Frihetliga perspektiv på aktuella händelser med fokus på rättssäkerhet, kroppslig autonomi - och lite Kina (从个人视角解读法治,时事,自由主义与中国事件)
måndag 14 november 2016
När privilegierna hotas
Sedan det omöjliga hände och Donald Trump blev vald till USA:s näste president har det stormat i debatten om orsakerna. Handlar det bara om arga vita män? Har västvärlden blivit rasistisk? Eller kan det kanske vara så enkelt att etablissemanget nu får precis vad det förtjänar?
I söndagens Agenda i SVT fick partisekreterarna från Socialdemokraterna och Moderaterna frågor om deras partiers roll i bland annat Sverigedemokraternas tillväxt. Det blev en pinsam tillställning. Både Lena Rådström Baastad (S) och Tomas Tobé (M) lyckades nämligen visa precis varför allt färre tror på deras partier. En stor del av tiden ägnades åt att beskylla det andra partiet för oansvarighet innan Tobé mot slutet kritiserade "feministisk snöröjning".
Om det är raka svar och en öppen och självkritisk diskussion som önskas är det alltid en dålig idé att bjuda in partisekreterare, som ju är partiernas egna förträfflighetsmegafoner. Du kommer inte få något vettigt ur dem. Därför gjorde Agenda egentligen Jimmie Åkesson en stor tjänst genom att först intervjua honom och sedan släppa loss två floskelgeneratorer från S och M.
I samma program stod DN:s Peter Wolodarski och GP:s Alice Teodorescu mot varandra för att diskutera medias roll i de nationalistiska partiernas framväxt. Wolodarski verkar övertygad om att Ryssland snart anfaller Sverige och att Donald Trump kommer se till att Nato kollapsar.
Alla domedagsscenarier är förstås överdrivna, och det är lite underhållande att just de personer som drev med begreppet "systemkollaps" till följd av migrantvågen nu på fullt allvar pratar om ett nytt världskrig och Hitler 2.0. De utmålar händelseutvecklingen i två uppmärksammade val 2016 som närmast steget före Harmagedon.
När bloggar och sociala medier slog igenom för ett decennium sedan fnös de traditionella medierna åt utvecklingen. Nu när alternativa nyhetsmedier på nätet lockar alltfler läsare och tittare är det dessa som är i blickfånget. Traditionella medier och de stora mediehusen räds givetvis en utveckling där alltfler vänder sig bort från dem och i stället till andra nyhetskanaler.
En del av förklaringen till vreden är att vänstern och den socialliberala högern inte varit särskilt framgångsrika i att skapa nya egna informationskanaler. De sitter fast i gamla strukturer och tycks oförmögna att hantera det nya medielandskapet. Det är kanske i detta sken vi ska betrakta medieutredningens förslag om ett nytt mediestöd förbehållet dem som "står för människors lika värde".
Fasan över Brexit, även från tidigare uttalade EU-motståndare inom borgerligheten, och Trumps valseger handlar inte bara om sakpolitiska skillnader. Det är en reaktion på de privilegier som nu hotas. I över hundra år har samma partier växelvis abonnerat på makten. De har vuxit ihop med staten och i förlängningen har även de stora medierna klistrat sig väldigt nära den politiska makten i ett slags symbiotiskt förhållande.
Denna treenighet ser nu sin ställning hotad på allvar. Nya krafter som misstror såväl det politiska som det mediala etablissemanget vinner alltfler människors förtroende. Många av dem kommer aldrig vända tillbaka igen. Det är inte ett dugg konstigt att detta väcker starka reaktioner hos dem som nu utmanas.
Alla som vill bevara status quo är nu nervösa. Det har de all rätt att vara. Det blåser isvindar mot etablissemangspolitiker, traditionella medier och politisk korrekthet.
Vi ser en motreaktion mot att partier och medier har satt sig i samma båt och vägrat se villkoren för stora delar av befolkningen. Vi ser en knuten näve i bordet mot att de etablerade partierna villat bort sig i diskussioner om sociala kön, genusteorier och identitetspolitik och därmed har glömt bort de grundläggande frågorna som berör människor i vardagen.
Motreaktionen har kanske bara börjat.
Men Hans, sitter du och kallar partisekreterare och tidningsredaktörer för faktaresistenta?
