lördag 5 november 2016

Vad är väl en fest på Grand Hôtel...


Ett antal nationalistiska och EU-kritiska partier träffades på Grand Hôtel under fredagen för att dela ut vad som beskrivits som ett "alternativt Nobelpris" eller ett "europeiskt frihetspris". Pristagare var den tjeckiske expresidenten och EU-kritikern Václav Klaus.

Sociala medier löpte amok som brukligt. Mer anmärkningsvärt än de förväntat sinnesslöa utspelen på Twitter om ett "farligt toppmöte" är DN:s frontalangrepp på Grand Hôtel. Tidningen ger sig på hotellets marknadschef och kräver svar. Eller, som DN uttrycker saken, ger chefen "chansen" att uttala sig. Vilket hotellet av policyskäl aldrig gör (något som DN-journalisten rimligen redan visste, men det ser ju alltid bra ut när någon vägrar svara).

Uppenbarligen anser Peter Wolodarskis publikation att det är en av landets stora morgontidningar, inte hotellets ägare, som ska bestämma vilka som får hyra hotellets lokaler. Den som inte följer denna rekommendation får räkna med ett drev.


DN beskriver att faktumet att Grand Hôtel upplåter sina lokaler till bland andra SD har mötts av "massiv kritik". Hundratals (!) personer har gått in på hotellets Facebooksida och gett det en etta i betyg. Hundratals, minsann.

Man får tycka vad man vill om SD, Ukip och övriga som samlades på fredagen. Men Nigel Farage är inte "högerextremist". Inte Václav Klaus heller (om nu inte "EU-kritiker" plötsligt har blivit synonymt "högerextremist"). Och vilka är egentligen de där inbjudna nazisterna och fascisterna? Gyllene gryning var inte inbjudna. Inte stöveltramparna i Jobbik heller. Inte Front National. Inte ens Sannfinnländarna och Dansk folkeparti fanns på plats.

Om det är landets större tidningar som ska avgöra vilka partier och expolitiker som får hyra lokaler har vi ett stort demokratiskt bekymmer. Bevare oss väl för en sådan utveckling.

Kanske är det Göran Persson som har sagt det bäst: "DN är en riktigt otäck tidning".

24 kommentarer:

Anonym sa...

Mr Schyffertonomics finns på TV4PLAY med tillhörande pruttljud och sedvanligt finger.
Med i beräkningen finns tydligen inte hur det känns i den Schyffertska plånboken när krogshowen bojkottas? Tänkte inte på det.Heller.
Så länge Schyffert har råd med med pizza och Netflix är han ju nöjd har vi förstått.Skatteplanerandet som ger utrymme till att bo i samma trappuppgång som Fredda Reinfeldt är ju ingenting Henke Schyffert bekymrar sig om offentligt.Det tillhör sådant en god vänster talar tyst om.

En stilla förhoppning om att Schyffert har pruttat och fisit och bajsat och grisat sig ur nationalekonomiska resonemang för gott när jag i varje fall.

Anonym sa...

Vi har redan problem med uthyrning av lokaler. SD fick inte tillträde till lokaler i Norrtälje nyligen när Ian W skulle tala.

Fd moderat sa...

Det är självklart att det är mycket värre att SD får hyra in sig på Grand än att mordfrekvensen i de kulturberikade förorterna ligger på nivåer som närmar sig 20 på 100 tusen/invånare. Det är samma nivåer som i Chicago. Eller för den delen, det skulle placer de här områden bland topp 20 i världen om det vore egna länder.
Men som Reinfeldt sa, Sverige blir mer spännande.

Björn i Bromma sa...

DN och övrig vänsterflum har inget seriöst att komma med.
Det luktar desperation.

Anonym sa...

Fd moderat
varenda MSM förbereder den totala kapitulationen med rubriker som : svårt att stoppa skjutningarna.Vi får vänja oss helt enkelt.I varje fall tills dom träffar rätt.
Tills dess kan svansen sysselsätta sig med att lajka på FB så kånner dom sig lite delaktiga åtmindstone.

Anonym sa...

Hej.

Ser fram emot att någon bloggare gräver fram vilka andra som gästa Grand Hôtel genom åren.

Hittar vi någon saudisk nobless månntro? Kanske en eller annan rumänsk eller östtysk partifunktionär från förr?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Åsiktspolisen Peter Wolodarski blir bara obehagligare och obehagligare.

Anonym sa...

Mycket bra sammanfattat

Anonym sa...

Desperationen på ledarsidorna och kultursidorna när festen inte kan tvingas att ställas in och utkommenderad nätsvans inte ens klarar att sänka Grands betyg på Facebook tillräckligt!
Anders Lindberg kavlar upp ärmarna och ropar in Schyffert, Ernman, Gardell, Arnstad och alla de andra tunga trollen.
- NU DJÄVLAR SKA VI GÖRA ÄNNU MER AV DET SOM INTE FUNKAT TIDIGARE TILLS DET FUNKAR skriker han i falsett.Sima och Virtanen hukar sig för andedräkten och lyder.
Hur var det nu Einstein definierade en idiot? Något med att upprepa sina misstag och tro att resultatet bli annorlunda varje gång har jag för mig?

Anonym sa...

