söndag 11 januari 2015

Terror och utnötta vänsteranalyser

Frankrike har drabbats av det värsta terrordådet på decennier. Islamistiska terrorister har mördat 17 människor och spridit skräck i Paris och hela Frankrike.

Frankrike är ett samhälle fyllt av konflikter på religiös och etnisk grund. Tiotusentals judar uppges ha lämnat landet sedan 2013. Ett mycket illavarslande tecken. Och så sent som i natt brandbombades Hamburger Morgonpost, som publicerade några av Charlie Hebdos satirteckningar av profeten Muhammed. Detta handlar alltså inte bara om Frankrike.

Men Sveriges medier - nu senast Gomorron, världen i SR - väljer att fokusera på... islamofobi.

Ja, det är klart att vi även bör diskutera hur helt oskyldiga muslimer kan komma att drabbas av hämndaktioner och hur vi förhindrar konfrontationer. Men den diskussionen, och väldigt märkliga diskussioner om högerextremism som ryggradsmässigt förs från vänsterhåll, borde faktiskt vänta. Åtminstone ett tag.

ETC tar täten med en alldeles förträffligt knasig artikel som skyller terrordåden på män som grupp. Terrorism är, tycker tidningen, ett mansproblem. Men för att landa i den slutsatsen erkänner skribenten (som titulerar sig "feministisk samhällsdebattör") att man helt måste bortse från terroristernas motiv.

I dessa dagar plockar vänsterdemagoger fram sina analysverktyg, nedslitna efter många års användning, för att göra den traditionella klassanalysen (terroristerna är förtryckta människor). Och nu alltså även en obligatorisk genusvinkel som grädde på moset.

Ibland undrar jag om inte hela Sverige är en enda stor satirteckning.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju i alla fall en fördel, mitt i tragedin. Att den svenska media eliten avslöjar sig så uppenbart. Det här blir magstarkt för de allra flesta som inte ingår i de inre kretsarna. Man gör just nu bort sig på löpande band. Sorgligt, otäckt och nästan lite oväntat. Åtminstone jag trodde att de var lite klyftigare och känsligare än så.

Och vad är islamofobi? Börjar låta misstänkt likt begreppet rasism så som det nu börjar användas. Skall all kritik av de olika delarna islam innebär kunna stämplas rutinmässigt som islamofobi? (Den religiösa, den politiska ideologiska, den samhälls styrande moral rätfärdiga ambitionen osv).

Jussi H. Lundell sa...

Just så.

Micke sa...

Och vad är islamofobi?
----------------------
Det är när man som bögfobikern Björn Söder gör alla muslimer till brottslingar.

Själv anser jag inte att det är mitt fel att Söder är nazist.

Anonym sa...

Men hur förklarar han de kvinnliga självmordsbombare ?
Fast jag kan, även kvinnorna är muslimer .

Anonym sa...

Medan det kallas antisemitism och rasism så sjukdomsstämplas just kritik mot vissa delar islam och dess utövare genom ordet islamofobi. Det är talande för medie- och kultur-samhället i västvärlden.
Björn Söder är f.ö. e hyvens politiker som vågar tala klarspråk.

Anonym sa...

Man kan verkligen undra vad som får muslimer att helt medvetet bosätta sig hos otrogna hundar och strukturella rasister. Och de är beredda att betala stora pengar för det och dessutom ta stora risker för att komma till mig.

Hur tänker de, egentligen?

Jag tycker att religion är för svagsinta och att klantänk är för efterblivna, ändå vill de absolut bo hos mig. De vill inte bo i ett muslimskt land utan nödvändigtvis hos MIG!

Vad är det för fel på muslimer?

Anonym sa...

De muslimer som följer Koranen i sitt liv är problemet,i smått som att omskära sina kvinnor,klä sina underåriga döttrar i lakan,tycka att plåga djur genom hallal slakt är ok,tycka att hundar och grisar är orena,I stort skära halsen av de som inte vill omfamnas av sharia dvs diktatur.

Thomas sa...

Det kommer givetvis att bli mängder av fåniga kålsuparteorier och flummigt identitetstänk i gammal god ordning. Att samhället kan (och ofta måste) förutsätta personligt, individuellt ansvar för allvarligt menade handlingar tycks vara en jobbig tanke för många svenska "intellektuella" och proffstyckare.

Micke sa...

Men hur förklarar han de kvinnliga självmordsbombare ?
Fast jag kan, även kvinnorna är muslimer .
-----------------------------
Du menar att det faktum att du troligen är europe förklarar varför det fanns tyska kvinnor som slaktade barn i koncentrationslägren i Polen?

Jag tror att det är väl långsökt. Tror du inte det?

Micke sa...

jörn Söder är f.ö. e hyvens politiker som vågar tala klarspråk.
------------------------------
Han är nazist och talar klarspråk för nazister. Liberaler ser honom i allmänhet som en pajas.

Det är det som är frihet fast den friheten tvivlar jag på att ni har några ambitioner överhuvudtaget att försvara.

Anonym sa...

Frihet är att liberala bloggare som Hans Li Engnell fortfarande tillåter att kommentarer från den psykotiske Micke, publiceras.

Amnexis sa...

"ISLAMOFOBI":

Ett ord uppfunnet av Fascister,

som används av Fegisar,

för att manipulera de Svagsinta.

/ Christopher Hitchens

https://pbs.twimg.com/media/B7KVEUrIQAA4_vv.jpg:large


Ordet "islamofobi"s bakgrund:

https://pbs.twimg.com/media/B7JD-AtCIAAP20x.jpg

Amnexis sa...

Svenska vänstern är ingen Charlie Hebdo:

http://www.expressen.se/debatt/svenska-vanstern-ar-ingen-charlie-hebdo/


Muslimska elever ville inte delta i tyst minut för Paris-dådets offer:

http://denkorteavis.dk/2015/muslimske-elever-naegtede-at-deltage-i-et-minuts-stilhed-for-ofrene-pa-charlie-hebdo/


Kalifat i Europa: Sverige förlorar kontroll över muslimska områden:

http://news.investors.com/ibd-editorials/110514-725124-sweden-cedes-control-of-muslim-areas.htm

Micke sa...

Frihet är att liberala bloggare som Hans Li Engnell fortfarande tillåter att kommentarer från den psykotiske Micke, publiceras.
------------------------
Ja och det har varit fritt för dig att i 10 år växla mellan vara Amnexis och anonym när du delger oss dina erfarenheter från psyket genom att dela ut "kvällsmedicin" och "månadsspruta" till mig.

Känn dig trygg.

Anonym sa...

Aj. Den visste var den tog på micketrollet. Månadssprutan menar jag.

Anonym sa...

Västvärlden har dömt sig själv till medgörlig undergång och det har gått för långt för att kunna ställas till rätta.
Tack vänstern, tack nyliberaler och tack ni konservativa som svek.