torsdag 19 september 2013

Feministextremisterna


Extremfeministers manshat är välkänt. Det är besvärande för radikal- och statsfeminister, som vill se sig som moderata jämställdhetsivrare, att bli hopkopplade med galna manshatare. Men efter en tid av lugn tenderar fasaden att rämna med jämna mellanrum och mitt i dagens ljus ser vi vilka slags människor som kallar sig feminister.

Som nu. Sveriges Kvinnolobby lade upp en tweet med en uppmaning om att det var "dags för klippa kuken". Satir, hävdas det.

Tweeten plockades bort efter att den uppmärksammats och kallades på en direkt fråga "förkastlig". Frågan är dock hur den alls kunde läggas upp från första början. Intresset från medierna har varit obefintligt (om det gällt ett övertramp från en sverigedemokrat kan vi räkna med att medierna varit på hugget).

Sveriges Kvinnolobby har nu "sett över rutinerna". Men vilka rutiner behövs för att inte lägga upp uppmaningar att klippa könsorganet av män? Alla utom Sveriges Kvinnolobby har tydligen sådana rutiner på plats.

Det som förbryllar är hur ett dylikt tilltag, adderat till teateruppsättningar av SCUM-manifestet och påståendet att "män våldtar" och förtrycker kvinnor som grupp, kan vara så oproblematiska i dagens Sverige. Sedan blir somliga förvånade när vissa män blir heligt förbannade. Det var ju bara på skoj alltihop. Eller...?

Läs även:
Ekvalist, En stilla undran, Kimhza Bremers Bodega, Toklandet

Klippa kuken-tweeten ingår i en serie 
av bilder på Sveriges Kvinnolobbys Twitter.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Järnrörsfeminister

/Bashflak

JonasBsson sa...

@Bashflak

Saxfeminister menade du väl?

Amnexis sa...

Det handlar naturligtvis av någon form av masochism. Kvinnorna retar upp folk tills nån dönick slirar på underlaget och börjar hota dem. Först vill man bli dominerad, sen vill man själv dominera lite.

Det här är ju inget annat än förtryckt sexualitet hos feminazisterna som pyser ut...

Anonym sa...

Nä Amnexis, inte "förtryckt". Hämmad kanske du menar? Eller undertryckt? Att feminazisterna skulle vara masochister håller jag inte heller med om, snarare motsatsen. Men OK, det är en väldigt konstig hop det där, så det kan vara knepigt att veta riktigt hur dom är funtade.

Micke sa...

Jag förstår inte varför enskilda kvinnors hat skulle var ett större problem än det som som uttrycks i den här tråden av den person son svarar på sina egna signerade inlägg anonymt.

Idioter är idioter.Vad dom har för kön är irrelevant.

mona sa...

Feminister får mig att få rysningar och jag begriper inte vad sånt här tjänar för syfte.Har själv levt ett långt liv och har mött många fina män både som partners,arbetskamrater och som vänner.Har aldrig blivit trampad på för att jag har en del mer ´manliga intressen´ Visst har jag mött mindre sympatiska människor men det har varit både män och kvinnor. Nej det här är bara så tröttsamt så man kan önska dom ska lägga sin energi på vettigare saker.

Amnexis sa...

Anonym 10:21:

Ja, vad jag menar är ju alltså att feminazisterna "förtrycker" sin egen sexualitet. Ett försök att vara ordvig från min sida. Men "undertrycker" är kanske ordet jag sökte...

Micke lyckas inte heller så bra med sin ordvighet... som vanligt. :)

Amnexis sa...

Hans, kan du inte dra det du sa tidigare om att en del inte förstår att "kritik inte är detsamma som hat" så Micke läser det också?

Jag tror inte han läser mina kommentarer längre då han fått för sig att jag (+ ett par till) skriver ALLA kommentarer Micke själv inte håller med om. Det borde väl du (Hans) kunna klargöra med utifrån de olika IP-adresserna vi kommentatorer efterlämnar?

