fredag 5 februari 2016

En ny folkvandringMigrationsverket släppte i går en ny prognos över det väntade antalet asylsökande till Sverige under 2016. Eller prognos och prognos, det är snarare fråga om tre tänkbara scenarion som bygger på en rad olika antaganden. Precis som de senaste åren. Osäkerhetsfaktorn är större än vanligt nu.

Ingen kan säga hur 2016 kommer att bli. Det vi vet är att Sveriges förutsättningar för att ha ett fungerande mottagande av asylsökande är avsevärt sämre nu än det var för ett år sedan. Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson är öppen med att han är pessimistisk gällande boendesituationen under detta år. Nu räcker det uppenbarligen inte att vara Anders längre.

Även 2014 var ett tufft år med över 80 000 asylsökande till ett redan belastat system. Alla borde ha begripit att det följande året skulle bli ännu tuffare eftersom Migrationsverkets egna boendeplatser tog slut redan 2012.

Nu säger regeringen att Sverige inte kommer klara av att ta emot det antal som Migrationsverket spår i sitt högsta scenario, 140 000 asylsökande, och även får kämpa för att klara myndighetens lägstascenario på 70 000 människor. Morgan Johansson säger att han siktar på en ännu lägre nivå och att regeringen kommer behöva göra mer om den ser att trycket på Sverige ökar. Detta för att undvika den kollaps vi såg i höstas när en klart pressad minister Johansson fick hålla ett otal presskonferenser.

Frågan är varför regeringen upprepar misstaget från i fjol att vänta tills läget är så ansträngt att den tvingas till panikåtgärder. Varför inte arbeta preventivt för att undvika att situationen över huvud taget uppstår? Hanteringen av den så kallade flyktingkrisen, som i själva verket är en större folkvandring från den fattiga till den rikare delen av världen, är ett lysande exempel på den sittande regeringens inkompetens och oförmåga att planera framåt.

Vi vet redan nu att det inte finns några tecken på att betydligt färre kommer söka sig till Europa i år jämfört med i fjol. Tvärtom tog sig betydligt fler till EU under januari 2016 än samma månad 2015, vilket är en signal om att trycket sannolikt kommer öka. Även på Sverige. Utifrån detta borde regeringen agera.

Förklaringen till Löfvens vänta och se-strategi stavas högst sannolikt Miljöpartiet. Socialdemokraternas samarbetspartner uppger att den redan har nått sin gräns för vad den kan gå med på i restriktiv riktning, och då hoppas S att de redan beslutade åtgärderna ska räcka. Detta för att hålla ihop regeringen. Konsekvensen kan bli en ny kollaps redan till våren eller lagom till hösten, fler panikåtgärder och ovanpå detta en regeringskris när MP lämnar. Det är ett ganska högt spel som Löfven spelar nu. Ett spel som kan få katastrofala konsekvenser för Sverige.

Kanske uttryckte den finske presidenten Sauli Niinistö saken bäst när han beskrev den utmaning som migrationen till Europa utgör:
Strömmen av immigranter till Europa, och även till Finland, är i hög grad en folkvandring; det handlar alltså inte om flykt undan omedelbar nöd. Alla bedömningar ger vid handen att strömmen av människor kommer att tillta i år. Det här är en stor utmaning för hela den västerländska demokratins förmåga att hjälpa. Och det utmanar strukturerna i Europa.
EU misslyckades kapitalt under fjolåret med att hitta en gemensam lösning. Därför kommer det under 2016 att vara upp till varje enskilt medlemsland att se om sitt eget hus. Ty det vi nu ser är inte början på slutet. Frågan är om det ens är slutet på början.

35 kommentarer:

Anonym sa...

Antalet migranter 2015 var bara den första rännilen av vad som komma skall. Politikerna tyckte det var jobbigt?
Hehehe, politiker pratade om "systemproblem", européer i allmänhet och svenskar i synnerhet kommer få uppleva in på bara skinnet vad samhällskollapser innebär under 2016. att tro att EU eller våra helt värdelösa politiker ska kunna hejda detta är naivt, föreställ er mästerförhandlaren steffe eller hon , den lika obegåvade AKB i kommande samhällskris, vilken total idiote de två äggen utstrålar.

Anonym sa...

