killed' in US drone strike
Pakistani officials say five Germans among eight fighters killed in attack in Mir Ali, North Waziristan." [aljazeera.net/news/]

"Tolv terrormisstänkta gripna i Frankrike"[DN].
"France arrests nine in anti-terror raids" [BBC]
"French police arrest three linked to al Qaeda suspect" [France24]...
Alla nyhetskanalerna är betalda av CIA...

Starkas dig "...går ut över mig........."...