söndag 29 januari 2012

Veckan som gick #12

# Öppen strid i KD. Göran Hägglund vann striden om partiledarposten mot utmanaren Mats Odell. Två tredjedelar av ledamöterna valde Hägglund, en tredjedel (och ungdomsförbundet KDU) gav Odell sitt stöd. Vad som händer med Odell nu när nederlaget är ett faktum är oklart. Men klart är att Hägglund, trots segern, är starkt ifrågasatt och försvagad. Och Ebba Busch höll på att bli vald till förste vice ordförande före Maria Larsson. Kanske är hon framtidsnamnet KD behöver. Men det är Hägglund som leder partiet i nästa val och det är just nu rätt svårt att se hur han ska kunna lyfta KD ens över fyra procent.

# Stefan Löfven tar över. Det blir en fackpamp som tar över Socialdemokraterna. Stefan Löfven kan säkert locka tillbaka gamla sosseväljare som tillfälligt flytt till V eller soffan. Men det är svårt att se hur han ska lyckas attrahera nya väljargrupper. Och visst känns det lite trist att vi inte får se fler debatter mellan Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt. Ty säga vad man vill om Juholt, men han skapar fart i debatterna.

# Stackars kroater. Kroatien har röstat ja till EU, med två tredjedelars majoritet. Visserligen deltog bara 44 procent av de röstberättigade, men ett svagt folkligt stöd är ju EU-politikerna vana vid. Och det är bara att beklaga å kroaternas vägran att de nu knuffats in i ett politiskt elitprojekt i vilket deras självbestämmande kommer att tas ifrån dem.

8 kommentarer:

Micke sa...

Detta hände den här veckan, 6 månader efter Breiviks massmord och vi vet att planerat och organiserat överfall av den här typen med politisk grund hade kallats för terrorbrott om det begåtts av invandrare med muslimsk härkomst.

Minst 15 människor har mördats av svenska nazister dom senaste 20 åren.http://svtplay.se/v/2693346/daniel_riazat_om_overfallet

Anonym sa...

Off Topic:

Härligt att se att Micke nu gett upp helt och bloggar genom "motpol".

Micke- förklara gärna varför detta inlägg gjordes och på vilket sätt det har med inlägget att göra......
Oj förlåt, glömde ju att du är efterbliven och är oförmögen att svara på frågor. Men du kan kanske ställa en motfråga istället, det verkar du kunna ditt mongo....

Anonym sa...

On Topic:

Skoj att Löfven tar över, tror han kommer att vara extremt osympatisk och absolut inte kunna locka väljare. Känns som att Reinfeldt inte längre behöver frukta motståndarna, bara det egna folket.

(är ingen alliansanhängare så Micke du har inget för att påklistra mig deras åsikter eller någon annans heller för den delen utöver mina egna)

Micke sa...

Härligt att se att Micke nu gett upp helt och bloggar genom "motpol"


Jag vet att din begåvning är extremt begänsad men att posta inlägg om något som hänt under veckan under ämnet "Veckan som gick" måste man vara idiot för att inte förstå orsaken till.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...

koj att Löfven tar över, tror han kommer att vara extremt osympatisk och absolut inte kunna locka väljare.Du vet ingenting om Löven och den enda anledningen att du svamlar om honom är att du var tvungen att hitta någon som relaterade till ämnet för att täcka upp för skitsvamlet om "offtopic" i din post till mig.

Hans Li Engnell sa...

Ni får gärna kommentera, men ta ert privata gnabb på en annan blogg.

Micke sa...

Jag har på ett helt relevant sätt svarat på inlägg som rör mitt eget gällande något som hänt under veckan.