onsdag 21 juli 2010

Vi som arbetar för pengar

Visst är det lite märkligt att vi förväntas se ned på de sexsäljare som säger att de arbetar för pengar och inte för sin inre lycka allena - samtidigt som alla vi andra gör just detta...? Varför ska vi särbehandla sexsäljare och kräva att de är uttalat lyckliga varje dag de kliver upp och jobbar samtidigt som vi andra har rätt att klaga på och hata våra 9-17-jobb utan att någon tycker att det är konstigt?

De som är genuint lyckliga av sina arbeten är nog i minoritet. Och även dessa lär sucka högljutt ibland. Spelar månne vår mytbild om den lyckliga tillvaron med lyckliga människor, där dåliga skolbetyg i skolan leder till diskrimineringsdiskussioner och minsta motgång till depressioner, en roll här?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant som det var sagt...

Anonym sa...

Finns det några problem med prostitution och " att det jämställs med vilket yrke som helst"?

Handlar allt om att allt går att sälja utan eftertanke, utan regler utan en större övergripande syn på vad som är rätt?
Detta är inte en ironisk fråga! utan allvarligt ställd för jag förstår faktiskt inte. Om man har en grundtanke på maktstrukturerna mellan könen, om man faktiskt vet att det samhälle vi byggt och lever i faktiskt premierar männen på kvinnornas bekostnad är det då konstigt att man inte uppskattar slavhandel? Jag är fortfarande inte ironisk. Ser du likadant på organhandel? där den fattige måste hitta möjligheter att få mat.
//michael arvidsson

Hans Li Engnell sa...

Om vi på allvar anser att myndiga människor ska ha full bestämmanderätt över sina kroppar (vilket även radikalfeminister tycker när det gäller aborträtten), måste vi även godkänna att vi får fatta, i andras tycke, knasiga beslut.

Bestämmanderätten över sin egen kropp är inget värd om det lik förbannat är politiker som sätter gränsen för vad som är OK och inte. Sexköpslagen är en morallag och ingen skyddslag. Om vi vill arbeta mot sexuellt utnyttjande inom prostitutionen, vilken säkerligen förekommer, är det ingen framkomlig väg att förbjuda sexhandel. Människohandel är en helt separat fråga som redan regleras av andra lagar.

Yes Baby! sa...

Den svenska sexköpslagen är en patetisk moral-lag stiftat av överbetalda,verklighetsfrånvarande socialister som tror att samhället blir bättre om alla tycker och tänker likadant.

Folk har köpt och sålt sexuella tjänster sedan urminnes tider och denna lag har bara gjort att de prostituerade blivit mer utsatta än någonsin när verksamheten tvingats under jord.