torsdag 30 april 2015

Ett förvirrat M med några ljuspunkter

Några nedslag innan det bär av till Berlin.

Moderaterna vill nu, plötsligt, förbjuda "organisering av tiggeri". Det som för bara några månader inte fanns, ska nu alltså förbjudas. Det krävs inte mer än ett någorlunda måttligt förstånd för att begripa varför Moderaterna lägger detta förslag just nu.

Så sent som i går kom SVT med nyheten att antalet tiggare fördubblats i Sverige på ett år. Folk börjar ledsna. Och SD är det enda parti som tar tydligt ställning mot tiggeriet. Alltfler gammelmoderater sneglar på SD, som går som på räls i opinionen. Det börjar kanske gå upp ett och annat ljus i det annars så nedsläckta moderata hjärnkontoret. Till och med Socialdemokraterna kallar förslaget "intressant".

Det är positivt att Moderaterna nu, om än yrvaket, har börjat se att äganderätten måste helgas, att markägare inte ska få hamna i kläm när deras mark ockuperas och skräpas ned. Avhysningar måste kunna gå snabbare.

Sedan har vi Decemberöverenskommelsen, som väcker vrede inom Moderaterna ute i landet. Enskilda riksdagsledamöter känner sig inte bundna av DÖ och kommer rösta för Alliansens budgetförslag.

Förutsatt att det nu ens kommer läggas ett sådant. Ett sätt att undvika diskussionen helt och hållet vore att varje alliansparti lägger sin egen budgetmotion. Då kan alla moderata riksdagsledamöter med gott samvete rösta på sitt eget partis motion och därmed undkomma svekdebatten. Åtminstone tillfälligt.

Moderaterna är ett parti utan riktning och mål. Det kan inte vara lätt att vara moderatväljare just nu.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer paniken med stort P!

- Moderaterna vet att SD snart passerar och platsen som Sveriges näst största parti kommer att vara mycket långt borta för Nymoderaterna och AKB.

-Moderaterna vet att man riskerar att spricka i striderna om Reinfeldts arv.
Muf-ordförandes attacker på AKB efter tv-intervjuen visar på kampen mellan Reinfeldts puritaner och mer realistiska pragmatiker.Missnöjet med når nya höjder och en öppen revolt är inte långt borta.

Klockan tickar på.

Melmac sa...

Förslaget är patetiskt! Ett solklart sätt att försöka locka tillbaka, eller åtminstone hindra fler, väljare att gå till SD.
Man vågar inte ta hela steget utan kommer med en halvmesyr som är helt tandlös!

Vem avgör om det är organiserat? Är Frälsningsarmén ett organiserat tiggeri? Eller skolungdomar som går runt och knackar dörr för att sälja gräddbullar och strumpor?

Att sen S tycker förslaget är "intressant" visar bara på att man insett att man är på väg ner till Juholt-nivåer i opinionen och famlar efter varje halmstrå.

SD varnade för islamismen. Alla andra sa att det var rasistiskt och att de var en myt!

SD varnade för tiggeriet, framförallt det organiserade tiggeriet. Alla andra sa att de var en myt och att det inte finns något organiserat tiggeri (Sverige var tydligen det enda landet i Europa där detta inte fanns!!!)

SD varnade för att invandrings- och migrationspolitiken höll på att haverera. Alla andra kastade rasiststämpeln i ansiktet på dem och sa att det här är inga problem för Sverige, Vi är ett rikt land!

SD sa att de var de enda oppositionspartiet. De andra sa att det var trams, populism och påhitt, sen kom DÖ.

7 partier! 7 jävla partier som är så skenheliga att man bara vill spy på dem! Inte konstigt att SD går fram! De har ju fått rätt vare sig man vill eller inte. Dessutom rensar de ut dem som inte kan bete sig som folk, något som t.ex. V borde ta lärdom av!

Brooke sa...

Det huduvsakliga problemet är lägren. Det måste gå att tvinga bort dessa läger om de är i vägen för verksamhet.

Vad gäller stöldverksamhet så misstänker jag att asfaltläggare är en mycket mer problematisk grupp.

Anonym sa...

