# Assadregimen fortsätter dödandet. Efter att både Ryssland och Kina lagt in sina veton blir det inget FN-krav på avgång för Bashar al-Assad. Ryssland ansåg att säkerhetsrådet inte bör "välja sida i ett inbördeskrig" och Kina vill som vanligt inte lägga sig i andra länders inre angelägenheter. Därmed kan övriga länder inte göra så mycket annat än att titta på när massdödandet av civila fortsätter i Assads förtryckarstat. Efter den framgångsrika insatsen i Libyen kan konstateras att FN åter är sig likt och gör - ingenting.
# Demonstration mot ACTA. Under lördagen den 4 februari hölls demonstrationer mot ATCA-avtalet i en rad svenska städer. Ilskan är stor över hemlighetsmakeriet, men som medlemmar i det allt annat än transparenta EU är detta något vi lär få vänja oss vid. Och än är frågor om integritet, frihet på nätet och rättssäkerhet inte något som engagerar de breda folklagren - och ännu mindre politikerna.
# Forskning läggs ned. Efter Saabs konkurs, då flera tusen personer blev arbetslösa i Västra Götalandsregionen, kommer nästa dråpslag: läkemedelsbolaget AstraZeneca lägger ned sin forskningsavdelning i Södertälje och en tusental personer blir utan jobb. Detta är långt allvarligare än att en liten biltillverkare i ständig pengakris försvinner. Tiden då läkemedel utvecklades i Sverige tycks förbi. Detta i ett land vars utbildningsminister anser att Sverige borde vinna Nobelpris, inte dela ut dem.
# Svenskt ja till europakten. Så fort Stefan Löfven tog över Socialdemokraterna vände partiet i frågan om europakten. S stöder nu regeringen i frågan och därmed är det i praktiken klart att Sverige går med tillsammans med 24 andra EU-stater. Det är svårt att skaka av sig känslan att detta är ett sätt att kratta gången för ett framtida svenskt eurointräde. För en regering som tidigare har ljugit svenska folket rätt i ansiktet vore detta inte särskilt konstigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.