fredag 30 april 2010

Genus och bilar

"Vi gröna vill befria männen från de normer som säger att de måste köra stora och snabba bilar."
Grön Ungdom har grundligt missförstått själva poängen med Förbifart Stockholm. Inte så förvånande eftersom de blandar in genusperspektiv i ett planerat vägbygge.

Grön Ungdom.

3 kommentarer:

Medborgare X sa...

Hans!

Jag nog tusan har de missförstått syftet med Förbifart Stockholm. De har nog även missförstått var pengarna till dess satsningar kommer ifrån och var pengarna till hela välfärden kommer ifrån. Antagligen är de ännu ett exempel på ungdomar som växt upp med silversked i munnen och som aldrig behövt funderat över var pengarna till deras överlevnad kommer ifrån.

Frågan är om de överhuvudtaget själva har bidragit med en enda skattkrona till välfärden eller om de enbart levt på skattebetalarna hela sitt liv.

Frågan är om inte just den här typen av ungdomar är de som är mest förtjänta över ett ett miljonprogram för jobben...

Oscar sa...

Haha, otroligt!

Unknown sa...

Tvärtom de har helt rätt. 70 procent av stockholmarna åker kollektivt till jobbet. 15 procent cyklar och går. Sedan är det 15 procent som kör. Ställ dig vid vilken infart till stockholm och se denna sorgliga syn. Det är bil efter bil med en man i varje. Är det rimligt att vi ska asfaletra mer av stockholm bara för att dessa rädda män inte vågar släppa ratten?