SvaraRaderaJournalisterna har också upptäckt att det finns nyord.
SvaraRadera"Ofta är det här ordbytandet ganska oskyldigt om den arbetslöse tycker det känns bättre att säga att han är mellan två jobb så gärna för mig. Men när man från makthavarnas sida använder ord för att försköna saker och ting då är det inte så oskyldigt längre. Då börjar man närma sig det Orwellska nyspråket. Ren politisk propaganda alltså. Ett av mediernas och journalisternas viktigaste uppdrag i allmänhetens tjänst är att hitta och avslöja sådana här nyord och inte okritiskt upprepa dem."
Komik på hög nivå.Inte okritiskt upprepa dem.Hitta och avslöja.Närma sig det Orwellska nyspråket.
Men sen kommer också avslutningen och just ingenting har förändrats.Om nu någon hade trott det..
http://www.journalisten.se/debatt/se-upp-med-hur-nyord-anvands
"En del av förklaringen till vreden är att vänstern och den socialliberala högern har inte varit särskilt framgångsrika i att skapa nya egna informationskanaler. De sitter fast i gamla strukturer och tycks oförmögna att hantera det nya medielandskapet."
SvaraRaderaVadå? Moderaterna och Socialdemokraterna och anhang har ju SvD, SvT osv. som megafoner. Varför skulle de behöva skapa nya "informationskanaler"? De finns dessutom på nätet, TV:n och tidning.
"Denna treenighet ser nu sin ställning hotad på allvar. Nya krafter som misstror såväl det politiska som det mediala etablissemanget vinner alltfler människors förtroende. Många av dem kommer aldrig vända tillbaka igen. Det är inte ett dugg konstigt att detta väcker starka reaktioner hos dem som nu utmanas."
Nätet hade gjort att de här herrarna på etablerade medier oavsett hade hotats. Ifall det inte varit invandring hade det säkerligen varit föräldraledighet, genus, skattepolitik etc. som folket hade haft alternativa medier och fått nya infallsvinklar. Medierna hade med eller utan gränslöst patos för asylinvandring och tredje världen och förkastande av Sverige sett sin maktposition överrumplad.
Några anspråkslösa förslag på nyord och ord med ny betydelse för en granskande journalist att granska.
SvaraRaderaUtan att för den skull antyda att orden på minsta sätt kommer från mediakåren.
Granska,granskande journalist,grävande journalist,journalist,EU-migranter,organiserade ligor,humanitära stormakten,Vi har råd,berikning,bejaka,värdegrund,papperslösa,ensamkommande flyktingbarn,
anti-rasist,rasist,fascist,nazist,global,rasar,twitterstorm,folkligt,allas lika värde,
utjämningsbidrag,utanförskapsområde,ett rop på hjälp,bilbränder,arga yngre män,äldre arga män,säkra rum,faktaresistens,filterbubbla,utmaning,tydlig med
Ger upp här.Orkar inte mer.Men någon direkt brist på uppslag råder dock icke.
Refugees welcome to Stockholm.
SvaraRaderaWe have inneboende for some of you in 70 places
so sorry but antirasister is so snåla och egoistiska
but the snöplogning is feministic isn't that great?
Anyways good luck to you in the humanitära stormakten!
DN:s webbupplaga har de senaste 4 mån haft som regel att publicera en anti-Trumpartikel som förstanyhet, där inget ämne har varit för trivialt då det handlat om att hamra hem tidningens inställning. Varje dag en ny "expert" som vetat att varna, skrämmas och förlöjliga. Agendajournalistik i sin fulla prakt! De läsare som letat efter konkreta förklaringar till Trumps exceptionella popularitet har sökt förgäves. Nu står Wolodarski & co där med brallorna neddragna inför öppen ridå och det är lätt att förstå hans tomma blick. Naturligtvis ter sig allt fullständigt obegripligt för denna homogena yrkesgrupp som för länge sedan kastat allt vad yrkesetik heter över bord.
SvaraRaderaNew York Times lär ha gått ut med ett öppet brev till sin läsekrets där de bett om ursäkt för sin dåliga och ensidiga bevakning av valet. Att tro på samma slags självrannsakan bland svensk media är förmodligen en utopi, men vore definitivt på sin plats. Åtminstone för de tidningar som önskar rädda den lilla trovärdighet som ännu återstår. I DN:s fall är hoppet sannolikt redan ute. Jag tvivlar på att särkilt många sörjer.
