måndag 4 oktober 2010

Pappskallar!

Djurrättsaktivister har släppt ut runt 17 000 minkar i småländska Skillingaryd i natt. De gör det förstås som en politisk protestaktion mot minkfarmarna.

Man kan ha många synpunkter på att föda upp minkar i bur. Den diskussionen bör definitivt tas. Men att agera så rent ut sagt korkat som djurrättsaktivister gör när de släpper ut djur till en ofta säker död är bara upprörande.

Så här ser det ut längs vägarna nu. Ägaren förlorar pengar och djuren dör. Grattis, alla aktivister. Ni måste vara stolta.

5 kommentarer:

Jörgen sa...

Gäsp. Tänk ett steg längre? Du pekar på nån bild där man ser ett antal överkörda minkar, men har du funderat på hur det går till på minkfarmen? Ett mindre antal avelsdjur hålls och dessa föder ungar varje vår. Samtliga ungar slaktas (genom att långsamt och plågsamt gasas ihjäl med koldioxid) varje höst. Sen repeteras processen nästa år. Och nästa år. Och nästa år. En eller ett par attacker som denna resulterar i att farmen stängs igen och dödscykeln upphör. Det är det som är tanken. Givetvis är människor som gör detta medvetna om att ett stort antal minkar kommer dö, men alternativet, att farmen ska fortsätta år efter år och plåga ihjäl miljonetals minkar, är sämre.

Hans Li Engnell sa...

Collateral damage, alltså? I stället för att driva opinion och påverka politiker släpper man ut minkar så att de blir till platta raggmunkar på landets vägar eller svälter ihjäl. Fin inställning till djurs liv, hörrödu.

Att det är oacceptabelt att göra våld på andras egendom behöver jag väl knappast påpeka...

Jörgen sa...

Nej inte collateral damage eftersom sådan handlar om när man oavsiktligt dödar någon som annars skulle, om allt som planerat, leva ett långt liv. För minkarna som släpptes ut i morse däremot väntade en säker död om ett par månader i gaskammare. Ett fåtal ges alltså chansen att leva trots att många får sätta livet till (istället för att gå en säker död till mötes i gaskammaren), vilket resulterar i stopp på den ständiga dödscykel som råder på farmen nu.

"Fin inställning till djurs liv, hörrödu."

Om du brydde dig om djurs liv skulle du vara vegan och därmed säga nej till att 100 miljarder djur slaktas i livsmedelsindustrin varje år för vårt höga nöjes skull.

"Att det är oacceptabelt att göra våld på andras egendom behöver jag väl knappast påpeka..."

Där delar vi inte uppfattning. Jag anser att besparande av tänkande och kännande individer från lidande är viktigare än materiell egendom.

Hans Li Engnell sa...

Du anser att det är rätt att kränka grundläggande mänskliga rättigheter (äganderätten) för att göra ett politiskt statement om minkar. Det säger en del om din prioritering och människosyn.

Jörgen sa...

Nej, jag anser inte att man får kränka äganderätten. Däremot ifrågasätter jag "rätten" att äga andra individer, oavsett vilket kön, ras, etnicitet eller art de tillhör.