Nu kommer Stefan följa sin tydliga linje och säga att allt går bra bara de andra EU-länderna tar sitt ansvar.Stefan har i alla fall nästa 20% av Sveriges väljare bakom sig och några till så länge MP villigt ställer upp.
Annie Lööf vill inte stjälpa Stefan och MP så då vill inte AKB det heller.Det vore oklokt säger hon.Stefan och MP är en katastrof för Sverige så det är klokt att KU-anmäla Stefan och hans anhang för det.
Och en del annat förstås.
Stefan får nu se till så att Sverige inte betalar avgiften om inte dom andra tar sitt ansvar.Det borde räcka långt.Stefan har varit tydlig med att det är andras ansvar att ta sitt ansvar och att det inte är ok om man inte gör det.Det viktiga är att det inte finns några tak och att vi behöver ett andrum så länge.Det handlar om människor som flyr för sina liv och då är det ok att vara tydlig med det.

Anonym sa...

"Förklaringen till Löfvens vänta och se-strategi stavas högst sannolikt Miljöpartiet. Socialdemokraternas samarbetspartner uppger att den redan har nått sin gräns för vad den kan gå med på i restriktiv riktning, och då hoppas S att de redan beslutade åtgärderna ska räcka."

Omval nu! Jag har svårt att se att Socialdemokraterna, MP och V tillsammans skulle utgöra ett hot mot Alliansen (eller M+L+KD) i ett ordinarie val 2018. På något sätt måste Alliansen ge sitt tysta samarbete till SD, eftersom budgeten kommer SD stödja, ifall den är mera restriktiv. Vad jag kan se med de nuvarande asylanterna i asylboendena, utvisningsärenden etc., har regeringen tillräckligt att ta tag i för att 70 000 migranter 2016 kommer utgöra oerhörda problem.

Kan en systemkrasch vara hotande? Och vi har alla sett det nya Sveriges osämja mellan folkgrupper. Hur ska regeringen få svenskar och invandrare att vilja samarbeta? Många svenskar och invandrare strider nu om landet, och det mitt i centrala Stockholm. Dessutom har vi en press som utmålar pensionärer och vanliga svenskar som deltog i Folkets demonstration som rasister och nazister. Hur kan vi få landet att samarbeta? Det verkar vara splittring som det ser ut nu.

Magne

Anonym sa...

Det kan inte bli sämre med en expeditionsministär fram till 2018 i stället för nuvarande regering, om de skulle styra med stöd i svensk lag och inte med magkänsla och tårar.

Riga sa...

Håller med.
Undrar dock vad orsaken är.
Är det en ökad misär i MENA eller är det en välkomnande dumgodhet i vissa Europeiska länder?

När folk svalt i Biafra kom ingen hit, när man slog ihjäl varandra i Rwanda kom ingen hit, när Iran och Irak låg i krig kom få hit.
Det kommer inga från den totala misär flera hundra miljoner Indier och Kineser lever i.

Så varför nu?

Tänker också på vad man kunnat göra med de snart tusentals miljarder som haveriet kommer kosta Europa.
Med avsaltningsanläggningar och solel hade man kunnat få stora delar av dessa länder att blomstra, bokstavligen, sjukdomar hade utrotats m.m. Ja ni vet...

Undrar ibland om detta vansinne gynnar någon.

Anonym sa...

Hej.

"Rom faller".

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Riga: "Så varför nu?"

Mobiler (migranterna har GPS i mobilen så de hittar till Sverige och har sett alla fina fina svenska villor här), internet, släktingar (migranterna har släktingar i Europa), signalpolitik (pullfaktorer). Tekniken möjliggör att det är mycket enklare att förflytta sig genom Europa och dessutom kan man se hela världen i mobilen, så då kan Afghanistans ensamkommande från sina hemländer titta hur det ser ut i Sverige. Smarttelefonen började bli billigare runt 2013 så det är nog så att den slog igenom ordentligt 2015 i Afghanistan o Eritrea.

Magne

Anonym sa...

Är Anna Kinberg Batra den som kan ena landet? Kan hon förena den stora delningen mellan folkgrupperna? Kan hon få Södertälje och Botkyrkas innevånare där det bor stora grupper svenskar och invandrare till säkerhet? Frågan att ställa sig: Är Anna Kinberg Batra den som kan läka nationen? Vem har riktlinjerna? Enda vi hoppas på är att gränsen stängs... vi har inga andra visioner än så. Det är verkligen tragiskt.

Magne

Anonym sa...