SvaraRadera"Motreaktionen har kanske bara börjat."
Jag skulle vilja påstå att motreaktionen i västvärlden nu har nått kritisk massa och börjar bli den starkaste politiska kraften. Övriga rörelser måste anpassa sig eller marginaliseras.
Men samtidigt är det viktigt att inse att Sverige skiljer sig kraftigt från andra västländer. Vi har länge, på alla sätt, haft det mest extrema klimatet både vad gäller politik och media. Att media i USA nu väldigt öppet tog ställning för Clinton och helt oblygt hårdvinklade i hennes favör var något som många amerikaner genomskådade och reagerade mot. I Sverige kan man dock tyvärr bara konstatera att media blev minst lika partisk redan för 20 år sen och att det sen gradvis blev värre och värre och kulminerade i rena hat- och förföljelsekampanjer inför valen 2010 och 2014. Uppenbara och grova lögner, t.ex angående innebörden av internationella konventioner på asylområdet, blandades med rent häpnadsväckande metoder för att jaga och hänga ut kättare.
Vidare har dessa metoder fungerat bra för etablissemanget i Sverige. Väljarna har låtit sig skrämmas och kuvas. Det är först nu som det börjar bli grus i maskineriet och det inte går lika lätt att framtvinga lydnad genom brunstämpling och skamstraff.
Men 7-klövern och media i Sverige har hållit på så länge och orsakat sådan enorm skada, att de med all sannolikhet inte kan ta risken att göra en jättepudel. Media i USA och UK är skadeskjutna efter Brexit och Trump. I Frankrike och Holland väntar sannolikt förnedring för de ländernas MSM nästa år, när Wilders och Le Pen lär sopa banan med motståndarna. Men journalisterna och politikerna i de länderna kan förlora utan att det uppkommer stora personliga risker för dem. De har varit kassa och odugliga och om de blir ersatta, lär de bara blekna bort. Men detta gäller absolut inte i Sverige. Lögnerna och hatkampanjerna mot motståndarna har varit på en helt annan nivå här och om MSM och 7K verkligen tappar makten och allt kommer upp på bordet är det väldigt osannolikt att de bara tillåts att i lugn och ro avnjuta sina väl tilltagna pensioner.
I övriga västvärlden kämpar de etablerade politikerna och medierna för att behålla sina maktpositioner och de håller på att förlora. Men i Sverige är insatserna mycket, mycket högre. MSM och 7K riskerar ALLT om de förlorar och samtidigt riskerar väljarna allt, i praktiken deras barn och barnbarns liv, om de inte kan bli av med 7K och MSM.
Det är upplagt för något väldigt otrevligt. Att den svenska eliten nu dessutom snabbt håller på att bli helt isolerad internationellt, lär endast göra dem mer desperata. De står med ryggen mot väggen och folkmassan framför dem har hat i blicken.
Enligt mig är det helt uppenbart att 7K kommer att putta landet ganska hårt i riktning mot en rent repressiv diktatur de närmaste åren. Det borde väl vara tydligt för alla vid det här laget att polisen och militären redan är under omvandling till renodlade värdegrundsstyrkor, vars främsta syfte är att hårdhänt slå ner protester från etiska svenskar. Vidare har det på förbluffande kort tid byggts upp en ganska klassisk yttre fiende, dvs Putin och Ryssland, som man kan använda för att förfölja och i förlängningen sannolikt fängsla oppositionen. Uppenbarligen har detta inget alls att göra med om det föreligger ett verkligt hot eller inte.
De etniska svenskar som vill se en framtid för sina barnbarn, lär endast ha två val: lämna landet eller väpnat motstånd. Tyvärr tyder dock det mesta på att intresset att överleva är ganska svalt hos svenskarna och troligen kommer de att låta sig kuvas återigen. Om så blir fallet och 7K behåller makten efter 2018, är vår saga som folk slut. Alla får då rädda sig bäst de kan.
DN kör en liten agenda-luring och kommer fram till att det är Facebooks och Zuckerbergs fel att Trump blev vald.Det fanns nämligen de som delade artiklar och sånt som inte kom från DN överhuvudtaget.Nu vill man ha en oberoende part som faktakollar folks delningar för att se om de är godkända för att förhindra desinformation.Wolodarski,Bah Kunkhe och Novak känner sig riktigt fiffigt luriga.
