lördag 23 mars 2013

Inte så hurtigt

Så har det hänt igen. En person med vänstersympatier har gått över gränsen i sin kritik mot en borgerlig politiker. 

Tidigare har vi sett det bland artister. Den här gången är det Ung vänsters ordförande i Luleå, Christoffer Hurtig, som har mordhotat migrationsminister Tobias Billström på Twitter. Han har uppmanats av lämna sina uppdrag för partiet.

Billströms och hela Moderaternas människosyn har ifrågasatts efter ministerns uttalanden om blonda och blåögda i DN. Frågan är vad man ska säga om människosynen i Ung vänster efter Hurtigs uttalanden?

Det är uppenbart att det är närmare till sådana har uttalanden bland socialister och personer långt ut på vänsterkanten än bland liberaler och konservativa. Vi väntar med spänning på alla kritiska krönikor i Aftonbladet.

9 kommentarer:

Micke sa...


Det är uppenbart att det är närmare till sådana har uttalanden bland socialister och personer långt ut på vänsterkanten än bland liberaler och konservativa
--------------------------------
Om du inte kan styrka ditt påstående med fakta så bör du ta tillbaka det.

Anonym sa...

Ja, detta måste väl ändå vara droppen även för Aftonbladet och Expo. Nog för att det är vardagsmat för Jimme Åkesson och Kent Ekeroth osv men betyder det ju inte att det är ok. Och ärligt talat: Ska man få hetsa mot blonda och blåögda medmänniskor? Jag m enar när judar trakaseras i Malmö så satsar man extra polisresurser och det kommer en delegation från USA som ska hjälpa oss att ta i tu med problemet. Självklart helt rätt förstås. När muslimer inte kan bo i S-tälje pga våldet och hoten från de kristna från samma länder agerar ochså samhället med rätta. Men vem gör något för våra blonda lintottar i förorterna? Jag menar dem är ju i minioritet i en hel del områden. Min moster berättade en historia från januari i år när hon satt på tuben och en flicka i 17 årsåldern berättade för en äldre kvinna att hon redan första dagen på gymnasiet hade livit kallad "svennehora" fått spottloskor efter sig och sexuella anspelningar pga hennes utseende. Vad ska jag göra sade hon med nära till tårar. Ja, du kan ju alltid färga håret svarade den äldre kvnnan som var just mörkhårig. Ärligt! Ska man som infödd behöva utstå detta och dessutom förändra sitt eget utseende för att slippa lida? Tänk om det hade arit en kinesisk tjej eller en afrikanska som hade trakasserats pga "sneda" ögon eller mörk hudfärg. Vilka råd hade ni gett dem? Ät inte så mycket ris eller köp en burk vit färg. Nej, självklart inte. Nej, all rasism, stereotyping och hat är fel. Även mot blonda och blåögda.

Mvh Jan Saxman

Micke sa...Det är inte på något sätt uppenbart om man inte väljer att det ska vara uppenbart.

Dessutom blir du tvungen att räkna in fascistpacket i den "konservativa fållan" och då lär inte din kalkyl gå ihop på länga vägar.

Anonym sa...

Jag har ALDRIG hört ens en tiondels av sådant här från Alliansen och dyl. Däremot är det vardagsmat från extremhögern och framförallt den breda vänstern. Det intressanta är ju ochså att det alltid är just liberaler som städar och tröstar sina meningsmotståndare. Schysst men knappast ett måste.

Micke sa...

Extremhögern är konservativ

Micke sa...

Jag har ALDRIG hört ens en tiondels av sådant här från Alliansen och dyl

--------------------------
Beror på att du lyssnar lika selektivt som Egnell.

Det finns ingen skillnad.

Micke sa...

framförallt den breda vänstern.
----------------
Styrk det.

Hans Li Engnell sa...

Micke är naturligtvis välkommen att referera till vilka moderater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister runt om i landet som har mordhotat politiska motståndare på vänsterkanten.

Micke sa...

Jag har inte påstått något.

Det är du som ska styrka att antalet galningar i högern och bland fascisterna är färre än på andra sidan.