söndag 14 september 2014

Bästa tänkbara valresultat


Sossemoderaterna backar. Sossarna gör ett nytt katastrofval. Miljöpartiet rasar samman efter att med stort självförtroende ha siktat på att bli tredje största parti. Vänsterpartiet ligger i princip stilla, trots partiledarbyte. Och Fi kommer inte in.

Samtidigt blir Sverigedemokraterna vågmästare. Ett härligt parlamentariskt kaos väntar. Detta är det bästa tänkbara valresultat med de givna förutsättningarna.

Vi slipper Beatrice Ask. Vi slipper Erik Ullenhag. Vi slipper också Fredrik Reinfeldt, som förmodligen kommer avgå som moderatledare inom inte alltför lång tid.

Detta blir en nöt att bita i för Stefan Löfven. Miljöpartiet ser inte ut att göra ett bra val, vilket gör att S+MP+V inte räcker för att ens närma sig en riksdagsmajoritet. Första prövningen kommer vara den första budgeten. Som SD kan fälla.

Det blir roligt det här.

Skit på dig!

11 kommentarer:

Amnexis sa...

Jippie!!

Ska fan röka mig en fet gås och öppna en kall öl! Detta ska firas!

Och vi slipper Gudrun.

Sen Hans, har du sett att FB hackat ResearchGruppen/Piscatus?

https://www.flashback.org/p50352925#p50352925

Flasback har redan hittat intressanta kopplingar mellan Piscatus/RG och medlemmar i Granskningsnämnden. Inte undra på att inslag med en tydlig bias mot SD aldrig fälls..


Följande är listade (Boolean True) som Admin:
martin.fredriksson@piscatus.se
mikael.ekman@jarowskij.se

http://expomakt.wordpress.com/mikael-ekman/

Ekman skall enligt denna site vara sambo med Daniel Pool, vilket gör att vi i sådana fall har en direkt koppling mellan expo och researchgruppen.

Anonym sa...

Jag önskar all kaos åt sossarna och vänstern

Jerker Montelius sa...

Reinfelt avgår
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/valdagen_3913654.svd?sidan=19

Anonym sa...

:) Ja, jag måste säga att valresultatet är ett knäpp på många fisförnäma näsor.

Det ska bli mycket intressant om drevet efter SD kommer att fortsätta med samma intensitet och att istället för 5.7 så blir det ca 13 % av de röstande som idiotförklaras.

Optimismen i mig hoppas på att de vettiga skribenterna, de som faktiskt försökt analysera djupare än att stanna vid rasism, får blodad tand och att fler vågar följa.

Det ÄR den misslyckade integrationen som är största faktorn samt det totala sveket från de större städerna som knappt tar emot några asylsökande i jämförelse med småorter i hur många län som helst.

Är man för sansad invandring och fungerande integration, ett hyfsat försvar och kärnkraft, så finns det absolut inget parti annat än SD som stöder alla tre. Inget annat parti ens stöder både försvar och kärnkraft. Resten är det mer suddiga gränser på och sånt som vinst i välfärden bryr jag mig inte om så länge resultat levereras.

Ok, jag tror inte riktigt att SD ens skulle orka med allt, men med min röst på SD så vill jag visa de övriga, just att ingen av dem platsar på min önskelista. De har jamsat för mycket.

zokrates76 sa...

Prima!

Falken sa...

Kan bara instämma till 100%. Och kanske tillägga att det är en stor seger för demokratin att SD lyckas med att mer än fördubbla sin röstandel trots att hela det politiska och mediala etablissemanget gjort allt för att krossa både partiet och Jimmie Åkesson under den gångna valrörelsen.

Det finns uppenbarligen ett stort antal människor som tänker självständigt i detta land, och det inger ett visst hopp inför framtiden.

Christoffer sa...

Katastrofval är att ta i. Som Löfvén sa, vi har inte längre fem partier som slåss om rösterna. Känns som att media varje gång glömmer detta faktum i sina analyser. Att S lyckades hålla fortet, och till och med gå fram lite, trots SD:s kraftiga framryckning är klart godkänt för dom.

Den stora överraskningen för mig var MP:s resultat. Ska inte utesluta att Romsons tal spelade in, men främst tror jag att MP helt enkelt varit överskattat i undersökningarna. Varför ska jag låta vara osagt.

Anonym sa...

Det var inget bra resultat. Vänsterhörnan kommer att intala sig att de fått ett mandat.

Fi ger inte upp när det var så nära och resten av partierna kommer inte att släppa de rösterna utan en kamp.

Ska lika Alliansen falla så vore det bättre om de överlödiga partierna blev färre.

SD kommer inte att göra nåt bra.

/B

Amnexis sa...

Christoffer:

Samtidigt kan vi konstatera att medan SD konstant undervärderats i i stort sett alla opinionsundersökningar, medan FI (och MP) konstant övervärderats.

Vad kan detta bero på?

Jag har min teori:

Efter valet till EU så finns det på Valmyndighetens hemsida kartor över partierna resultat i respektive valkrets, är man då kritisk till SD och saknar skrupler som undersökningsledare (heter det så?) på våra opinionsinstitut, kanske man ser till att ringa till fler områden där FI och MP gick bra i EU-valet, och ringa färre samtal till de områden där det gick bra för SD...?

Eller så är det så enkelt att efter all häxjakt på SDare så vågar folk helt enkelt inte uppge SD när någon okänd person ringer.

Hursomhelst är det intressant att det BARA är SD som ständigt glöms, underskattas i mätningar, hånas, får negativa epitet framför partinamnet när de omtalas i media.
Samtidigt som the usual suspect; MP, V och FI ALLTID överskattas istället.

Den som påstår att gammelmedia (ink SVT/SR) INTE kampanjade för FI har en lång och brant pedagogisk uppförsbacke framför sig.

Anonym sa...

Amnexis:

Nu finns uppgifter om hur medierna och staten samverkar för att motarbeta SD så gott de kan.

Svt, RG, AFA och EXPO samarbetar frenetiskt i sin kamp emot SD. Bra att personer har blivit upprörda och granskat Aschberg, som är deras ledare, och kan göra precis som de kriminella slöddren gjort mot dem - dvs granska dem och lägga ut känslig information.

Jag tror nätets hackare, speciellt Flashbacks användare inte är särskilt glada över Aschberg & Companys tilltag. Det lär stå dem dyrt.

/ Magne

Anonym sa...

Bildtext: äntligen, nu kan jag spela nätpoker
/B