U-landsbidragen till UNCHR har aldrig varit fullgoda, men har minskat i ungefär samma takt som allt fler tagit sig till just ... Europa (som jämförelse, Sveriges migverks budget kommer snart att ensamt kunna driva hela UNCHRs lägerkostnader) de har behövt ransonera så det har blivit värre i lägren. Det är syrierna det. Push-faktor.

För de övriga, rena ekonomiska migranter eller lever ett rent ohyggligt skitliv från diverse skitländer. Du kan inte ha missat tidningsartiklar om hur fattigdomen minskat i 3e världen, samtidigt som det är fortsatt stor befolkningsökning. Det betyder att fler har råd, eller kan låna ihop bland släkten/klanen till resan. Push-faktor.

Flyktingsmugglare tar säkert i så de spricker för att sälja sina resor, men Europas länder har i olika grad velat visa upp för världen vilka bra länder vi är och också i olika grad fördelarna med att komma till just vissa av dem. Pull-faktor.

Push- och pull-faktorer har under några år tydligt konvergerat mot den kritiska punkt vi ser hända.

Anonym sa...

Riga: "Undrar ibland om detta vansinne gynnar någon."

Sök lite på George Soros, och se några videor med Peter Sutherland. Den tidigare flyktingkapitalist och den senare en inflytelserik person, framförallt i Bilderbergmötena.

Sutherland:

https://www.youtube.com/watch?v=RgSsM3MGLuk

https://www.youtube.com/watch?v=RgSsM3MGLuk

Soros:

https://www.youtube.com/watch?v=W3Tk74-O-so

Magne

Utlandssvensk sa...


Det var en bra bild med grafik över antalet asylsökande!

Här är hela rapporten där den bilden kommer från:

http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

Där finns även en bild som visar "Asylum applications per 100,000 local population 2015". Man kan då se att Sverige tog emot 3 gånger fler per capita än Tyskland och 30 (!!!) gånger fler än UK.

Men det mest tragiska är inte dessa extrema siffror utan det faktum att så här har det sett ut i 10 år! Alltid, alltid sen Reinfeldt tillträdde har Sverige legat i topp om man tittar på per capita siffror.

Här är ett exempel, om någon tvivlar:

http://www.unhcr.org/551128679.html

Titta på sidan 13 i den rapporten så ser ni två tabeller för relativt antal asylsökande i olika västländer under perioden 2010-2014, Sverige i överlägsen topp! All data finns i tabellerna i slutet av rapporten om någon vill grotta mer.

Vidare ger detta en överoptimistisk bild av läget, eftersom Sverige tenderar att bevilja en betydligt höger andel ansökningar än andra länder. Fast där är det mycket svårare att hitta vettiga siffror. Schweiz har t.ex också ganska många sökande, men beviljar få (kring 10% mellan 2006-2013) och har en helt massiv och välfungerande apparat för utvisningar.

Vi får väl se vad som händer detta år, men jag tror att Sverige ligger nära totalt sammanbrott som fungerande stat om inte inflödet stoppas helt väldigt snart.

Utlandssvensk sa...


Dramatiska nyheter:

"Samtidigt så har Ledarsidorna.se från två oberoende källor i eller nära den socialdemokratiska riksdagsgruppen, varav den ena kan betecknas som mycket säker, fått erfara en begynnande revolt i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Tretton socialdemokratiska ledamöter skall skriftligen ha meddelat gruppledningen med gruppledaren Tomas Eneroth att de inte kommer att bifalla ytterligare inskränkningar i asylrätten eller försvåranden för migranter att ta sig till Sverige."

http://ledarsidorna.se/2016/02/spannande-tider/

Och jag som hade börjat drömma om deporteringar!

Men nu när tyskarna tar i för att stoppa sitt inflöde kanske Sverige äntligen kan bli det land i världen som tar emot flest asylansökningar i absoluta tal under ett år? Vi var stark tvåa 2007, men fick då se oss slagna av USA. De senaste åren har vi legat och skvalpat kring en fjärdeplats. Det duger inte! Kan 2016 bli året som det slutligen lossnar för den enda sanna humanitära stormakten? Det skulle, på alla sätt, vara en passande final just innan sammanbrottet.

Utlandssvensksdi sa...


Lite seriösa beräkningar från Norge om "berikningens" verkliga kostnader:

"Beregninger basert på data fra Statistisk sentralbyrå viser at en ikke-vestlig innvandrer i løpet av sin levetid i gjennomsnitt får 4,3 millioner kroner mer i støtte fra staten, enn personen bidrar med i skatt.