När det klargörandet är gjort så är det upp till Micke att bevisa att han inte är ett troll genom att svara i sak och sluta svamla stalinistiska one-liners.

Du, Micke, borde söka dig till organisationen Revolutionära Fronten istället och tala om för dem att man inte filmar när man spöar invandrare och sen lägger upp det på nätet och att man inte hjälper till att upprätthålla "könsmaktsordningen" genom att kalla motståndare för "jävla fittor" och "horor". Hem och städa Micke innan du klampar in hos grannen med det stalinistiska förstoringsglaset!

Amnexis sa...

Ursäkta glömde:

"Idioter är idioter.Vad dom har för kön är irrelevant."

- Men frågan är väl egentligen vad de har för signatur på internet inte vad de skriver, eller hur Micke?


:)

Anonym sa...

Men vem är kvinnan som håller texten? Rör det sig om någon i mängden, eller är det en person man borde känna till?

Micke sa...

Men frågan är väl egentligen vad de har för signatur på internet inte vad de skriver, eller hur Micke?
..........
Ja definitivt om dom som dig svarar på sina egna inlägg som om dom vore olika personer.

Anonym sa...

Micke, du skall inte vara sådär överlägset tvärsäker. Jag vill upplysa dig om att jag är den "Anonym" som svarade Amnexis 19 september 2013 10:21. Fast klockan var förstås inte 10:21 här i Thailand då. Jag är alltså inte alls Amnexis. Hans kanske kan verifiera via IP-nummer, om det nu har någon betydelse? Mickes dumheter lär inte upphöra oavsett...

Anonym sa...

Dom mest extrema feministerna är såna som inte har en chans att få en karl, inte ens reavaror som Micke.

Christoffer sa...

Jag tycker du är en smula svepande, Hans. Feminismen var en radikal rörelse för jämnställdhet när det först kom. Den handlade inte om manshat utan om lika rättigheter, och en uppmuntran till kvinnor att ta för sig mer. Allt detta är saker jag själv skriver under på.

Jag ser inte t.ex. Svensk Kvinnolobby som en feministisk organisation alls. Vad jag ser har skett i Sverige är snarare att reaktionära moralister, av en typ som funnits i alla tider, i dagens Sverige tagit sig till att kalla sig feminister för att försöka dölja hur reaktionära dom verkligen är.

För mig är det ingen skillnad mellan de borgarfruar som på 1800-talet gick i spetsen för demonstrationer för "sedlighet". Idag har dom bara hittat nåt nytt att kalla sig. Synd bara att dom trängde undan den riktiga feminismen till marginalerna.

Hans Li Engnell sa...

Det är riktigt. Feminismen är inte densamma i dag som den var i rörelsens linda. Den svenska feminismen (ty den skiljer sig från sina motsvarigheter i exempelvis Tyskland) har blivit alltmer reaktionär, alltmer intolerant, alltmer statskramande. Väldigt få delar egentligen de mest extrema feministernas åsikter, vilket bland annat visas i det obefintliga stödet för Fi. Men dessa feminister har oproportionerligt stor makt och könsmaktsperspektiven har smugits in i nästan alla riksdagspartier. Inklusive Moderaterna.

Micke sa...

Micke, du skall inte vara sådär överlägset tvärsäker.

-----------------------

Du ska inte vara säker på att det är jag som är Micke. Det kan vara du som har snott min adress och postar med Namn/Url.

Svårt för dig att veta då ditt tvångsmässiga spammande under olika signaturer är helt okontrollerat.

Sen är det ingen mening att du tjatar om ipdresser. Vi är inte idioter.

Amnexis sa...

"Vi är inte idioter."

Vilka är vi? Är det du som skriver under flera alias Micke när allt kom till kritan?

Freudiansk felsägning kallas det. Här i skrift.

Micke sa...


Vi är vi och vi är ine uidioter.

Du är du under alla olika signaturer du skriver med och du har problem.

Anonym sa...

Du har haft lång tid på dig att bevisa det Micke. Du har ännu inte lyckats.