SvaraRaderaTvå flugor i en smäll Bah.Inte så säkert att de har Zuckerbergs öra förstås men varandras det har de garanterat.
Konsumentmakt ställer New York Times att be på sina bara knän.
SvaraRaderaFamiljen Bonniers skulle nog inte vara så mycket kaxigare...
http://mobile.nytimes.com/2016/11/13/us/elections/to-our-readers-from-the-publisher-and-executive-editor.html?_r=1&referer=
Jag har länge känt att det är ganska hopplöst, men nu kanske man börjar ana ljuset i tunneln. Motreaktionen kanske har nått en kritisk mängd nu. Samtidigt finns det väldigt många människor som skulle sympatisera med den om de var insatta. Det finns fortfarande en alltför stor "död massa" som blivit offer för den fördummande underhållningskulturen och som inte är insatt - varken i MSM:s eller i alternativmedias nyhetsflöde. Denna "döda massa" stöder förstås etablissemanget eftersom de inte vet något annat. Om man inte är insatt i de många samhällsproblemen och i den vansinniga ideologiska förvandlingen så ter sig ju motreaktionen (i den mån man hör talas om den) mycket konstig. Dessutom förstår inte många att det är vi medborgare som bestämmer. Vi är inte undersåtar till en enväldig härskare - eller ska inte vara i alla fall.
SvaraRaderaMalmös bostadsmarknad är glödhet och tuffar på mot nya höjder.Malmö skiljer sig här markant från övriga Sverige där priserna ligger still eller backar.Det har ingenting att göra med att kommunen köpt bostadsrätter för skattepengar för att hyra ut till flyktingar så klart.Troligen har det heller inte att göra med om en eller annan kränger lyan för rekordpengar och flyr till kranskommunerna.Det är tur det eftersom det annars hade kunnat ha att göra med det kommunala skatteutjämningsbidraget som Malmö erhåller och grundar sin budget på.Ja jävlar...
SvaraRaderaHwlt otroligt att bilden som presenteras i Agenda av tänkbara orsaker till SD:s framgångar helt undviker rationella skäl som 1.)stora kostnader (biståndsineffektivitet -bättre hjälpa på plats) och 2.) Sveriges historik av usel assimilation. (tex colliers Exodus). Istället framförs (förment irrationell) psykologi : xenofobi!! Helt otroligt jag tänker kasta ut tv-apparaten och elda upp tv-avgiften! / Nietzsche
SvaraRaderaTack Hans, som vanligt ett väl underbyggt och klargörande inlägg. Ju fler som läser dina inlägg, och t ex Ledarsidorna.se och Det Goda Samhället, kommer att inse att papperstidningarna är helt obehövliga och kommer att försvinna inom 10-15 år.
SvaraRaderaJag kommer att tänka på de missnöjda gästernas uppror mot Basil i Fawlty Towers. Det startades av Mr Hamilton efter att han upptäckt att Basil ljugit om att kocken var i tjänst. Efter ett fullkomligt kaos i köket stövlade Hamilton själv in där och upptäckte att där inte fanns någon kock.
SvaraRaderaMr Hamilton (addressing the guests): Hah! What I'm suggesting is that this is the crummiest, shoddiest, worst run hotel in the whole of Western Europe.
The Major: No! No! I won't have that! There's a place in Eastbourne ... what's its name ... ?
Mr Hamilton (to Basil): And that you are the British Tourist Board's answer to Donald Duck.
Basil: No, look, I know things have gone wrong this evening, but you must remember we've had thousands of satisfied customers ...
Mr Hamilton: All right, let's ask them, eh?
Därefter framkommer det att de enda som är trogna Basils regim är majoren, Miss Tibbs och Miss Gatsby, som bott där i åratal. Däremot de tillfälliga gästerna (som har andra hotell att jämföra med) är förbannade. Och Basils reaktion blir att kraftigt förolämpa dem och till slut köra ut dem. Till sist dyker Sybil upp och då blir det Basil som får lämna hotellet i stället.
