torsdag 8 november 2012

En röst tystnar

Pär Ström, känd antifeministisk bloggare, författare och debattör (själv kallar han sig "jämställdist") lämnar jämställdhetsdebatten. Han orkar inte längre med det hat och de hot han får motta för sina ståndpunkter.

Jag håller inte med Ström i allt och tycker att han kan bli lite väl enkelspårig ibland. Men han har tillsammans med ett antal andra debattörer varit en mycket värdefull oppositionell röst i det statsfeministiska Sverige.

Ström har vänt på perspektiven, vilket alltid är nyttigt. Det är detta som har gjort honom så farlig och impopulär bland dem som anser att den feministiska könsmaktsanalysen inte får ifrågasättas. Invektiven har haglat, en Facebookgrupp skapades enbart i syfte att håna honom och andra "vita kränkta män" och frustrationen har varit stor när Ström fått tid i media. Han tycks ha blivit rättslös, någon man kan behandla hur som helst.

Hatet kommer från välrenommerat håll, inte från Flashbacks dunkla vrår. Hatarna, som påfallande ofta själva pratar om "hat" mot feminismen, tycks ha väldigt nära till härskartekniker, hån och kloakbeteenden som mer liknar en mobbare på skolgården än något vi kan vänta oss från etablerade skribenter, författare och kulturpersonligheter. Det är ynkligt att se hur lågt människor kan sjunka i sina försök att förminska andra. Sveriges Radio vill inte vara sämre.

Att Pär Ström nu säger sig lämna debatten är tråkigt nog en seger för radikalfeministerna, för de som hotat, hatat, hånat och bespottat honom och andra jämställdhetsdebattörer som haft mage att ifrågasätta rådande teorier kring könsmaktsordningen och patriarkatet. Pär Ström vet nu hur det är att heta Jimmie Åkesson.

Personer på vänsterkanten som säger sig stå för tolerans, solidaritet och människors lika värde (och själva reagerar mot hatet mot feminismen!) bevisar med sitt beteende att det bara är tomma ord. Ni borde alla skämmas, men jag misstänker att ni inte har hjärta till det.

12 kommentarer:

Micke sa...Efter att ha läst om vad många som hatar feminism och kvinnor i allmänhet uttryckt under dom senaste åren som bl.a annat innefattat mordhot och brevförsändelser med avföring via post mot feministiska företrädare så ser jag det inte som speciellt konstigt att pendeln slår tillbaka.

Anonym sa...

Micke: Så du tycker alltså att man kan ge sig på en oskyldig person bara för att andra gjort tvivelaktiga saker och som delar dennes värlsbild?

Ungefär såhär: Ett litet antal av folk som sympatiserar med SD eller SVP har bränt ner flyktingförläggningar och hotat folk på invandrarverket. Ok, är det då rätt att bränna ner/upp Jimmie Åkessons villa eller Daniel Höglunds bil?

Fysiskt våld och verbala kränkningar ska aldrig vara ok men så länge vänstern och många feminister kör med detta kommer det att förbli så. Bollen ligger med andra ord hos er.

Passa?

Eller göra ännu ett självmål?

Mvh Jan Saxman

Micke sa...

cke: Så du tycker alltså att man kan ge sig på en oskyldig person bara för att andra gjort tvivelaktiga saker och som delar dennes värlsbild?
--------------------------
Nej men uppenbarligen gör du det.

Micke sa...

Sen är det svårt att se var fan jag skrivit att jag anser att det ärt riktigt att bränna ner Jimmie Åkessons hus för att dina vänner skickat mordhotat och skickat avföring i brev till feminister.

Var exakt skriver jag det?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...

Eeehhh.....

---------------------


Anonym sa...

Feminister är precis SD och nazzar fast omsatt till kön istället för ras. Ungefär som när Fredrik Segerfeldt i Debatt jämförde vänsterns klasshat med SD:s och rassar:s rashat. Men feministerna går ju ett steg längre de facto. Kön föds man ju till liksom etnicitet, ras och sexuell läggning medan förmögenhet är något man kan skaffa sig.

Därav kanske Schyman är en riktig Fuhrer som vill skicka oss boys direkt till gaskammaren utan att passera gå.

Mvh Jan Saxman

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...

För det första att din tourettes inte har blivit bättre sedan Egnell började radera dina inlägg där du inte klarar att kontrollera dina impulser.

För det andra vill jag inte säga något med mitt citat.
Citatet talar i sammanhanget för sig självt och det är du som vill säga något som för dig är viktigt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Micke, om det är någon som är knepig rent psykiskt så är det du. Jag har för det första inte tidigare blivit raderad, hur skulle du annars ha hittat ditt lilla citat, jävla nolla!?

Nej, jag ville igår bara vara schysst och ta en konstruktiv debatt med dig. Men detta fungerade inte och det var helt pga dig som vanligt.

Nåväl, detta dumt och inget som kommer att repeteras från min sida.

Ha en trevlig helg med eller utan sprit, Adjö.

MVH Jan SaxmanDetta

Micke sa...

Jag förstår att det känns tungt för dig att jag med mitt citat visar att ditt första inlägg i tråden inte har något värde eftersom du själv tydligt och klart ÄR det du kritiserar.

Håll till godo!

Anonym sa...

http://www.mariasveland.se/aktuellt/par-stroms-problem-med-proportionerna-och-verklighetsforankringen/