fredag 10 augusti 2007

Dejtingsajt för danska rökare

Samhällets utstötta – rökarna – är på frammarsch. På sätt och vis. Inte nog med att Smokers´ International Airways, SMINTair, ska erbjuda flygningar där man får röka ombord, nu startar en webbdejtingsajt i Danmark.

Den 15 augusti blir det förbjudet att röka inomhus på danska utskänkningsställen med minst 40 kvm serveringsyta. Tänk: Danskar. Som inte får röka. Kan vi vänta oss ett uppror?

2 kommentarer:

Ingenen Iro sa...

Centralstationen i Köpenhamn har haft rökförbud i ett halvår redan. Där hänger jättelika planscher från taket som informerar om att detta är en rygefri zon. Under skyltarna står folk och röker. Inte lika mycket som förr, men några enstaka rökare finns alltid någonstans i stationen. Askfaten vid bänkarna finns kvar, och är fyllda med färska fimpar. Vakterna går förbi rökarna och säger ingenting. Jag tänder själv en cigarett - eftersom jag är på statlig mark behöver jag inte tänka på att jag kanske kränker någons äganderätt med min lagöverträdelse. Om det kommer vara så här på pubbarna så blir jag glad. Jag vågar dock inte hoppas.

Hans Li Engnell sa...

Det är en härlig dansk inställning. Tänk om svenskarna skulle reagera lika på rökförbudet här - oj, vilka arga insändare vi skulle få läsa varje morgon...