fredag 16 december 2011

Kultursnobberi

Den högst nödvändiga nybyggnationen av den förfallna Slussen har ett starkt stöd bland stockholmarna. Det finns även en politisk majoritet för ett förslag som granskats, stötts och blötts. Beslutet är nu äntligen fattat - saken är färdigutredd, Slussen ska byggas om och planerna är klara. Några års överklaganden väntar - förstås - men har vi tur står Nya Slussen klar 2020.

Ett gäng högljudda kultursnobbar protesterar. En av dem är före detta ABBA-medlemmen Benny Andersson. När beslutet röstades igenom blev han sur. Riktigt sur. Så pass sur att han nu inte längre vill stå som reklampelare för Stockholms stad på Arlanda flygplats, där en rad välkända stockholmare pryder ankomsthallen med sina porträtt.

Ja, Benny, de kan gott plocka ned din bild på Arlanda. Det har jag inget emot. En person som anser sig vara så oerhört viktig och förmer än både en majoritet av stadens invånare och den politiska majoriteten kan gott hänga sitt porträtt hemma i stället. Där kan han ju dessutom titta på det i lugn och ro.

8 kommentarer:

Medborgare X sa...

Hans!

En person som inte accepterar demokratiska beslut är självklart en usel representant för Stockholm, så det är inte Benny Andersson som själv ska få hoppa av som reklampelare för Arlanda. Han borde bli utkastad av Arlanda!

Patrik Ö sa...

Apropå byggande och Stockholm. Har du läst denna artikel: http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/stockholm-ar-i-akut-behov-av-en-okanslig-politiker

Joakim sa...

Mycket bra skrivet. Så trött på samma typ av bakåtsträvare som sabbar för alla andra. Riv slussen nu och ta ned Benny på Arlanda. Skicka bilden till honom eftersom han verkar älska sig själv så otroligt mycket.

Micke sa...

Det är konstigt att ni är så fixerade vid att just detta kommunala beslut om spenderande av era pengar är så förbannat bra.

Bli något bra bra för att människor ni tycker illa om är positiv till det?

Så bra att ni börjar ropa på "en stark man"?

Micke sa...

Exakt VAD är det i det här beslutet som ni anser vara så bra och exakt VAD är det i övriga förslag som är dåligt?

Kan man få veta det?

Anonym sa...

Några intressanta kommentarer och som vanligt en efterbliven bolsjevik.....

Micke sa...

Och en anonym idiot som inte kan ta ställning till något överhuvudtaget.

Micke sa...

Vad är det i förslaget som är bra vägt mot det andra förslaget?