tisdag 4 februari 2014

Vita och högutbildade ska nog bara hålla käften


Alexandra Pascalidou leder Sveriges Radios nya debattprogram P1 Debatt. Enligt arbetsgivaren är hon en "karismatisk programledare med stort engagemang och lyskraft".

Åjovars. Pascalidou är också uttalat vänster, vilket hon inte gör någon hemlighet av i alla krönikor hon skrivit i bland annat gratistidningen Metro. Föreställ dig en annan Metrokrönikör, libertarianen Johan Norberg, i samma roll i statsradion. Otänkbart, förstås.

Alice Teodorescu deltog i programmet på temat "Hur mycket rasism tål Sverige?". Av programledaren fick Teodorescu frågan vad hon som "väldigt vacker, väldigt välklädd, akademiker, jurist, som är vit, kristen, europé" möjligen kunde veta om rasism. Frågan är oförskämd. Om Alice Teodorescu nu inte ens ansågs kvalificerad att diskutera frågan, varför bjöds hon då över huvud taget in till programmet?

Förmodligen tänkte Alexandra Pascalidou inte efter så noga innan hon ställde sin fråga. Det är inom breda kretsar kutym att förminska och diskvalificera åsikter som kommer från "fel" håll. Utifrån detta synsätt bör vita inte uttala sig om rasism (ty rasism drabbar sällan vita), män inte uttala sig om könsdiskriminering (ty sådan drabbar sällan män) och välutbildade personer som klarar sig bra i livet har naturligtvis inget att tillföra diskussionen om fattigdom och utslagning från arbetsmarknaden.

Allra värst är det om man är vit, heterosexuell man i medelåldern, själva huvudfienden för alla som upplever sig diskriminerade och satta på undantag i det svenska samhället. Då bör man helst hålla käften i alla frågor.

Noterbart är också att antirasisterna är precis lika besatta av människors hudfärg och härkomst som någonsin rasisterna. Det är ingen slump att begreppet "ras" har återlanserats. Av antirasister.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara tipsa om verklig antirasism från just TRE vita pojkar:

http://www.radioframat.com/

Och på Torsdagsnatt blir det ännu bättre!

Allt gott och TOTAL Död åt....!

Mvh Realisten

Micke sa...

Nazisvinet.

Anonym sa...

...och man kan ju tänka sig den omvända situationen.....

"Du, Mohammed, som är fattig, efterbliven och kommer från ett riktigt skitland, vad får dig att tro att dina synpunkter på det vita samhället spelar någon som helst roll?"

Anonym sa...

Det man eller jag missat är väl att den beskrivningen passar lika bra på Alexandra Pascalidou själv, t o m namnen påminner om varandra...?!

Anonym sa...

Ja, SD framstår ju de facto som ett föredöme jämfört med de sk anfifacisterna. SD talar inte längre om etnicitet/ras medan de andra gör det mer än till leda. SD låter alla människor lyckas i Sverige. En kines eller israel kan absolut få komma hit om hen sköter sig och bidrar till samhället. Anfifacisterna däremot låter ingen vit man säga något oavsett om denne är självaste Tomas Di leva av godhet eller värre än Ted Bundy. Word!

Mvh Jan Saxman

Micke sa...

Dom
enfaldiga idioterna i SD följer sina nazistiska bröder och föregångares initiativ och attackerar nu öppet den svenska ursprungsbefolkningen precis som deras metamfetaminberoende bröder i Usa förföljer och trakasserar indianer.

Det första kriteriet för att bli högerextremist är att vara idiot.

Anonym sa...

...och vad är det andra och tredje?

Anonym sa...

Det första kriteriet för att vara en idiot är att kommentera som Micketrollet.

Anonym sa...

Börjar nästan tro att Micke är en pseudonym för professorn tillika pansargeneralen Henrik Arnstad.

De förefaller ha samma faiblesse för att utstöta ordet fascism i varje tänkbart sammanhang.

Anonym sa...

Skillnaden mellan Arnstad och Micke är dock att den senare inte basunerar ut meriter vars äkthet kan kontrolleras. Annars är den paranoida besattheten av fascism, oavsett om den finns eller inte, densamma.

Amnexis sa...

Det är ju värt att beakta att alla de vita män som INTE är privilegierade genom börd, förmögenhet eller/och utbildning hamnar ju i en slags ingenmansland där deras åsikter inte ens blir värda att beaktas, om ens för att avfärda dem. De kan alltid avfärdas med den rasistiska floskeln om att de bara ändå är "vita kränkta män".

Det tror jag är en verklig orsak till det en del av det s.k. näthatet.

De enda som talar om ras i dagens Sverige är de självutnämnda "antirasisterna". De anser även att man inte ska uttala sig alls om man råkar vara vit. Begrepp som "rasifierad antirasism" har börjat dyka upp på bl.a. Twitter. Detta är endast ett av många exempel på hur diskussionen idag förs av egenutnämnda “antirasister” som alltmer kommit att anamma ett rasistiskt tankegods som man bara bytt polaritet på.

Anonym sa...

Vet inte om att kalla någon för "väldigt vacker, väldigt välklädd, akademiker, jurist, som är vit, kristen, europé" som en direkt oförskämt formulerad fråga?Snarare beräknat provocerande, men är man tillräckligt lättstött kan man säkert bli sur över det också.Jag tycker frågan är smart, det är inte nödvändigtvis Alexandras egen ifrågasättande som hon luftar utan kan lika gärna vara en fråga som annars kan hänga över Teodorescu.Sen att Pascalidou lutar åt vänster kan säkert stämma men får inte människor som har vänsteråsikter vara programledare?