måndag 22 augusti 2011

Jomenvisst

"Och om segern är möjlig i Tunisien, Egypten och Libyen, varför inte också i Jemen, i Bahrain, i Jordanien, i Grekland, Storbritannien, Spanien, Indien, Iran, Chile, Palestina… Det är, när allt kommer omkring, 2011."
Samtidigt som de flesta gläds åt skurkregimernas fall i Nordafrika gör vänsterextremisten och galenpannan Andreas Malm en vrickad analys när han drar en parallell till de ekonomiska problem som drabbat en rad stabila demokratier i världen. Han har verkligen alltid fel, den där Malm.

5 kommentarer:

Prince Far I sa...

Du
är själv högerextremist hur man än vrider och vänder på det så det blir lite fjantigt att utifrån det perspektivet tala om andras extremism.

Du vill ju dessutom befria exakt samma länder som Malm.

Hans Li Engnell sa...

Jag har vett att se skillnad mellan folks längtan efter demokrati i diktaturer och demokratiska länder med ekonomiska problem.

Prince Malm sa...

Han utgår från att frihet definieras utifrån hans egen politiska grund oavsett om det handlar om Grekland eller Libyen.
Därvidlag skiljer han sig inte överhuvudtaget från dig.

Det är ungefär som att säga att det är gott och väl att "land x blivit socialdemokratiskt efter att ha varit diktatur men jag är inte nöjd förrän alla citerar Rand så "Hata malm reflexen" ger ingen större utdelning den här gången heller.

Hans Li Engnell sa...

Han relativiserar mänskliga rättigheter när han jämför Libyen under Gadaffi med Storbritannien under Cameron. Det är osmakligt. Du får gärna leta på min blogg efter liknande dåraktiga citat för att göra ditt case.

Prins Kommunistsvin sa...

Nej han relativiserar ingenting.

Hän önskar att både Grekland och Libyen ska tillämpa frihet utifrån normer som är i linje med hans poltiska åsikt.

Vilket är exakt samma önskemål som du har för deesa två länder med skillnaden att du vill att dina politiska normer som ska styra.

Det är inga problem att hitta citat av dig som JAG anser vara dåraktiga. Inte större än det är för dig att hitta dåraktigheter hos Malm. Skillnaden är att jag intye ser något egenvärde i att hävda att du ägnar dig åt dåraktigheter.