onsdag 30 januari 2008

Tänk på barnen! del 107

Välkommen till Sverige år 2008. En utställning om sex orsakar panik och chock. Det är samma utställning som ett antal nazister vandaliserade i Lund tidigare. Nu är det kristdemokraterna som är upprörda. Partiets Stefan Svensson vill att utställningen, som innehåller bilder av sexuella handlingar, stängs med hänvisning till att det är fråga om "grov pornografi". You ain´t seen much, Stefan, som man brukar säga...

Detta får väl läggas i den växande högen av sexfobiska utfall i det moderna och "fria" Sverige. Utställningen blir förhoppningsvis kvar ändå. Däremot kan man såklart ha synpunkter på om skattebetalarna ska stå för notan för en konstutställning - med eller utan sexinslag.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Jag funderar över varför den är barnförbjuden. 15 årsgräns.
Om det är ok att visa bilderna i nionde klass ,så är det väl bara att acceptera utställningen. Men förekommer inga lesbiska och homosexuella spännandce bilder så får man väl anmäla för HO - heter det så?

Anonym sa...

Hur kan barnen ta skada när utställningen är från 15 år? Då får de ju inte ens ta del av utställningen...

Jag delar filosofen Bertrand Russells uppfattning att det inte är skadligt för barn att ta del av verkligheten i tidig ålder, tvärtom kan det hindra dem från den typen av trauman och fobier som religionen ibland kan bidra med ;)