fredag 14 augusti 2015

Patriarkatet på bänken


9 kommentarer:

 1. Aftonbladets Daniel Swedin funderar kring SD:s väljare.Han har kommit på att de kanske inte är förbittrade förlorare från arbetarklassen.
  Den biten med arbetarklass är intressant.Arbetets söner, systrar och bröder.
  Eller det nya arbetarpartiet.
  Det verkar som om just arbetare som klass eller begrepp är ett problem.
  Politik handla om jobben.Inte om något annat olämpligt som intresserar svenska folket.
  Har jag förstått det rätt så ska arbetarklassen växa?
  Antingen med lägre trösklar eller med nya bidragskonstruktioner.
  Tänk om det finns nya outbildade, obildade, ensamma, unga (som inte får ligga), bittra förlorare bland dem? Alla forskare säger enligt uppgift att robotarna kommer, fler hamnar då på en parkbänk när jobben försvinner.Löfven tror iofs att många blir robotskötare i framtiden.Lite som ett bi-samhälle.
  Eller en myrstack.
  Hur nu det går ihop?
  Medelålders cis-män i SUV är väl inte arbetarklass? Ändå är det fienden.En nyanländ arbetarklass ska när de får jobb rädda pensionerna och det demografiska gapet.Om man bortser från alla raketforskare och sjukvårdskunniga som bara behöver valideras.
  Jämlikheten blir total, alla är robotskötare och lejonen sitter sida vid sida med lammen.
  (Lite som i Vakttornet när Jehovas kom på besök förr)

  Det är i grova drag den verklighetsbeskrivning som gäller.Det är den verklighetsbeskrivning vi ska tro på enligt värdegrunden.
  Har Sverige problem?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article21258512.ab

  SvaraRadera
 2. Det är som att kasta sten i glashus.Så länge SD-väljarna var moderater och sossar fanns det inga intellektuella brister att tala om.Det fanns absolut ingen som talade i de termerna.Sedan en dag blommade det ut och Sverige fördummas därefter lite för varje dag som går.Kanske är så mycket som 25% av svenskarna dumma i dag?
  Det är knappast så att den verklighetsbeskrivning du beskriver är något bevis på någon större intellektuell kapacitet.Ok, den är delvis raljerande i tonen men i stort beskriver du den rätt väl.Det enda som mår bra av hål är en schweizerost.En verklighetsbeskrivning gör det definitivt inte.
  Man påminns om det katolska prästerskap som försvarade den gängse uppfattningen att jorden var platt och befann sig i universums mitt för rätt länge sedan.
  Sverige är på dekis.Vi har varit det rätt länge.
  Kanske börjar det med att vi aldrig insett att välståndet byggde på att vi höll oss undan kriget? Vi hade ett försprång när freden kom som inte berodde på svenskars förträfflighet eller den svenska modellen.Skrönan var bara nödvändig för samvetet.
  Nu har vi slarvat bort det där.Det finns inget försprång längre.Tekniska innovationer har ersatts av ett samhälle där vi springer runt och sköter om varandra till oerhörda kostnader. Identitetspolitiken skipar rättvisa.Finansieringen sköts genom lån.Politikerna jämkar särintressen och höjer skatten.
  Hållbart i längden?
  Sverige av idag har mycket mer gemensamt med det så föraktliga Grekland än vad vi vill tro och det alldeles oaktat verklighetsbeskrivningen och värdegrunden.

  SvaraRadera
 3. Sverige känns mer och mer för varje dag som går som ett land där en dagisklass flyttat in i riksdagen och en vikarierande dagis-fröken knallar runt och styr upp i kaoset.

  SvaraRadera
 4. Sverige är redo för fascismen.
  Lyssna runt i din bekantskapskrets.
  Misstron och föraktet för journalister,jurister,politiker och experter är enormt.
  Finns ingenting gemensamt med hyllningarna tidningarna gapar ut.
  Sverige väntar på en stark man.
  Det är inte SD jag menar.De är för liberala.
  De är för demokratiska.
  För vad har väljare att vinna på en liberal demokrati?
  När allt en demokrati har att ge är en allmän oförmåga att hantera problem?
  När de enda som drar nytta av systemet är politikerna?
  Någonstans i Sverige går det runt en stark man och väntar på sin chans.
  Socialisterna och liberalerna kommer att ge honom den.
  Odugligheten,inkompetensen,oviljan att se problemen kommer att ge honom den.
  Ett svagt samhälle med stora problem kommer att ge honom den.
  Sverige är redo för fascismen.