Och precis som Basil får lämna sitt hotell så får Europas och USA:s eliter lämna makten till slut. Men vägen dit kantas av lögner, skenmanövrer, uppfostran, raseriutbrott etc. etc. Vi är allt fler som har upptäckt att det inte finns någon kock i köket. Spektakulärt nog är John Cleese en av kritikerna mot EU, för han röstade ju för Brexit!!
Hela dialogen finns från sidan 26 i detta dokument: https://fraenmusic.files.wordpress.com/2015/11/fawlty-towers-tmmtc-scripts.pdf
@ Rolf
SvaraRaderaInstämmer helt! Dock tycker jag att papperstidningarna skulle kunna ha en viktig roll att spela som mer beständig aktör i Internets föränderliga tid. Men så som MSM-tidningarna ser ut i dag är de väl ohjälpligt förlorade och jag sörjer dem inte när de försvinner.
MSM-tidningarna skulle kunna få tillbaka sina läsare om de förändrar sin journalistik. Men det lär ju inte hända. MSM är som medlemmar i en sekt som begår självmord.
Jag träffade några DN-knarkare för några veckor sedan och de hävdade triumferande att Trump nu var ute ur leken. "Jag är inte så säker på det" sa jag. "Opinionsmätningarna är mycket osäkra och det finns en stor grupp amerikaner som inte hörs i det offentliga samtalet." De tyckte förstås att jag var en idiot som inte kunde se det uppenbara. Var jag måhända faktaresistent nyhetsundvikare tänkte nog någon. Hade jag inte hört om Trumps kvinnofientliga uttalanden?
SvaraRaderaSen efter valet fick jag frågan från en av dem: "Hur kunde du veta...?" Jag svarade: "Jag hade nog bättre källor än du. Det fanns många insiktsfulla analyser som försökte FÖRSTÅ presidentvalet istället för att önsketänka. Både Trump och Clinton har brister och bägge är ogillade bland stora grupper. Det var när jag såg svenska tidningars ensidiga bild av Trump för ett år sen som jag på allvar började ta reda på vad det var för en gubbe. Eftersom svenska journalister hatar Trump måste det va nåt speciellt med honom, tänkte jag. Så då försökte jag förstå fenomenet Trump, och svenska tidningar var inte till någon hjälp. Jag var övertygad om att valet skulle bli oerhört jämnt och att Trump mycket väl skulle kunna vinna."
Jag var alltså inte en faktaresistent nyhetsundvikare, utan snarare bättre påläst än DN-knarkarna. Det måste ju vara oerhört smärtsamt för etablissemanget att det går att vara väl påläst utan att ha ägnat mer än ett förstrött intresse åt svensk MSM?!
Hej.
SvaraRaderaJag hoppas motreaktionen bara börjat. Jag hoppas den inte bara fortsätter utan ökar tempot och takten. Jag hoppas den blir sin egen sak och inte blott en reaktion. Jag hoppas den går så långt att vi kan hålla riksrätt, eller rentav ståndrätt, med politiker och tjänstemän vilka endast följde order om att följa värdegrunden.
Jag hoppas vi kan skaffa oss en politisk ledning som styr enligt folkviljan, och inte en som söker styra folkviljan. Jag hoppas vi kan skaffa oss politiker som inser att målet med politik är att skapa ett system där politikern behöver göra så litet som möjligt - inte tvärtom som idag.
Jag hoppas att mitt folk inte går samma öde till mötes som så många andra minoritetsfolk, väl deras område invaderats av större och mer aggressiva folkgrupper.
Jag hoppas på politiker och andra ledare som vet hur man sköter en trädgård, ett skogsbruk, eller ett hus.
Det kanske är så att vi måste göra oss av med partiväldet först, innan hoppet kan bli verklighet?
Jag hoppas att alla de som lever i bunkermentalitet på ledarsidor, i föreningar och partier, och i verk och myndigheter vågar kliva ut och inse vad de har gjort - och jag hoppas att vi skall kunna göra som de brittiska trupperna gjorde med de tyskar som bott granne med förintelselägren: paradera de medskyldiga medhjälparna framför deras gärningars resultat.
Jag hoppas man börjar med Eliasson - och låter honom vandra en Golgata-vandring bland alla de gamla som rånats, misshandlats och till och med våldtagits - och blivit tillsagda att det bara är anmälarbenägenheten som ökat, att det är mörkertalet, och att deras banemän och plågoandar inte kan lagföras då de saknar id-handlingar.