Att Miljöpartiet, Vänstern och Feministiskt initiativ är fullkomligt verklighetsfrånvända är en sak. Att också borgerligheten lever i en parallell verklighet, är för mig besynnerligt. Den borgerlighet som fullständigt saknar idéer och ambitioner, ska självdö. Det är tametusan bättre att inte rösta eller proteströsta på SD, än att stödja den smörjan som borgerligheten står för. Ullenhag & Borg lekte båda kurragömma under sina år som integrations- respektive finansminister. Den senare tyckte att tillgångspriser inte är något att oroa sig för, dvs. skyhög skuldsättningsgrad, minskad BNP per capita, låga BNP-tal, medan den tidigare var den mest patetiska minister vi någonsin skådat, där ett ständigt floskuöst prat om romer, förtryck, pizzor, olivoljor, knackig engelska och annat gott kom stup i kvarten. De har nu båda gjort avbön där Borg har talat om uppblåsta tillgångspriser, medan Ulllenhag ska ha antytt att romer ska inte uppmuntras till tiggeri utan vi ska se till Rumäniens och Bulgariens situation, så de får det bättre där.

Man häpnar. Varför sitter de vid makten som ministrar om allt de vill göra är att leka kurragömma, tills de får en annan post?

/ Magne

Analytikern sa...

Moderaterna kommer i nästa val hamna på ca 15%. AKB är en katastrof för m. Hon är en iskall floskelmaskin.
Inte en rak åsikt om någonting.
Sossarna kommer ligga på ca 25%.
Orsaken är röstläget i norra Sverige.
Och den valmanskåren håller på att minska av naturliga orsaker.
Sossarna måste fixa till sin politik för att vinna fler väljare.
Men mest torsk är moderaterna.

Anonym sa...

Minns jag rätt så avskaffade Borg begreppet BNP per capita?
Troligen för att det inte bekfäftade den berättelse denne finansministrarnas gigant, som höll Sverige borta från KRISEN, ville berätta.
Lille Erik Ullenhag vränger ord på samma sätt.Vem vet om han inte snart kommer ut som SD:are?
Reinfeldt har i varje fall inte kovänt och det får man väl anse som hederligt i de här sammanhangen.

Kan man lita på liberaler?

Ådärkomdenja sa...

Nästintill omöjligt att förbjuda tiggeri. Då måste man parallellt förbjuda feminism, därtill kommer den genetiskt cementerade fruntimmriga "tyck-synd-om"~mentaliteten. Det är denna känslobaserade "mamma"-attityd som utgör grundens för mynten i pappmuggen. Riktiga män ger inga pengar till tattare.

Ester sa...

Pengarna?

Anonym sa...

Det verkliga problemet är att "tiggarna" inte kommer att få ett drägligt liv så länge det lönar sig att tigga i Sverige. Därför bör vi skicka hem dem till det medlemsland de är medborgare i och om folk vill hjälpa dem där kanske det går att ordna på något sätt. De som inte kan visa var de kommer ifrån bör behandlas som vanliga flyktingar.
Våra politiska elittyckare tillåter säkerigen inte att vi utvisar tiggare eller förbjuder tigggeri. Om vi däremot kräver att våra kommuner tar ett rimligt ansvar för de som vistas i kommunen blir det säkerligen resultat. Eftersom de vistas i Sverige bör kommunerna sätta dem på skolbänken för att lära dem svenska, sedan måste de få grundskolekompetens och därefter gymnasiekompetens. Att avstå från att utbilda dem bryter mot alla humanitära principer. Först när de har fått utbildning på svensk normal standard nivå har de chans till drägliga liv. Att ge dem pengar idag kommer bara att förlänga deras liv i misär och fattigdom. Vill verkligen våra kommuner ta detta ansvar? Har vi råd?

Anonym sa...

Ja, tyvärr är det pengarna som lockar.

/ Magne

Brooke sa...

"Nästintill omöjligt att förbjuda tiggeri. Då måste man parallellt förbjuda feminism, därtill kommer den genetiskt cementerade fruntimmriga "tyck-synd-om"~mentaliteten. Det är denna känslobaserade "mamma"-attityd som utgör grundens för mynten i pappmuggen. Riktiga män ger inga pengar till tattare."

Är det därför som folk är så generösa i invandrarghetton?