torsdag 31 januari 2008

Vänsterns maffiafasoner måste få ett slut

Fackliga stridsåtgärder mot företag som vägrar skriva under kollektivavtal har vi vant oss vid. Vi har också vant oss vid att borgerliga politiker mest står vid sidan om och håller käft eller, ännu värre, stödjer fackets fasoner. Syndalisterna i SAC tar det ett steg längre när de demonstrerar utanför indiern Lilla Karachi i Gamla stan (som har god mat, för övrigt) och bespottar dess besökare. Inte för några uteblivna kollektivavtal utan för att en f.d. anställd och tillika syndikalist säger sig ha fått sin betalning svart (vilket förnekas av företagets revisor) samt drabbats av utebliven lön. Därför kräver SAC att företaget dels betalar 80 000 i skadestånd samt den skatt och de sociala avgifter som enligt dem saknas, dels betalar 1 000 kronor i skadestånd till SAC!

80 000 i utebliven lön i den lågbetalda restaurangbranschen bör motsvara över ett halvårs lön, minst. Jobbade personen kvar trots att den inte fick någon månadslön? Vidare kan man fråga sig vem som blir arg över att få sin lön i svarta pengar. Det betyder mer pengar, inte mindre. Men för masochistiska syndikalister är det förstås något negativt. Sedan undrar jag hur detta över huvud taget angår SAC. Varför ska en krogägare betala skadestånd till dem? De har ingen rätt att agera indrivare åt en f.d. anställd som påstår något. Finns det bevis för utebliven lön, borde personen rimligen kunna anmäla företaget.

En borgerlig regering med ryggrad hade förstås reagerat mot detta spektakel. Den hade tagit avstånd från aktionen, sagt att detta inte får förekomma i framtiden och att man därför ser över lagstiftningen. Det kommer inte att ske. Nu är nämligen moderaterna kompis med facket och vänsterns alla ideologiserade kampförbund. Det i sig är nästran lika upprörande som syndikalisternas sviniga beteende.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skicka soldater och avrätt dessa rödingar på plats, det funkade i Chile så varför inte här?

Anonym sa...

Är det maffiafasoner att kräva ut lön till en fackmedlem som inte fått sin lön av ett svin till arbetsgivare?
SAC har all rätt på sin sida, moralisk såväl som rättslig.

Hans Li Engnell sa...

SAC ska inte ha någon rätt att kräva saker av ett enskilt företag på detta sätt - i synnerhet inte något skadestånd till sig själva! Att du kallar det moralisk rätt att sabotera företagsverksamhet på detta sätt, säger en del om din egen (brist på) moral. Jag får dessutom fortfarande inte ihop beloppet 80 000 kronor. Har han arbetat i flera månader utan att få ut någon lön eller är beloppet taget ur luften?

Anonym sa...

alex:
Att SAC driver den anställdes fall och argumentera för frågan är det ingen som motsätter sig. De kanske har rätt.
- Att SAC däremot verkar tro sig ha någon slags kombinerad domstols- och indrivnings-rätt är är något helt annat.

Anonym sa...

Fackets nya strategi för att få in pengar, är helt klart att skrämma, anklaga och hota riktigt små företag som inte har möjlighet att sätta emot med något. Vi har själva blivit drabbade av detta. Polisanmälda för kränkning av en fd. anställd som tidigare jobbade hos oss, och ska ha påstått att vi kameraövervakat henne och personalen, vilket inte är sant, och förnekats av alla andra som jobbat och jobbar hos oss, då kameran bara är kopplad till personalens egen dator, och har monterats på deras egen begäran.Den kan dessutom inte filma, utan bara ta kort. Något Kort från kameran har återfunnits på en Fb.sida som gjorts och ägts av den anklagande själv. Detta har Ploisen efter mängder av granskningar och förhör även konstaterat, och kallar det hela för en stor påse skitprat, och frikänner helt. Men inte facket. Nej Betala 195.000:- eller.....
Nu har vi tillslut när dom nästan skrämt skiten ur våra barn, och vår familj, känt oss tvingade att betala 55.000:- som var deras slutbud för att inte dra det inför domstol. I vårat lilla företag skulle det innebära att de bara behövt kalla in någon av oss till förhandlingen, för att vi skulle fått stänga den lilla trädgårdsbutiken tills det hela var över. STÄNGD BUTIK NOLL INKOMST = KONKURS. och att stänga en liten trädgårdsbutik exakt i trädgårds säsongen där 90 % av intäkterna ska komma, är att beteckna som självmord. Det vet facket, därför är det perfekt att slå till då. Äckligt Ren utpressning.Rena Hells Angels fasonerna tycker de övriga medarbetarna. Betala eller gör konkurs. Jaa a, vad gör man. När inte ordinarie rätts-system kan ingripa. Du vinner i rätten sa en jurist, men du kommer att ha förlorat allt, under tiden. Är det värt det?

Anonym sa...

Han hadde faktiskt fått ut sin lön men jög för att hämnas på aarbetsgivaren.