De Goda hatar hoppet, ty den som hyser hopp är inte slav under den fruktan De Goda smörjer moralismens piska med.
Så låt oss hoppas, och låt oss sträva efter att verkställa hoppet.
Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Paniken och MSM.
SvaraRaderaTrump plockar in Bannon och Breitbart efteråt också.Som om Åkesson
plockat in Dagerlind och Avpixlat.Så gör man bara inte.Man gör bara inte så.
Men visst är det Trump som är president i Amerika?Han gör visst så.
Utan att fråga svensk media om lov dessutom.
Håller nog med tidigare kommentator om repressivitet mot värdegrundskritiska svenskar.
SvaraRaderaValet 2018 kommer manipuleras alt. ställas in. Den politiska eliten och ekonomiska eliten främst manifesterad av wallenbergsfären kommer inte ge sig utan strid.
Ska Nike Nylander och Göran Rosenberg stå i SVT och tjata Trump,Breitbart,SD och Avpixlat i fyra år till? Ska Anders Lindbergs konspirationsteorier som den om moderaternas trollfabrik som förstör den goda tonen på nätet tjatas vidare i fyra år till?
SvaraRaderaEller räcker det till 2018?
Journalister talar inte längre med människor utan till.
SvaraRaderaMed presstödet har de blivit lata och söker inte informátion utanför tidningssfären.
Men man blir lugn och bomullsmjuk av att läsa svensk press. I huvudet.
Hade förmånen att diskutera med två ungdomar, 08.: helt ok att utrikesministern tvittrar
att det inte är ett glastak utan ett lager karlar hon Hillary stött emot. Vad är djupanalys?
Och Donald är bara dum och det är läge att vara rädd för vad han kan hitta på.
Som om intelligenta män bara hittar på!
EliniHagen
Audi och Kakan kan bli episkt?Det kostar att ligga på topp!
SvaraRaderaSer att Täby inte följer råden från bygdens store son.Nu blir inte Fredrik och Ylva så värst glada och Täby kommer få skit i AB.Så kan det gå när inte haspen är på.
SvaraRaderaNågon skriver om konsumentmakt ovanför och någon annan(?) om Kakan och Audi.Det är ett intressant fenomen att vänstern inte längre ensamma kan påverka den vägen.Det företag som kliver fel i sin progressiva färgstarka tillämpning av värdegrunden får vara beredda på att det kostar.Som exempel kan man väl också ta Grand som ju inte gjorde någon succé direkt.Så hur mycket får en värdegrund kosta egentligen? Det är en fråga väl värd att ställa till Bonniers och Schibsted.Hur mycket värdegrund har ni råd med?
SvaraRaderaVåra etablerade politiker klagar över att vanligt folk röstar på "populister". Men det är "populisterna" som beskriver vardagen som vanligt folk upplever den.
SvaraRaderaVåra etablerade dagstidningar klagar på tekniken när upplagorna minskar. Jag sade upp mitt abonnemang på en morgontidning som jag läst i decennier eftersom jag ansåg att den blivit ett feministiskt kamporgan. Sådana initiativ vill jag inte betala för. Det är inte teknikskiftet som gör att upplagorna minskar, det är innehållet i tidningarna. Kanske inte bara innehållet utan även bristen på innehåll. Det flesta dagstidningar har allt för få objektiva kunniga journalister anställda och därför kan vi ofta läsa samma nyhetsreportage i många olika dagstidningar. Vad gör då den gamla vanliga tidnings unik?
Sedan får vi inte glömma att händelser, som inte passar in i den världsbild som dagstidningar eller politiker vill förmedla, ofta presenteras som katastrofer. Ett exempel är valet av Trump som upprör så väl media som traditionella politiker. Det verkar som om demokratin inte är värd något om vanligt folk "tycker fel". Vi har ju till och med haft en svensk kvinnlig minister som nyligen "skämtat" om att män inte borde ha rösträtt. Om det varit en svensk manlig politiker som sagt något sådant om kvinnor hade hans politiska karriär varit slut i Sverige. Men numera ses Sverige som en feministisk diktaturstat och då ses ministerns "skämt" som ett steg på vägen i ett land där feministisk snöröjning förväntas utföras av män.
