Frihetliga perspektiv på aktuella händelser med fokus på rättssäkerhet, kroppslig autonomi - och lite Kina (从个人视角解读法治,时事,自由主义与中国事件)
måndag 13 februari 2017
Ett rosa fiasko
När valnatten i september 2014 led mot sitt slut fanns det både skäl att andas ut och att förfasas över framtiden.
Andas ut för att populisterna i Feministiskt initiativ inte klarade riksdagsspärren och därmed missade chansen att utgöra ett potentiellt regeringsunderlag för Stefan Löfven. Förfasas för att de kommit in Stockholms stadshus och nu skulle utgöra just ett underlag för en rödgrönrosa majoritet.
Fi hade högtflygande planer, men som ett nytt och oerfaret parti blev det en lätt match för mer erfarna socialdemokrater och miljöpartister. När ansvarsområdena fördelades fick S posten som finansborgarråd, MP miljönämnden, trafiknämnden och socialnämnden medan V fick ansvar för bland annat äldreomsorgen. Fi fick ingen nämnd eller rotel utan ett ordförandeskap i ett nyinstiftat råd för mänskliga rättigheter bestående av sex politiker och sju företrädare från grupper som Unicef, RFSL och Kvinnors nätverk. De har träffats ett tiotal gånger och pratat.
Officiellt är MR-rådet ett rådgivande organ för Stockholms stads ledning i "frågor som rör jämställdhet, normkritik, antirasism, icke-diskriminering och tillgänglighet". I praktiken har det mest blivit en dyr samtalsklubb, vilket fick moderaten Cecilia Brinck att hoppa av. Hon tyckte väl att hon kunde göra bättre saker med sin tid.
Detta råd var något Fi hade gått till val på och liknade därmed en rosa seger. Men nu två och ett halvt år senare kan vi konstatera att det inte har lyckats med någonting. Partiets gruppledare Sissela Nordling Blanco, sjukskriven i ett år för utmattning kort efter valet, är ändå nöjd med inflytandet. Det har nämligen även skapats ett kansli för mänskliga rättigheter, vilket befolkas av tio tjänstemän. Chefen tjänar över 100 000 kr i månaden.
Men det kunde vara värre. Fi hade kunnat få större inflytande över budgeten, förbjuda "sexistisk" reklam i stadens offentliga miljöer och ställa till mig allsköns dumheter. Det blev en samtalsklubb och en dyrt kansli.
Kanske var detta priset vi fick betala för att hålla Fi borta från reellt politiskt inflytande och att skriva in blanco-checkar till stadens skattebetalare. I så fall har det nog trots allt varit värt det.
SvaraRaderaDet här rådet för mänskliga rättigheter låter ju ganska harmlöst. Men det är en rimlig gissning att F! har sneglat på Kanada här. Där har man nämligen sen länge en "Human Rights Commission", som har utvecklats till ett rent terrorinstrument mot dissidenter. Flera av de mest framstående systemkritikerna i Kanada, som t.ex Mark Steyn, har fått stå till svars inför denna kommissions helt egna domstol.
Kanada och Sverige anses allmänt vara ledande i grenen feministiskt vanvett och med all sannolikhet finns det omfattande kontakter mellan de galna tanterna i de två länderna.
Som ett sidospår finns det en väldigt kul story kring en kvinnlig dissident och libertarian i Kanada, Lauren Southern. Hon gick helt fräckt och registrerade sig som man! Det är som taget ur en kafkabok, men väldigt sevärt:
https://www.youtube.com/watch?v=gGpZSefYvwM
Hon använder sen detta för att trycka till radikalfeministerna. Deras reaktioner är helt obetalbara. Måste ses:
https://www.youtube.com/watch?v=x7vHvclMgYI
För övrig kan man nämna att hon jobbar för Rebel Media, grundat av Ezra Levant. Han är en av dem som har fått besöka The Human Rights Tribunal!
Men det här med hijab nu då? Hur ställer sig Sissela Nordling Blanco till hijab?
SvaraRaderaSlips har hen ju men hur är det med hijab?
Eller riskerar ett svar på frågan att sända Sissela Nordling Blanco in i en ännu längre sjukskrivning?
Kanske ända fram till efter valet 2018?
Finns det någon sammanfattning av deras bravader i Europaparlamentet?
SvaraRaderaEtt skamligt systemfel som tillåter ett sådant parti öht.
SvaraRaderaHade det varit ruter i de övriga partierna hade detta kansli stängts ner och F! Lyfts ut bokstavligt.
Nu är det inte så , och då fortsätter eländet.