Tydligen oroligt på Sergels torg.Olika nyanser av liberaler med polis till häst emellan.
- Det är svårt att få stopp på såna härna sammanstötningar dårå säger en källa inom polisledningen.Vi får hoppas det stannar vid verbala angrepp eftersom polisen vid upprepade tillfällen haft lite svårt att få stopp på skjutningarna.
Det bästa vore om de gick in och avföljde varandra på FB tänker jag.Ja tom näthatade ett tag kanske? Vi vet ju i varje fall vad Aftonbladets ledare kommer att handla om imorgon.
SD-festen på Grand så klart.En anonym personal som inte ville servera packet.Precis!

Anonym sa...

Sedan länge duger DN inte till något annat än att packa in fisk i.

Anonym sa...

Ser att Bjurwald lagt upp en hänvisning till ETC i sin Twitter. Foliehattskommunism räknas som gott för DN. Det är märkliga tider.

Peter Andersson sa...

Dessutom är namnet "Grand Hotel" en kulturell apropriation, visserligen en anglofil sådan, men ändå...

Anonym sa...

Nu går MSM in och lägger sin tyngd bakom vänstern (vad annars?) vad det gäller Grand.
Grands betyg har fallit och andra stora event bokar av lyder berättelsen.Naturligtvis inte ett ord om att vänsteraktivisterna stött på patrull när SD:are och vanliga medborgare gått in och stöttat Grand.Naturligtvis inte ett ord om att vänsteraktivister inte bör vara de som avgör vem som får boka en lokal i en demokrati.
Det är ju inte den berättelsen Schibsted och Bonniers vill berätta om man säger så.

Anonym sa...

Och som på given order hakar SVT på drevet.Eller som på - det är väl på given order?

Anonym sa...

https://www.amazon.com/SJWs-Always-Lie-Taking-Thought-ebook/dp/B014GMBUR4

"SJWs Always Lie: Taking Down the Thought Police av Vox Day" ger fullt användbara råd, både hur man enskilt kan bemöta vänstern, men även hur en mera övergripande strategi kan se ut. Väldigt osvenskt i.o.f.s., men vänstern i Sverige kan inte längre bemötas fisförnämt borgerligt och artigt. Det är hög tid att sluta gnälla och slå tillbaka hårt med deras egna metoder. De är inte så svåra att kämpa ner, egentligen.

Anonym sa...

Klaus och Farrage får sällskap av Trump enligt dagens Aftonblad som går full Arnstad och all in.
Är det någon som tvivlar på att det kommer våld?

Fd moderat sa...

På hotels.com ligger fortfarande ratingen på 4,7- Där räcker det inte med ett enkelt klick. De som brukar spendera sina pengar där lär knappast bry sig utan det är folk som ändå aldrig sätter sin fot där.

Anonym sa...

Haha
Aftonbladet,SVT och DN surar bara.Numera har de positiva recensionerna gått förbi på Fejsboken så agendajournalisterna och den förenade gap-vänstern tvingas inse att inte ens klick-kampen går deras väg.Som det svider!

Anonym sa...

@Haha
Så rätt så och det RIKTIGT INTRESSANTA är att det är på Fejjan.
Varför? Jo för att de flesta alltså är riktiga människor med sina riktiga namn.
Som alltså skiter i research-STASI och Loan Sundman, som alltså skiter i Värdegrunds-inkvisitionens skampålar.Snart får MSM dreva och rasa mot sociala media.SvD har förbereder sig.Tiden när man kunde få ihop en artikel igenom att para ihop några som rasade på sociala media med den egna agendan och sedan gå på lång-lunch är över.Dessutom, det RIKTIGT INTRESSANTA är att folk skiter i Värdegrunds-inkvisitionen.
Det är dessutom RIKTIGT RIKTIGT INTRESSANT!

Anonym sa...

I ett pressmeddelande viker sig Grand för gap-vänstern och pudlar.Nyss stigande siffror lär snabbt sätta igång och dala.Nu sitter Grand verkligen i skiten och har i slutändan bara visat upp en mycket töjbar ryggrad och en imbecill krishantering.Så typiskt svenskt!
Lycka till och en glad fortsättning säger jag.Och menar det!

Anonym sa...

Pia Djupmark vd på Grand säger nu att gästerna måste dela hotellets värdegrund för att få komma in.Så Wallenbergarna, Djupmark och Grand delar värdegrund med Saudiarabien då förstår man.
Med fullt stöd från den förenade vänstern.
Däremot är inte vissa partier från EU välkomna.På grund av värdegrunden.
Det här blir kul - skitkul! Vilka fler är välkomna?
Assad?
Erdogan?
Kim?
Al-Bahkri?

Anonym sa...

Det allra roligaste i den soppan är alla vänsteraktivister som inte fattat
att de numera delar värdegrund med Putin,saudiska prinsar och Wallenbergarna.
Och hur kul är inte det?

Anonym sa...

Nej,nej,nej och åter nej.Det riktigt roliga är att SD + vänorganisationer nu bojkottar Grand.Men minen på VD när hon upptäcker att gäster i framtiden ska ha fått värdegrunden kontrollerad av extremvänstern innan avtal kan tecknas skulle jag allt vilja se.För att inte tala om minen på chefens chef.
Ack finge jag ändå
som en fluga på väggen
sitta då!