söndag 16 februari 2014

Sverige sopade rent i OS-stafetten


En tappad skida stoppade inte Sverige från att ta hem OS-guldet i herrstafett för andra gången i rad. Precis som i OS i Vancouver 2010 defilerade Marcus Hellner i mål med flaggan i hand och säkrade ett guld för de svenska åkarna. Detta dagen efter att Charlotte Kalla spurtade hem damernas stafettguld.

För alla som brinner för längdskidåkning har detta OS varit det bästa hittills. Nio medaljer, varav två guld, och då återstår båda långdistanserna på dam- och herrsidan.

Dominanten Norge fick en bra start på detta OS, men sedan har framgångarna uteblivit. De blev stafettfemma på damsidan och fyra på herrsidan. Inga grimaser från Petter Northug den här gången heller, alltså.

I vårt västra grannland är vallningen det stora diskussionsämnet just nu. Men vallning är en del av spelet, och Sverige har tidigare stupat av just det skälet. Den här gången stämde allt och det bar hela vägen till guld.

1 kommentar:

Anonym sa...

Charlotte Kalla Gjorde det!!

http://www.svd.se/sport/kalla-kande-sig-bast-i-varlden_8994482.svd

Hon gav så mycket energi så det bara tjöt om det, hon visade vägen och sprängde precis ALLT och mer därtill! Hon vann och förstod... Jaa, Kallas mentalitet, psyke och vilja borde vi alla ha varje dag oavsett om vi är i längdspåret, på jobbintervjun, på kåken eller i rymden utan rymdräkt!

Gå aldrig bakåt, vänster eller höger! Gå framåt!

Mvh Jan Saxman