4,3 millioner blir dermed nettokostnaden til staten og kommunene.

Hovedårsaken til de høye kostnadene er lav sysselsettingsandel for denne gruppen. Etter 10 år i Norge ligger den på 54 prosent – det vil si at bare litt over halvparten er i arbeid.

Syrere som kommer til Norge har enda lavere sysselsettingsgrad. I dag er bare 26 prosent av dem i jobb. Men dette vil trolig øke framover, og ifølge historiske data om asylsøkere fra både Syria og Irak, anslår SSB at langsiktig sysselsettingsandel for syrere vil ligge på om lag 42 prosent."

http://www.nrk.no/norge/slik-er-regnestykket-til-nrk-1.12614801

Är det ens någon mening att börja räkna på vad detta innebär för Sverige?

Mansen66 sa...

"EU misslyckades kapitalt under fjolåret med att hitta en gemensam lösning. Därför kommer det under 2016 att vara upp till varje enskilt medlemsland att se om sitt eget hus. Ty det vi nu ser är inte början på slutet. Frågan är om det ens är slutet på början."

Tycker du drar fel slutsats. EU har vaknat. Vi har intelligenta och drivna politiker som söker lösningar i ett federalt EU. Kolla Guy Verhofstadt på Youtube, han får mig att börja tro på ett federalt EU.

Nationalstaten är inte svaret, Nationalstaten misslyckades kapitalt med att hantera detta. Stängda gränser är ingen lösning.

Utlandssvensk sa...

@ Mansen66

"Nationalstaten är inte svaret, Nationalstaten misslyckades kapitalt med att hantera detta. Stängda gränser är ingen lösning."

Det var remarkabla avslöjanden som du bjuder på! Många här i Schweiz verkar tro att man har klarat det ganska bra, men det är alltså fel? Jag har även en del kompisar i Australien som uppger att de stängda gränserna som den nationalstaten har implementerat funkar finfint. Uppenbarligen fattar de ingenting! Vad ska jag säga åt dem? "Bilda omedelbart federation med Indonesien, eller ta konsekvenserna"?

Kan vi räkna med en extrem asylinvasion i UK om de lämnar EU? Måste Japan ingå en union med Kina för att inte drunkna i immigration från MENA? Snälla berätta! Jag vill veta!

Anonym sa...

För 100 år sedan skulle man ha löst kortslutningen i det politiska systemet med att tillsätta en expeditionsministär bestående av opolitiska ämbetsmän. En sådan hade Sverige sista gången 1920–1921: https://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringen_von_Sydow 10–15 rationella personer som sätter svenska samhällets överlevnad främst borde det väl gå att hitta. (10–15 ministrar är nog en lagom storlek för en regering. Det är bara diktaturer som har stora regeringar.) Dagens regeringsform skulle inte vara något hinder. Det finns inget krav att statsministern och statsråden ska vara riksdagsledamöter eller politiker över huvud taget.

Angående migranternas smartfånar så har jag hört en uppgift om att någon flyktingorganisation längs Balkanvägen har delat ut gratis smartfånar till migranterna, sponsrat av ett amerikanskt telefoniföretag. Minns tyvärr inte detaljerna och vet inte om det kan stämma.

Om ett land ska fungera måste de flesta i landet gå åt samma håll. Vi måste ha en sammanhållning. Man kan dock inte beordra en sådan sammanhållning, utan den måste uppkomma genom att "ge och ta" och genom ömsesidig respekt. Man får hitta en minsta gemensamma nämnare och då måste man lämna extremisternas utopier därhän. Kort sagt: politikerna kan inte spotta på folket och förvänta sig lojalitet tillbaka.

Anders Eriksson

Björn i Bromma sa...

Enligt senaste opinionsmätningen från Demoskop: MP 5,5 %
För att travestera Winston Churchill:
"Aldrig har så få, förstört så mycket, för så många".

Anonym sa...

Jag undrar om inte lilla Annie hade lite otur när hon tänkte i dag.
Som genidrag var det nog en aningens överskattat.
Ok, LO kom på fötter, arga som bin och det var ju meningen.
MEN vill journalisterna bli osams med facket och applådera lagar med sämre löner för svarta, förlåt, flyktingar?Tankarna går annars till ett visst land i södra Afrika som drev den sortens politk låt vara med sämre argument än lilla Annie.
Det verkar inte bli helt bra när centerpartister träffas i grupp.Månggifte, tidelag och trettio miljoner nyanlända hade nog varit enklare att driva igenom än åtskillnadslagar.
AKB sitter på pottan nu omgiven som hon är av extremister.Ordentligt.På.Pottan.
En och annan kan nog tänka: hellre Jimmie än den där rabiata lilla Annie som partner.
Det var definitivt inte meningen.

