fredag 5 augusti 2011

När ljuset kom till byn

När jag var aktiv MUF-are i Jämtland för en massa år sedan var Moderaterna huvudfienden för Centerpartiet. Centern regerade tryggt ihop med Socialdemokraterna i flera kommuner och en bekant i CUF beskrev vilka förfärliga högerspöken Moderaterna och MUF var.

I lokaltidningen Östersunds-Posten försvarades ivrigt allt från alkohol- och spelmonopol till höga skatter. Även här ägnades mycket energi åt att bekämpa "högern". Tidningen var centerpartistisk men drev snarast en socialdemokratisk linje (medan lokalkonkurrenten Länstidningen var socialdemokratisk men snarast var att betrakta som reaktionär).

Att företrädare för Centerpartiet i Jämtland nu går ut och öppet stöder en partiledarkandidat som har Ayn Rands Och världen skälvde som rekommenderad läsning på sin blogg känns därför lite chockartat.

Upplysningens tid har kommit även till Jämtland.

4 kommentarer:

Micke sa...

När jag var aktiv MUF-are i Jämtland för en massa år sedan var Moderaterna huvudfienden för Centerpartiet. Centern regerade tryggt ihop med Socialdemokraterna i flera kommuner och en bekant i CUF beskrev vilka förfärliga högerspöken Moderaterna och MUF var
------------------------

Ja se där.Sen svek väljarna partiet och nu ägnar sig dom som är kvar åt att beskriva sossarna som förfärliga på uppdrag av Svenskt näringsliv som sköter deras ideologiska skolning.

Micke sa...

Det är skönt att vara så gammal att man fått klart för sig att det inte finns några politiska partier utan husbonde oavett hur tugget går.

Mikael Jonsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

A är A, det förstod inte Annie i omröstningen gällande FRA.......
Liberal.....precis lika liberal som alla "liberala" politiker i de etablerade partierna, dvs "liberala" när det passar, dvs inkonsekvent och A är då inte A fastän A egentligen är A.......

Patetiskt med svenska politiker som kallar sig liberala (undantag HAX)