söndag 16 februari 2014

"Frihetens parti"

Stopp för skattesänkningar. Hot om kvotering till bolagsstyrelser. Höjda skatter på drivmedel, tobak och alkohol.

Detta är receptet från ett parti som av statsministern beskrivits som "frihetens parti". Pyttsan.

Reinfeldt och Borg tror tydligen att ekonomin och en sjunkande arbetslöshet är det som ska rädda Alliansen kvar vid makten. Göran Persson hade samma förhoppningar 2006.

7 kommentarer:

Nisse sa...

Åtta år av borgerlig regering. Tänk att det fortfarande finns allians-fanboys (Dick Erixon dyker upp i medvetandet) som inbillar sig att de gångna åren inneburit någon förändring. Istället har de inneburit att borgerlig politik är fullständigt död i Sverige. För att då inte tala om liberal borgerlig politik.

Nu kommer vi att ha socialdemokratiska regeringar för överskådlig framtid. Borgerligheten är ideologiskt i spillror och kommer att behöva generationer för att återhämta sig.

Tack för ingenting, Reinfeldt och Borg. Ni svek en hel generation. Min röst kommer att bli blank och jag bryr mig inte om något annat än att fuska med skatten och sko mig själv. Det var väl så ni ville ha det?

Anonym sa...

Nisse, varför rösta blankt, när du kan rösta på Klassiskt liberala partiet?

http://www.liberalapartiet.se/

Röstar du blankt så blir signalen att du kanske bara inte tänkt över frågan om partival tillräckligt för att kunna välja. Röstar du liberalt råder ingen tvekan om varför du är missnöjd med regeringen.

Amnexis sa...

anonym: KLP, är det de nya centerpartisterna eller? Fri rörlighet för romer och annat kriminellt skräp att flytta sig från Rumänien till Högdalen sen vidare till Huddinge!? Inga krav på de som "rör sig fritt"? Absolut ingen diskussion om sexköps- och narkotikalagarna eller all hämmande byråkrati som finns i Sverige?

Tack, men nu vet vi hur den "fria rörligheten" fungerar i praktiken. Jag måste fortfarande visa pass och få bagaget genomgått av tullare när jag reser, har fortfarande svårt att få jobb i icke engelsktalande länder, men zigenare har tydligen all rätt att slå upp kåkstäder på kommunalmark och ha det som bas för sin kriminella verksamhet och sitt tiggeri. Det är ju så spännande med dessa romer.

Svenska hemlösa (i sthlm iaf) drar sig nu från att besöka härbärgen då dessa tagits över av utländska hemlösa som bråkar och slåss. Undrar vad de kan göra? Fri-röra sig ner till Rumänien? Får de TÖG där månntro som liberalerna i FP vill ge Rumäner i Sverige?

Sorry men det här missbruket av den liberala idén om fri rörlighet (som om den implementeras korrekt inte leder till social turism och ekonomisk migration) har skadat mitt förtroende för liberalpolitik ett tag framöver.

Micke sa...

"KLP, är det de nya centerpartisterna eller?"

Nej det är partiet som strävar efter att upplösa staten med undantag för våldsutövadet som ska läggas ut på entreprenad och sen överlämna all faktisk makt till dom som kan köpa mest makt.

Din "röst" har inge betydelse alls i deras värld oavsett om du är fascist högerkonservativ eller socialdemokrat.

Amnexis sa...

Micke:

Då kallar jag väl mig för fritänkare istället, så får KLPs knappa existens fortsatt förbli ett huvudbry för de inblandade.

Anonym sa...

Amnexis, jag vände mig inte till sverigedemokratiskt sinnade personer som du, utan till liberaler. Att du föredrar SD framför Liberala partiet förstår jag, men däremot förstår inte varför du lägger dig i diskussioner mellan liberaler.

Amnexis sa...

Jag kallade mig förut för liberal (och röstade liberalt) då jag delar många liberala värderingar såsom mindre stat, skrotad sexköpslag, revidering av narkotikalagstiftningen och mycket annat positivt.

Det enda som jag har haft problem med är vad den fria rörligheten utvecklats till i Sverige. Jag tror inte det var det som var tanken med den fria rörligheten. Men det kan säkert någon älta in i absurdum huruvida det stämmer eller inte. Jag hävdar fortfarande att välfärden plockas ner FÖRST, sen kan fri rörlighet implementeras så inte det blir oroligt i samhället. Vi ser ju redan vilka som vinner på den sociala oron... inte är det KLP iaf.

Faktum kvarstår att jag hyser sympati för många liberala värderingar och min sympati för SD begränsar sig till missnöje med övriga partier snarare än övertygelse om SDs förträfflighet.

Skyll inte på mig att liberaler hela tiden sumpar målchansen och gör bort sig med att snacka om månggifte och 40miljoner invandrare i dagens situation och debatt-klimat.

Men ni kanske vill hävda att liberalism är för de redan förmögna och besuttna? De som vill ha billig arbetskraft mer än ett fungerande samhälle på det sociala och kulturella planet?

Jävla åsiktssnobbar!