Jag har slutat att läsa MSM. Det är bara slöseri med tid. En del opinionsbildare kan jag läsa så som Göteborgspostens ledarsida. I övrigt skummar jag Samtiden, ibland Avpixlat plus att jag alltid läser denna blogg.
SvaraRaderaVad gäller Avpixlat vet jag att de vinklar men de hittar aldrig på saker som DN har gjort om rasistiske brandmannen i Boden eller falska rapporter om hur mycket pengar Sandvikens kommun tjänade på invandring.
Hej.
SvaraRaderaRelaterat kanske, då blogginlägget handlar om medias tolkningsföreträde, portväktarfunktion och paradigmformuleringsprivilegium (kläm in det i Alfapet den som kan!):
Tidningen 'Journalisten' som vad jag förstår är branschtidning för just dessa, har tekniskt sett kommentarsfält till olika artiklar och texter.
Är det någon som lyckats få något annat än insmickrande hyllningar publicerade i deras kommentarsfält?
Jag såg igår denna text: [http://www.journalisten.se/debatt/se-upp-med-hur-nyord-anvands] och ansåg att det var värt att lyfta hur media själva skapar och använder nyord (bl a använder jag papperslösa istället för illegala invandrare som exempel i min kommentar). Kommentaren postades igår eftermiddag/kväll, och har i skrivande stund inte godkänts.
Kanske är mitt sätt att uttrycka mig på näthat, fascistoid propaganda samt full med kränkningar och svordomar? Jag formulerar mig i stort sett på samma sätt på alla bloggar jag giter kommentera på.
Jag finner det allvarligt, mer än om en privatperson blockar kommentarer (var man är ju diktator över sin egen blogg, trots allt) när ett branschorgan för de som jobbar med nyhetsförmedling och kommunikation helt sonika vägrar utsätta sig för avvikande uppfattningar, oavsett språkdräkten.
Tur att det finns de som vågar låta folk tycka annat än bloggens tema eller egna åsikt - till och med låter en ha en raljant eller kritisk ton och avvikande uppfattning.
Skada är det att det inte är Hans som är redaktör för 'journalisten', för jag tror alla tjänat på det oavsett åsikt.
Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare
Nu när det visar sig att sociala media röstat fram Trump till president och fråntagit Kakan hennes egen Audi måste vi börja prata om att förbjuda dom eller åtmindstone censurera!Så här kan vi inte ha det.Värdegrunden är hotad och den är ju MR och står över allt annat!
SvaraRaderaSer att Jacques Wallner DN rasar över Audis Kakanpudel.Oj så arg han är denne Wallner.
SvaraRaderaSjälv dömd för dråp på en "rasist" nere på åttiotalet är han den förste att backa denna Kaka.
Så kan det gå när kaka söker maka.
@ Rikard,
SvaraRadera"Är det någon som lyckats få något annat än insmickrande hyllningar publicerade i deras kommentarsfält?"
Jo, fast det var nog några år sen.
Men det är väl en del av det journalistiska uppdraget i Sverige att filtrera bort allt som kan tänkas befinna sig utanför "värdegrunden". Det finns knappast något land i västvärlden som är så kliniskt rensat på kommentarer i MSM som Sverige. För övrigt är det också märkbart att bloggar i Sverige använde förhandsmoderering i mycket högre utsträckning än vad som gäller i andra länder.
@ Anonym 14.50,
SvaraRadera"Ser att Jacques Wallner DN rasar över Audis Kakanpudel.Oj så arg han är denne Wallner. Själv dömd för dråp på en "rasist" nere på åttiotalet är han den förste att backa denna Kaka."
Utmärkt att du lyfter det där! Wallner jobbade även på TT efter mordet, så grov brottslighet är inget hinder inom MSM, så länge man mördar och misshandlar av "rätt" orsak. Svensk MSM är fullproppat med gamla AFA aktivister. Vidare finns det flera som hävdar att Robert Ashberg var delaktig i mordet, men undkom straff. Helt klart är att han är nära vän med Wallner och hjälpte honom med jobb efter fängelset.
Slutligen var "nazisten" som blev mördad bara en helt vanlig Nisse, utan inblandning i politik eller med några som helt "högerextrema" åsikter. De trodde att han var en annan person....