Anonym sa...

Hej.

@Mansen66:

Jag undrar om det var nationalstaterna Grekland, Italien m fl Sydeuropeiska länder som misslyckades, eller om det var EU som misslyckades med att dels hålla en fungerande yttre gräns (vilken har angetts som en förutsättning för den inre rörligheten), dels misslyckades med identifiering och övrig process av invandrare vilka ville kunna röra sig fritt inom EU?

För innan vi hade 'öppna gränser', och all annan gemensam politik med EU, så fungerade den svenska invandringspolitiken bra, både för de som kom hit och för Sverige. Det var heller inga problem att som svensk resa i Europa före EG (senare EU) medlemskapet.

Låt mig använda en parallell: du bor i hyreskasern, säg femton våningar och sex trapphus. Två av portarna är låsta, två står uppbrutna, och två saknar helt dörr. I två trapphus finns fungerande hissar. Samtliga trapphus är förbundna. Låser du din ytterdörr om du bor i detta hus? Samarbetar du med grannarna på ditt eller angränsande våningsplan för att ha uppsikt över vem som kommer och går, och vilka boenden som har kriminella kamrater som gäster? Eller låter du dörr'n stå olåst när du går hemifrån? Det är en skillnad i skala, inte princip.

Man kan bygga ut den metaforen med att det i huset bor en familj i etagevåning, och som äger flera lägenheter i vilka man låter främlingar bosätta sig gratis och utan kontroll. Känns det tryggt att bo så?

Ett EU för minimerande av handelshinder och därur sprungna konflikter, ja tack.
Ett EU som ett Frankensteins monster av fransk byråkrati, tysk naivitet och offerkofta, grekisk-italienskt ansvarstagande, engelsk arrogans (Perfidious Albion!) samt nordisk trögtänkthet och romantisk idealism? Nej, aldrig!

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Mansen66 sa...

Hej Rickard,

Jag upplever att människor vill vara fria. En fri människa kan lämna en dålig omgivning och söka sig till en ny, och verka där istället. Den friheten är fundamental, och det hoppas jag du håller med om. Den driftiga människans frihet att söka efter det bättre.

Dock går det inte om man är en klantig nationalstat, som vi är. Hans Li Egnells blogg är tydlig i detta, hur ambitionen och resultatet så skiljer sig åt.

Så är drömmen död? ännu en enkel frihet som vårt politiska skikt schabblat bort?

Ja nästan- Det som händer nu funkar ju inte, det är ju ett som är säkert.
Men det går att göra något. och någon försöker. Guy verstadt, Alliansen liberaler och demokrater färsäker få EU att ta ansvar och att göra situationen hanterbar. Kommer han lyckas? antagligen inte. men det är det halmstrået jag ser, där våra nationella regeringar inte ens förstår problemen lyckas han i alla fall formulera en lösning. Det här anförandet specifikt påverkade mig:

https://www.youtube.com/watch?v=rVJL1vDaoP0

Den här videon fick mig att börja tänka om. Med hopp och med vilja att hitta lösningar, inte bara se olösliga problem.

MVH
Mansen66Anonym sa...

Jag vet inte jag.
Är det avgörande vilken ism som har mest fel eller rätt just nu rent teoretiskt?
Handlar det verkligen om att tro?
Eller att visa tecken på intellektuell spänst?
Imponera med oantastliga åsikter?
Stapla honnörsord och vifta med klassikerna och taktisera?
Eller finns det en verklighet att förhålla sig till? På riktigt?
En alldeles verklig verklighet?
Om det är så är det ju helt möjligt att de politiska teoretikerna blir körda av banan av pragmatikerna och de verkliga handlingarnas män.Det är ju inte som att tiden står still och inväntar svar från de djupa diskussionerna.

Anonym sa...

I det här anförandet pläderar Guy Verhofstadt för att EU ska bli en konfederation, ett Europas Förenta Stater.

