tisdag 7 september 2010

Svar på tal

"Aldrig i världen att jag sätter mig i en regering med en kommunist!"
Maud Olofsson avfärdar bestämt ett samarbete med de rödgröna i händelse av att Sverigedemokraterna blir vågmästare efter valet. Det visste vi ju. Men sättet hon sade det på var skönt att höra. Nu hade Olofsson otur med tidpunkten - utfrågningen krockade med Sveriges EM-kvalmatch mot San Marino. Vilket var lite synd.

De som tittade fick se en överlag mycket stabil näringsminister. Ty det kändes som att det främst var i egenskap av näringsminister, inte centerledare, som Olofsson utfrågades. Till skillnad från Lars Ohly gillade hon dessutom Henrik Dorsins nidvisa. Maud har humor.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Maud Olofsson pratar smörja. Mycket kan sägas om Lars Ohly (jag avskyr den figuren), men kommunist är han verkligen inte, även om han en gång har kallat sig det.

Valrörelsen? Dagisnivå!

Jag tänker inte rösta. Det är under min värdighet som exemplar av arten homo sapiens.

I förbifarten: vad har jag att säga om bloggaren? Ingenting, han får vara i fred för mig. (Det får de alla numer.) EN sak har vi dock gemensam: uppfattningen att Frihet är politikens själva metavärde. Hur det skall främjas är förstås en helt annan fråga som jag inte går in på här.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ, Solna

Christoffer sa...

Men hon uteslöt dock inte att sitta i en regering bestående av FP, C, MP och S (där Ohly altså hålls utanför).

Det sagt, nu tror jag iofs att det är tämligen säkert att Alliansen blir större och att det om någon är MP som tar klivet över. Men vi får snart se.