måndag 31 augusti 2015

Politiker ingen har förtroende för


Centerpartiets medlemmar är glada i dag. Annie Lööf toppar nämligen förtroendemätningen för partiledare.

Eftersom Stefan Löfven backar hela sex procentenheter till 26 procent vinner Lööf med sina 27. Jimmie Åkesson ökar till 20 procent, såvitt jag vet ett rekord för SD-ledaren. I botten återfinns Åsa Romson på sina blott 7.

Det ser månne bra ut ha en partiledare som toppar den senaste förtroendemätningen. Men nog säger det en del om folkets förtroende för politiken i allmänhet att toppnoteringen för en svensk partiledare år 2015 är 27 procent...

11 kommentarer:

 1. En annan f.d förtroendeingivande är Fredrik Reinfeldt som är arg på SD i tabloiderna.
  Inte så lite surt sa räven om rönnbären när flertalet av hans måltavlor förr var moderater och vinnare innan övergången.Sen var de ju inte det längre.Inga vinnande moderater i det gänget.Bara losers som surar för att de inte bor i Täby.Tänker Fredrik som själv slutade att vara vinnande moderat och smet bakdörren ut med svansen mellan benen.Inte alltför olik en riktig loser på riktigt.
  Nu har alltså Fredrik författat en bok.Och pratat i radio.Statsministrar som är vinnare gör sånt mest hela tiden.De plockas fram och hyllas från någon dammig gammal hylla som en liten gullig mascot då och då.Självaste Aftonbladet tycker Fredrik är en kul kille med mycket att säga.Inte så konstigt,han gav ju Aftonbladets uppdragsgivare segern på silverfat.Kuliga killar gör sånt.Mest hela tiden.
  Anna och Tomas tycker nog inte det är lika kul.Vinnaren Fredrik lämnade efter sig ett allt annat än vinnande parti.Det dansas inte disco längre.Det vandras i öknen.
  Så kan det gå.

  SvaraRadera
 2. Så säger Fredrik att SDare är avvikare och missnöjda med sina liv. Vilket gör att han fortsätter att driva in fler människor i detta för honom hatade parti. Och han förstår inte varför....

  SvaraRadera
 3. Ang FR.

  Det enda jag är missnöjd med är att jag en gång i tiden röstade på idi... host harkel... på honom.

  V

  SvaraRadera
 4. Anonym 20:26
  Jag förstår hur genant det måste vara, men du kan trösta dig med att jag röstade JA till EU.
  Inget är så pinsamt som ungdomssynder!

  SvaraRadera
 5. Solen hann inte gå ner över det sovande folkets före detta härskare och någon behövlig slummer bjöds inte innan expertisen avslöjar honom som charlatan.Ännu en gång.

  http://www.svd.se/expert-reinfeldt-har-fel-om-sds-valjare

  SvaraRadera
 6. Visst är det sanslöst dåligt. Klockrent att citera William Shakespear, 1564-1616:
  "Så går beslutsamhetens friska hy, i den kranka blekheten över"

  SvaraRadera
 7. Själv undrar jag över centerledarens popularitet,efter förslag om 30 miljoner nya nybyggare,fri invandring upphävande av arvsrätten och att få gifta sig med fler än en partner,4 kanske?har hon inte mitt förtroende!

  SvaraRadera
 8. Jag tror att Annie Lööf bara är ett borgerligt hopp för att AKB inte är det.
  Men det kommer att spela mindre roll.Reinfeldt såg nog till att pumpa in några procent till i SD med utspelen igår.Om inte annat så cementerade han fast de som gått över.
  Reinfeldt blir mannen som krossade både Alliansen och de moderaterna.
  Löfven blir mannen som körde ner S på europeiska nivåer.
  Åkesson har goda chanser att vinna valet 2018 med det motståndet.

  SvaraRadera
 9. KD försöker och försöker.Här är en som vill riva upp DÖ för att återskapa ett förlorat politiskt förtroende.Det hela blir lite patetiskt när man som författaren företräder ett parti som är långt ifrån en garanterad riksdagsplats och samtidigt kallar ett av Sveriges största, om inte det största, för extremister.

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/svik-inte-vaeljarna-dags-foer-extraval-17801

  SvaraRadera
 10. "Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över"

  SvaraRadera
 11. Det finns något obehagligt med de sista 20 årens utveckling i Sverige. Jag tänker ibland på Olof Palmes bok med titeln "Politik är det möjligas konst". Titeln är till innehåll och som påstående väl så tänkvärd. Det är precis så det skall vara i en demokrati. Man kan inte föra en politik som går emot en allt större del av befolkningen. Om någon för 20 år sedan spått att: "Det om 20 år kommer att finnas ett nytt parti i Sverige som samlar var 5:e, eller var 4.e väljare, och som snart tvingar de förut 2 största partierna att ingå en koalition för att förhindra nykomlingen att ta makten". De två partier som tidigare var varandras motsatser.

  Hade etablissemanget tänkt denna tanke, och samtidigt ansett den för trolig, så hade man också insett att okontrollerad invandring inte varit möjlig.
  Och "det möjligas konst" är vad vi ser dessa dagar då Sverige och Tyskland skriker sig hesa för att förmå resten av EU att "ta sitt ansvar" i den pågående flyktingkatastrofen. Jag tror inte att de stats/regeringschefer som idag är tveksamma till en stor invandring från främst muslimska länder i grunden är rasister eller islamofober. Dom är mest rädda för de politiska följder som dom kan råka ut för själva. Dom känner sina länders politiska strömmar.

  - Politik är det möjligas konst!

  SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.