Se https://www.youtube.com/watch?v=LlXbz_s2W90

Det får mig att dra öronen åt mig. Europas länder bör samarbeta i de frågor där det går att hitta gemensamma intressen, men inte mer än så. De senaste åren har visat att samarbetet har byggts ut för snabbt och att det är åtskilliga saker som man inte har diskuterat i förväg.

Däremot migrationsfrågan är en fråga där Europas länder bör samarbeta, tycker jag. Den frågan löses effektivast tillsammans. Där har Verhofstadt en stor poäng.

Anders Eriksson

Utlandssvensk sa...

@ Mansen66,

"hur ambitionen och resultatet så skiljer sig åt."

Jag håller inte med!

Ambitionen har varit att ersätta en homogen befolkning med en mångkulturell. Detta har varit en extremt öppen och tydlig målsättning och en förkrossande majoritet av befolkningen har gett sitt stöd till detta i flera val. Och nu har vi lyckats! Ambitionen är med andra ord exakt lika med resultatet! Vi har själva bäddat sängen, nu är det bara att krypa ner och ligga i den. Enjoy!

Och det har i princip inget att göra med EU. Det finns fullt med EU länder som har haft nästan noll immigration från 3je världen.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

jag undrar vad som har varit det drivande för svenska makthavare med att ha vidöppna gränser.

Jag har tidigare benämnt det officiella Sveriges självbild som en självskadebenägen tonåring. Det finns emellertid en oerhört narcissistisk sida hos svenska makthavare där de anser att allt skall kretsa kring dem. Extremerna i detta avseende personifieras av Fredrik Federley och Johanna Jönsson.

Fd moderat sa...

Finlands president talar klarspråk Sådana här diskussioner ses som rasism i Sverige. Det handlar emellertid om vilka värden vi skall skydda.

Jag anser att Sverige endast skall ta emot kvotflyktingar, avvisa alla andra och sedan bara ta emot kvalificerade arbetskraftsinvandrare.

Anonym sa...

Kan någon redogöra för hur M:s immigrationspolitk ska kunna förenas med C:s?
För om inte det går så finns det väl knappast någon Allians mer än i drömvärlden?

utlandssvensk sa...


"jag undrar vad som har varit det drivande för svenska makthavare med att ha vidöppna gränser."

Man kan självklart bara spekulera. Men som jag ser det har de flesta varit fångade i någon form av godhetsmegalomani. T.ex skulle jag utan tveka sätta in Palme och Westerberg i den kategorin.

Men det finns en märkbar avvikare, nämligen Reinfeldt. Han led inte av något som helst godhetskomplex utan tvärtom av ren ondska, dvs. hat mot svenskar.

Man fältet är väl öppet för andra åsikter! Kan ju bli en spännande fråga för framtida historiker.

Anonym sa...

Ygeman säger att Sverige kommer att utvisa upp emot 80000 flyktingar. Är detta möjligt? Jag tror att det är möjligt om politikerna vågar fatta förnuftiga beslut. Nu skall jag ge dem ett par tips.
Först och främst borde det lagstiftas om att de som betalar svartlöner blir skyldiga att retroaktivt betala marknadsmässiga löner till de som de haft svartjobbare anställda. Arbetsgivaravgifter skall kunna krävas in omgående oberoende av om svartjobbarna hittas eller inte. I de fall svartjobbarna inte hittas skall svartjobbarnas marknadsmässiga löner i deponeras hos länsstyrelsen och källskatt skall dras. Dessutom skall det finnas ett huvudentreprenörsansvar för näringsidkare som utnyttjar företag med svartjobbare. Denna åtgärd skulle troligen fånga upp många svartjobbare i Sverige, vi skulle få in mera skattepengar till staten och det skulle öppna för riktiga anställningar av arbetslösa.
En annan åtgärd som borde ge resultat skulle vara att de bidrag som betalas ut till de som fått ett avvisningsbeslut betalas ut kontant på polisstationer.

Anonym sa...

Svensk undfallenhet kommer att visa sig som vanligt.Ingen kan väl tro på riktigt att de som flyr för sina liv, som statsministern brukade säga, tänker lämna frivilligt?
Varför skulle dom det?
Dessutom tas många inte emot i hemlandet ens i utbyte mot svenska mutor.
Allt som behövs är några demonstrationer med gapvänstern längst fram eller någon våldsam konfrontation och Ygeman ändrar åsikt igen.Ingen som inte vill ska behöva åka.När sen nya våldsamma konfrontationer uppstår får vi väl be FN ta över?

Anonym sa...

