onsdag 21 december 2011

Sprid vidare

Bara för att reta den humorfrie Mikael Wiehe lägger jag i likhet med bland andra Johan Norberg upp Peter Santessons och Sanna Raymans proggparodi om Slussen.

Se den här.

Och sprid vidare! Att det gör Wiehe irriterad är inte ett helt oävet argument.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt hur hur julplanerna blir så jag säger väl God Jul och tack för årets bloggande.
/B

Hans Li Engnell sa...

God Jul! Väl mött under nästa år (jag fortsätter förstås blogga och sammanfattar året den 31/12, om du har möjlighet att läsa).

Micke sa...

Jag ska kopiera alla inlägg jag hittar av Johan Norberg där han fördömer den kinesiska dikaturen och svenska företags verksamhet i samma diktatur på alla bloggar jag hittar.


Om jag hittar några såna inlägg.

Johan Norberg sa...

Hej Micke,

Du hittar massor av inlägg där jag angriper den kinesiska diktaturen. Inte minst efter en reportageresa dit där jag träffade barfotajurister och förföljda dissidenter och fackföreningar - och skuggades av säkerhetspolisen. Men du hittar inga inlägg där jag fördömer företags verksamhet i Kina. Tvärtom vill jag att fler utländska företag ska investera där och i andra diktaturer som Kuba och Burma då jag tror att mer öppenhet och välstånd är bättre än slutenhet och fattigdom för att diktaturer ska demokratiseras.

Vänliga hälsningar,
Johan

Micke sa...

Inte minst efter en reportageresa dit där jag träffade barfotajurister och förföljda dissidenter och fackföreningar - och skuggades av säkerhetspolisen.
------------------
Det läser jag gärna om jag hittar det.


Tvärtom vill jag att fler utländska företag ska investera där
--------------------
Jag har svårt att se att om man ger en människa mer makt så innebär detta att denna kommer att avsäga sig makt och jag har synnerligen svårt att tro att dom människor ur det kinesiska kommunistpartiets nomenklatura som idag äger Kina har för avsikt att lämna ifrån sig makt som en konsekvens av att alla kineser får frysbox.
I Burma pågår för närvarande en process som på ytan ser ut som att militären är på väg att släppa makten men i realiteten så handlar det sannolikt om att militären konsoliderat sin makt så hårt att man inte är orolig över att tappa det övergripande greppet om man tillåter en kuliss av frihet.
Kina till en demokrati.

Micke sa...

Man fängslar fortfarande folk som var aktiva 1989 då Milton Friedman undervisade den kommunistiska partiets ledning i hur man genererar frihet genom affärer (om det nu var det han gjorde) eller om han kröp på knäna som alla andra gjort sedan dess.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tio-ars-fangelse-for-kritiker-i-kina

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.