torsdag 14 oktober 2010

Men för helvete...Anna König Jerlmyr tar över Ulf Kristerssons jobb som socialborgarråd i Stockholm. Det betyder att personen som står näst på tur på Moderaternas riksdagslista, Anton "Helt sjukt" Abele, kan promenera rakt in som riksdagsledamot.

Det är ganska sjukt, som Abele själv skulle ha uttryckt det...

Ja, vad fan ska man säga...

6 kommentarer:

Churchill sa...

Jag haller med, vafan. Ska en riksdagsman inte ha nagra som helst kvalifikationer?!

Niklas sa...

Re: Churchill

Det har väl inte hindrat någon innan? Merparten av av våra ministrar och riksdagsmän har ju på sin höjd erfarenhet från diverse pappersskyfflande inom ungdomsförbund.

Anonym sa...

Och vad vet du om Abeles komptens? Kompetens sitter inte i åldern.

Jay sa...

Det beror på vilken kompetens man menar, "moderaten".

Uppenbarligen har inte du samma krav som dem som är lite mer erfarna i sammanhanget.

Churchill sa...

Sa ditt argument ar att bara for att det redan ar fullt med okvalificerade tyckare i riksdagen sa ska vi slappa in en till? Anton ar sakert en bra kille, men efter att kollat pa hans hemsida dar han vill hoja straff for brott, installera overvakningskameror for att bevara integritet... ja du forstar ju sjalv att det inte riktigt gar ihop! Jag anser bara att han kanske borde skolas ett eller tva ar till innan han slapps in i riksdagen. Ar Sverige sa urholkat pa erfarna och villiga riksdagskandidater att Abele ska glida in efter ett inslag pa MTV?

Hans Li Engnell sa...

Han borde naturligtvis aldrig ha placerats så högt upp på Moderaternas lista. Att vara ung behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt, Gustav Fridolin var väldigt ung när han blev invald första gången. Men i jämförelse med Abele var han politiskt mogen. Vid 18 års ålder är det få som är politiskt mogna och allra minst mogna nog för ett riksdagsuppdrag. Abele skulle jag inte vara med bekväm se annat än som suppleant i kyrkofullmäktige.

Samtidigt ska sägas att det sitter gott om betydligt äldre stolpskott på riksdagsstolarna för samtliga partier. Monica Green (S) är en person som möjligen hade passat att sköta kaffebryggaren.