onsdag 26 februari 2014

EU-parlamentet rekommenderar en sexköpslag


Under onsdagen röstade Europaparlamentet för att rekommendera införandet av en sexköpslag i EU:s medlemsländer. Syftet är att bekämpa prostitutionen genom att straffa köparen enligt svensk modell.

Parlamentet har därmed köpt den svenska radikalfeministiska synen på sexhandel rakt av. Prostitution klassas som en form av våld mot kvinnor och flickor och parlamentet rör samman sexhandel, trafficking, myndiga och omyndiga i en enda röra. Det är alltså en karbonkopia av den svenska diskursen.

I sak har detta ingen effekt eftersom frågan inte ligger på EU-nivå utan avgörs av varje enskilt medlemsland. Men det är symptomatiskt att politiker uttrycker en åsikt utan att ta hänsyn till motargument, och att de anser att alla bör anpassa sig till deras ståndpunkt.

Att sexarbetare ska ha samma fri- och rättigheter som alla andra människor är inget som moralister som Anna Hedh (S) vill överväga. Det säger mycket om den människosyn som ligger bakom Europaparlamentets ställningstagande.

6 kommentarer:

Micke sa...


Alla som arbetar bör omfattas av samma rättigheter OCH skyldigheter. Det inkluderar BÅDE prostituerade och tiggare.

Hans Li Engnell sa...

Ja?

Brooke sa...

Tiggare arbetar väl inte? De säljer ingenting och de erbjuder ingenting som någon vill ha.

Förstår inte riktigt vart Micke vill komma.

Anonym sa...

Tiggare arbetar och erbjuder något som folk vill ha. Om de inte gjorde det skulle ingen ge dem pengar, vilket folk bevisligen gör.

Anonym sa...

Skulle Micke kunna utveckla sin kanske inte helt uppenbara hållning?

Brooke sa...

Micke resonenar alltså som sådant att eftersom tiggare får pengar så måste de göra något som efterfrågas, eftersom man bara ger pengar till de som gör något som efterfrågas (?).

Gåvor existerar inte i Mickes värld.