onsdag 22 juli 2009

Vänsterns genusflum

Att alliansen vann valet har ingalunda inneburit att vänsterfeminismen i Sverige besegrats eller ens pressats tillbaka. Tvärtom har moderata företrädare, ja självaste finansministern, kommit ut som vänsterfeminister. Moderatkvinnornas Hillevi Engström har tillåtits hålla den radikalfeministiska fanan högt i partiet, vilket är något jag aldrig trodde att jag skulle få se hos Moderaterna. Men mycket har ju som bekant hänt i det partiet sedan 2003.

En sak är dock säger: om de rödgröna vinner valet kommer det att bli etter värre. Lars Ohly (V) vill exempelvis tillsätta "ett oberoende jämställdhetsråd med ekonomer som har genuskompetens". Vi riskerar att åter gå in i ett genusflummeri där förvirrade könsmaktanalyser vägleder arbetet, stänger ute alla kritiska röster och bara kör på i sina radikalfeministiska ullstrumpor.

Det är illa nog att borgerligheten inte orkat/vågat/förmått/velat ta strid mot radikalfeminismen. Vi behöver inte genusutbildade ekonomer också.

2 kommentarer:

Marita Engström sa...

Vi lever på 2000-talet. Varför denna rädsla och detta motstånd mot kunskap och kompetens på genusområdet???

Hans Li Engnell sa...

Det är intressant att det ständigt kallas "kunskap" och "kompetens" när det i själva verket handlar om teorier, feministiska maktteorier. Det är inte kunskap.