  SvaraRadera
 5. "Efter flera års politisk tystnad i migrationsfrågan har en livlig debatt blossat upp mellan ledarskribenter"

  "När den migrationspolitiska överenskommelsen slöts 2011 mellan Alliansregeringen och Miljöpartiet försvann i realiteten den politiska debatten om dessa frågor. Kvar stod SD mot alla andra. Efter valet har läget förändrats radikalt. Allt som låg under överenskommelsefilten tycks plötsligt komma fram."

  Det kan ha undgått SvD att på nätet har det inte varit direkt tyst.Det nät som journalisterna stämplar som rasistiskt och näthat.Debatten har aldrig varit tyst där.
  Men är man journalist och från Stockholm är det ledarsidorna som betyder något och inte nätet.En inställning som kan sammanfattas med ordet Södermalm.
  Kan bubblan bli tydligare än så här?
  Tidningarna klagar på att de blir anklagade för lögner och mörkningar.
  De tror att debatten ska tas på ledarsidorna.
  Istället demonstreras det utanför polisförstärkta flyktingboenden.Andra sätts i brand.Göteborg.Malmö.Västerås-morden.Skara-militären, vad det nu var?
  Vi är i början på något.
  Journalisterna diskuterar debatten på ledarsidorna och klagar över att ingen tror dom.
  Journalister i sin bubbla drar sin egen personliga bubbla över huvudet och förstår inte bara.
  Man vill inte eller kan inte.


  http://www.svd.se/starka-spanningar-i-borgerligheten

  SvaraRadera
 6. Anonym har tyvärr rätt om fascismen och sverige tror jag.
  Om ni vill ha en förhandstitt på den politiska framtiden i landet:
  http://www.youtube.com/watch?v=j42vfCHdh9U

  SvaraRadera
 7. Ser att Cornucopia, a.k.a Lars Wilderäng, på sin blogg ber Tino Sanandaji om ursäkt efter att ha beskyllt Sanandaji för att skapa halmgubbar och fuska med statistik.Ytterligare en i raden som inte kan acceptera att Sanandaji är påläst och förhåller sig till ämnet vetenskapligt.
  Något som inte ses med blida ögon i ett Sverige som helst bortser från fakta, föraktar vetenskap som inte anpassats till PK samt resonerar med magen.Cornucopia har bett om ursäkt och lagt sig platt.Men.Denne Cornucopia påminner i formuleringarna mycket om en viss Frankly Frank som på Dagens Industris kommentatorsfält öser ur sig näthat och invektiv.Alltid med riktning SD.
  Författaren Wilderäng med aliaset Cornucopia har ett varumärke att bevaka.Det har inte signaturen Frankly Frank.Den förre får ge sig och be om ursäkt när han överbevisats.Den senare härjar vidare.Det är samma argumentation med samma formuleringar som gäller.
  Cornucopia ondgör sig över Putins troll.Frankly Frank trollar.
  Näthat sprids av SD:s fotsoldater och näthatare lyder mantrat.Vän av ordning kan se att fenomenet existerar i betydligt finare kretsar än så.
  Vem vet om inte både Aftonbladets och Expressens krönikörer trollar lite när man inte beklagar sig över allt näthat?

  SvaraRadera
 8. Det är svårt att bevisa men jag är övertygad om att journalister och liknande håller sig med trollkonton på både facebook,twitter och flashback.För att kunna avslöja att sociala medierna rasar har dom följarkonton som gör att dom kan vara anonyma och ligga och spana.Steget är inte långt till att låta något alias ligga och trolla för att få fram de reaktioner man vill ha.
  Sedan kommer rubriken : det RASAS på sociala medier.
  Hur det förhåller sig med cornucopia och dagens industri vet jag inte.Är inget fan av någondera.Men rent generellt kan vi vara säkra på att det trollas rätt friskt.Fast den här gången saknar researchgruppen uppdragsgivare så nu får vi ingenting veta...

  SvaraRadera
 9. @Anonym 16 augusti 2015 08:52

  Det faktum att Cornucopia ber Tino Sanandaji om ursäkt visar att han visst "kan acceptera att Sanandaji är påläst och förhåller sig till ämnet vetenskapligt". Det är en del av en vetenskaplig process att ifrågasätta varandras resultat tills dess att man har kunnat styrka sin tes. Sanandaji har gjort detta och Cornucopia har erkänt att han hade fel.

  SvaraRadera

Håll en saklig ton. Personangrepp och inlägg ej relevanta för ämnet godkänns ej.