måndag 20 juli 2015

Närodlad identitetspolitik


Annie Lööfs gratulation till den identitetspolitiska Rättviseförmedlingen var inget misstag. Den var ärligt menad.

Den slutsatsen kan vi med säkerhet dra nu när Centerpartiet lagt ut ovanstående tweet. Ett borgerligt parti som kallar sig "liberalt" söker alltså personal utifrån en viss etnisk bakgrund. Eller snarare: den exkluderar en viss etnicitet. Inte vackert. Och inte liberalt.

Nej, jag häpnar inte längre. Centerpartiet har gått så långt åt vänster i en rad frågor de senaste åren att inte heller detta klavertramp lyckas förvåna mig. Och visst får Centerpartiet, precis som alla andra partier, organisationer och företag, anställa vilka de vill för min del. På vilken grund de vill.

Men det går inte att komma ifrån att en jobbannons i vilken ett riksdagsparti söker en pressekreterare, "gärna med annan etnisk bakgrund än romsk" eller "gärna med etniskarisk bakgrund" vore helt otänkbar. Annonsen skulle toppa förstasidorna överallt. Nu orsakar det endast lite ilska i sociala medier och kommer vara glömt i morgon.

Etnisk svensk - det sämska som finsk?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mångfald - innebär det att europeiska nationer också ska få förbli europeiska? Eller är det så att Europa helt enkelt är för europeiskt? Gäller detsamma i Kina? Är det för kinesiskt? Kvoterar de in vita där i Kina?

Magne

Anonym sa...

Man poserar inte ens för sina potentiella väljare längre, utan för den kulturmarxistiska pressen. Bedrövligt. gammelpartierna måste bort.

Anonym sa...

Men vi som är islamofoba, ej klimatreligiösa och saknar värdegrund, vilken sorts jobb kan vi få?

Anonym sa...

Kollektivister till både till "höger" och vänster fortsätter med sin motbjudande rasism, de borde skämmas.

/Sofie

Anonym sa...

Vad kan man vänta sig av ett parti som föreslog månggifte upphävd arvsrätt och förslag om att 30 miljoner invandrare vore fint för Sverige.

Anonym sa...

Hmm... Brukar inte åsiktskorridorens riddare säga att etniska svenskar inte existerar? Då är väl annonsen ett fall framåt eftersom man i den indirekt medger att svensk etnicitet faktiskt finns.

Anonym sa...

Undrar om det passar med en Nordkoreansk bakgrund? Eller måste det var en med muslimsk bakgrund? Jasså, det måste vara muslimsk. Kanske en svensk som konverterat till islam kan passa? Nähä inte det. Måste vara från ett muslimskt land. OK då förstår jag... //tompas11

Anonym sa...

Rätt var det är går ljuset upp och Centern sällar sig till den del av Alliansen som inte klarar spärren.Valet står då mellan Åkesson och Löfven samt dennes allt naknare vice!

Anonym sa...

Centern är inte längre odalböndernas parti.

Anonym sa...

Och nu :

INTERNA PROBLEM i moderaterna !!

Christoffer sa...

Tycker inte det här är en höger-vänster fråga. Bättre då att som Sofie här ovan kort och gott kalla det kollektivism. Eller för all del identitetspolitik. Antar att vi får sätta vår tilltro att Busch Thor i denna kamp :) Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men överväger faktiskt att rösta på KD.