# När medier världen över fokuserar på USA:s allt svagare och Kinas allt starkare ställning, hamnar utvecklingen i världens till ytan största land ofta i skymundan. Hur ser chanserna ut för riktig demokrati i Ryssland? Ulrik Franke konstaterar att det ryska ekonomiska undret står på en bräcklig grund men ställer hoppet till en växande rysk medelklass.
# Socialismen var ett politiskt experiment som varade i 72 långa år. EMU riskerar att bli betydligt mer kortlivat än så. Mattias Lundbäck visar att eurons kris förutspåddes långt i förväg av en rad personer och anser att alla EMU-anhängare faktiskt borde skämmas i dag.
# Gary Johnson, Mitt Romney, Newt Gingrich, Michele Bachmann, Rick Santorum eller Ron Paul? Vem är bäst lämpad att utmana Barack Obama om presidentposten 2012? Mathias Sundin konstaterar att det saknas en given vinnare men finner trots allt en acceptabel kompromisskandidat.
# I tider när människor känner ett ointresse eller en apati inför frihet som begrepp, vilken roller spelar den libertarianska rörelsen? Fredrik Nyqvist har tagit en titt på den brittiska libertarianska rörelsen och frågat ett antal brittiska libertarianer om det verkligen är värt den tid de lägger ned på att sprida liberalismens budskap när det är så svårt att se några konkreta resultat.
# Under de år som gått sedan attackerna i New York och Washington har världens underrättelsetjänster fått ökade anslag och i många fall utökade befogenheter. Det har på sina håll skapats ett slags stat i staten, ett eget mikrokosmos som kan agera i lagens utkanter utan att några frågor ställs. Hans Engnell tar en titt på världen efter den 11 september och frågar sig om det finns något som kan vrida klockan tillbaka
Plus recensioner, attacker och mycket annat!
Prenumerera kan du göra här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar