fredag 21 februari 2014

SD lockar invandrarröster

Sverigedemokraterna utmålas ofta i medierna som ett parti som hatar invandrare, ett parti som empatilöst vill kasta ut alla som inte heter Svensson i efternamn och firar midsommar i folkdräkt. Otaliga klavertramp av partiföreträdare runt om i landet har förstärkt denna bild.

Men faktum är att SD växer även bland personer med utländsk bakgrund. Många kommer till Sverige med viljan att bo här, leva ett gott liv, bidra och vara en nettogivare till samhället. Bland dessa är det inte ovanligt att ifrågasätta att väldigt många kommer hit.

Man kan ju påpeka det något paradoxala i att samma människor kanske inte hade fått chansen att komma till Sverige om Sverigedemokraternas politik varit verklighet. Men riktigt så resonerar de nog inte. Det som kritiseras är att människor kommer till Sverige och blir försörjda av det allmänna i år efter år, att arbetslösheten är hög i utsatta förorter och att personer från andra länder tycks prioriteras framför de som redan bor här.

Vilket egentligen inte är så konstigt. Om det är några som vet att den svenska migrationspolitiska omhändertagandemodellen, senast försvarad av Centerpartiets Stina Bengtsson i uttalandet att Sverige måste "bli bättre" på att "ta hand om" dem som kommer hit, inte fungerar är det ju de invandrare som själva upplevt den. Och avskyr den.

Omhändertagandesynen förminskar människor, förringar deras egen förmåga och tvingar i praktiken in dem på socialtjänstkontoret. Den socialtjänstifierar dem.

Vi ska således inte skylla på den som invandrar utan på de välfärdssystem vi själva byggt upp, system som i praktiken tvingar in människor i bidragsberoende och gör dem till socialtjänstens klienter.

5 kommentarer:

Melmac sa...

Väl skrivet!
Se till att de som kommer hit får lära sig Svenska från dag 1 oavsett om de får uppehållstillstånd eller inte. Språket är en viktig nyckel!
Se också till att man samtidigt kan plugga, jobba, praktisera etc, under tiden (förläng SFI), man praktiserar det man lär och man tar erfarenheter med sig tillbaka in i klassrummet. Man knyter kontakter och träffar människor. Det kan inte vara fel!
Låt inte människor får sitta månad ut och månad in i väntan å beslut. Max 2 mån, sen ska det vara klart!
Lie samhällskunskap om hur Sverige fungerar kan man också ha.

Amnexis sa...

Bra skrivet Hans!

Här är min favorit-invandrare i SD;

Nima Gholam Ali Pour's (perser)blogg:

http://nimatown.blogspot.se/


Chang Frick (romskt ursprung):

http://changfrick.blogspot.se/


Dessa juveler visar tydligt att det inte är invandrarna som är problemet i Sverige utan invandringsPOLITIKEN!

Anonym sa...

När SD är ute på gator och torg är det främst pursvenskar inom vänstern som härjar och stökar. Invandrarna däremot lyssnar oftast noga och är artiga. Nej, det finns självfallet olika orsaker till att SD når ut till en såpass heterogen massa i samhället. Här är några:

1. Många sekulära muslimer, kristna och kurder har flytt islamiskt förtryck och är rädda för att även Sverige ska islaminseras om det kommer många muslimer. Södertälje är ett bra exempel på detta. I samtliga fall där muslimer fått däng pga slöja och dyl så har gärningsmännen varit kristna eller iranier. SD och ND fick tillsammans ca 16% av icke etniska svenskar i valet 2006 enligt LT.

2. Skötsamma invandrare gillar inte oskötsamma sådana. Samma sak i UK där främst indier och pakistanier protesterar mot den stora rumänska invandring främst bestående av romer. Bla stjäl rumänerna mycket i ovans butiker etc.

3. Invandrare och invandrare. Det är fortfarande främst andra invandrare från väst som röstar på SD och motsvarande. De vill ju förstås ha ut de icke västliga dito. Eller åtminstone att de ska assimileras betydligt mer.

Mvh Jan Saxman

Anonym sa...

Helt riktigt.

Svensken är inte främlingsfientlig utan försörjningsfientlig.

Amnexis sa...

En fråga till invandrare: Har jag rätt, att komma till ditt land och kräva att du skall försörja mig, ge mig gratis bostad, bygga en kyrka åt mig och att jag kan klä mig såsom min religion säger? Får jag gratis tolk, om jag inte förstår ert språk? Får jag gratis sjuk- och tandvård? Om ni kan garantera att jag får det, då flyttar jag till ert land...