Tror inte den högt ärade ministern Ynkeman kommer få fart på några s k utvisningar, i alla fall inte med polisen som går genuskurser samt utbildning i normkristisk brottsutredning. Svensk polis fixar mest av att trakassera skattebetalande svenne banan

utlandssvensk sa...


"Svensk polis fixar mest av att trakassera skattebetalande svenne banan"

Svenne innebär goda möjligheter till inkomster och liten personlig risk. Slobodan och Muhammed är tvärtom. Vem skulle du helst jaga?

När länder genomgår en "thirdworldization" finns det en stor risk att polisen utvecklas till att bli bara ytterligare ett gäng som söker livnära sig på de rester av produktiva medborgare som finns kvar.

Men det går absolut att undvika. Rekrytera poliserna uteslutande från gruppen som ska skyddas, ge dem höga löner samt i princip fria händer att använda våld mot problemgrupperna. Sen måste de också vara många och tungt beväpnade. Det fungerar! Men är det någon som tror att det kommer att genomföras?

Anonym sa...

Hej.

@Mansen66:

Så lösningen på det du ser som ineffektivt och en orsak till dagens katastrof är en större nationalstat, utan dominant etnisk grupp? För det är det en federal Europa-stat är.

Din frihet i en stat eller ett samhälle är aldrig större än vad kollektivet tillåter dig att ha. Kollektivet är starkare än individen i varje konflikt. Om den dominanta gruppen inom kollektivet då inte tillerkänner dig rätten att klä dig som du vill, utan påbjuder ett plagg, och straffar dig socialt och fysiskt för avvikelse (och det värsta brottet är ju att visa att avvikelse är möjlig); hur fri är du?

Alla människor är inte lika värda. Alla människor är nämligen inte likadana, vilket är en förutsättning för lika värde. Dessutom, om alla är lika värda är alla lika värdelösa.

Att säga att alla människor vill ha frihet är en banal sanning om du inte definierar vilka friheter det rör sig om, och dubbelt så om du inte visar att alla folkgrupper har samma definitioner och innehåll i sina frihetsbegrepp.

Vi som jobbar inom skolan hör ofta en liknande floskel: alla barn vill göra rätt. Alla människor vill vara fria. Allt åt alla. Min frihet att inskränka din frihet då? Eller tvärtom? Den klassiska liberalismen hade mer att erbjuda, då den var klar över att människan måste civiliseras för att kunna beredas tillträde till den moderna västerländska staten, och att det var medborgarens moraliska ansvar att hålla staten på armlängds avstånd. Den moderna liberalismen, som Centerpartiet omfattar, är lika utopiskt verklighetsfrämmande som (national)socialism eller anarkism.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Alliansen sitter still i båten nu, och vill vänta på att "S,V och MP" ska förintas på riktigt, kosta vad det vill. Därför vill dom inte ta ansvar, dom snackar nu bara för att visa att vi kan om vi vill, så därför ska ni rösta på oss när det är dags att slakta regeringen. Då tar dom SD politik mm, för då har dom 100% stöd att införa sådan politik, det handlar om timeing. Sedan är allt detta med fotvandrarna en global aktion iscensatt av högt uppsatta personer, och även korrupta politiker i EU och Sverige som vet hur man försvagar nationalstater, Sverige är väldigt lättlurade och plus är att ha en God-regering med goda människor är ett enkelt byte att krossa. Framöver så får vi se "Löfvens vänta och se-strategi" tills allt krashar ihop.

/Y

Somebody is wrong on the internet sa...

Alliansen samlar nu kraft inför 2018, och det lär behövas eftersom det är då som integrationsproblemen hopar sig på allvar. De som sökte asyl hösten 2015 kommer att få TUT/PUT under 2017/början 2018. Sedan börjar allvaret. Alliansen har en hög svansföring när det gäller integration, men jag är övertygad om att de kommer att misslyckas, precis som de gjorde 2006-2014, och som nuvarande regering gör.

Fd moderat sa...

Det är en skrämmande okunskap om hur immigration funkar och vilka effekter den har på det mottagande samhället hos de framträdande hos centern i denna fråga.
I stället för att läsa vad forskningen säger i frågan har de läst Migrationens kraft av Norberg/Segerfeldt som innehåller massor med felaktigheter och önskedrömmar.

Av den anledningen finns det inga skäl att lyssna på centern eftersom de bygger sina visioner på religion och inte fakta.