måndag 5 maj 2014

Nu växer Piratpartiet


Hur jag ska rösta i riksdagsvalet har jag ännu ingen aning om. Däremot är min röst i Europaparlamentsvalet, hur mycket jag än ogillar att legitimera detta val, lätt att lägga. 

Eftersom jag värdesätter personlig integritet och internets frihet, eftersom jag är stark motståndare till det övervakningssamhälle som har skapats och eftersom i princip alla partier står på fel sida i dessa frågor finns bara ett val: Piratpartiet. 

Jag avstod från att rösta 2009. Men denna gång kommer jag att rösta på Christian Engström (PP). Jag vet att Piratpartiet har gjort skillnad i parlamentet, och som utvecklingen i EU ser ut behövs motståndsfickor som åtminstone ger ett litet hopp om att det går att vinna segrar ibland.

Nu ökar Piratpartiet i opinionen - från 2,4 till 3,1 procent, enligt Skop (PDF). Partiet syns mer i medierna, och valrörelsen har bara börjat. Ett mandat är inom räckhåll. 


6 kommentarer:

Anonym sa...

Legitimerar du inte bara systemet genom att rösta?

http://www.youtube.com/watch?v=t5FNDRgPOLs

Hans Li Engnell sa...

Jo. Det är det svåra valet.

Amnexis sa...

Finns ju en del som påstår att man legitimerar systemet om man inte bryr sig heller. Du ger bort vinsten på walk-over så att säga. Jag vet inte säkert, men att svenskarna skulle få till en sådant massivt röstskolkande att det ger någon märkbar effekt på hydran i Bryssel är väl mera tveksamt...

Jag ger anonym 20:51 en stor poäng, men att inte rösta EU-kritiskt just nu är ju bara att förlänga plågan anser jag.

Anonym sa...

@ Amnexis

http://www.freedomfeens.com/wp-content/uploads/2014/04/Statist-voting-logic.jpg

Vad är i övrigt EU-kritisiskt? Är inte PP lika Sverigekritiskt?

Amnexis sa...

Anonym 09:23:

EU-kritik = Kritik mot den framväxande överstatligheten inom EU. Där både politisk och fiskal makt centraliseras till Bryssel. Kritik mot att vårt självbestämmande minskar i takt med att EU-hydran växer sig större.

Gärna handelssamarbeten, men inte överstatlighet.

Är man EU-kritiker så är man politisk motståndare till bl.a. Cecilia Malmström och denna man, Guy Verhofstadt:

http://youtu.be/Rr1L-v5dzk4

http://youtu.be/bxgUm5VciM0

/ Enligt Amnexis


Sverigekritiskt? Ja, det kan man t.o.m. beteckna SD som. De är kritiska mot dagens Sverige.

Jag vet att du vill att du och din trädgård ska vara sin egna lilla "stat". Men det scenariot är vi så långt borta ifrån så det ligger nästan närmare att drömma om en liberal koloni på månen...

Anonym sa...

Piratpartiet hade kunnat vara ett alternativ för mig-om de inte kampanjat för obegränsad bidragsinvandring.