torsdag 6 februari 2014

Anne Ramberg är fantastisk


Stringent, principiell, rationell och klok. Man kan beskriva Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg på många sätt. Sammanfattat i ett enda ord är hon fantastisk.

Jag kan inte minnas när Anne Ramberg hamnade helt fel i en fråga. Ramberg har förstås alldeles för mycket integritet för att låta sig kladdas ned av partipolitiskt käbbel, men i en perfekt värld vore hon Sveriges justitieminister.

Se Mats Knutssons utfrågning av henne i SVT:s Rakt på. Ämnen som avhandlas är massövervakning, integritet och samtyckeslagstiftning. Hennes kritik i det sistnämnda fallet är inte nådig.

6 kommentarer:

Jerker Montelius sa...

Det snackas om att det är ont om kvinnliga förebilder. Jag anser att hon kan vara en förebild för vem som helst.

Jan E sa...

Det finns en plump i protokollet. Nämligen när hon svassade för kungahuset. Det gjorde hon för att hon är personlig vän till de kungliga. Men som generalsekreterare i Advokatsamfundet så skulle hon ha knipit käft.
Men jag håller med om att hon för det mesta är bra.
http://www.dn.se/debatt/sveriges-advokatsamfund-far-inte-svassa-for-kungen/

Micke sa...

En vecka som minister i er egen regering och sen hatar ni henne

Amnexis sa...

Micke:

Er egen regering? Vad är det för regering?

Med Anna Troberg som statsminister då eller? Med Ramberg som JM? Skulle försöka hålla mig åtminstone två veckor ifall det hände... ;)

Micke sa...Piratpartiet är ett högerparti.

Amnexis sa...

Micke:

LOL! Vet du ens vem Anna Troberg är och vad hon har för bakgrund?

Akta så du inte får hennes släkting/bror? Anders Troberg på dig, han skulle nog inte uppskatta att du benämner PP som ett högerparti, vilket det ju såklart inte är om man ser på deras företrädares bloggar. Egentligen svårt att placera PP på höger-vänsterskalan, men nog lutar det väl mer åt vänsterliberala hållet inom PP?

Jag menar kolla deras officiella valaffischer. Det skriker ju inte direkt konservativ högerpolitik om dem om man säger så...